belki ilginizi çeker
  1. · adını googlea girdim sevgilim tanımadı lanet ettim
  2. · microsoft türkçesi
  3. · bellek written olamadı
  4. · bellek oha filan oldu
  5. · windows xp
  6. · memtest86
  7. · 404 not found error
  8. · hata kaynağı
  9. · yapacam bir gün lan bunu
  10. · çanakkale geçilemedi
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · prison brake
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · ugg
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · piper
  9. · levis

bellek read olamadı  

1. az önce karşıma çıkan ve bir süre mavi ekran vermeme sebep olan hata mesajı.daha neler görücez bakalım*
    (aurora, 02.02.2006 12:10)
  2. sık sık karşılaşıldığında:
    - ben bi' format atayım,en temizi.
    dedirtme kapasitesine sahip windows xp hata mesajı.
    (stone cold, 02.02.2006 12:16)
  3. örnek vermek gerekirse, adobe acrobat reader'la ilgili bir sorundan ötürü, internet explorer'ı kapatmamızın ardından şöyle bir mesaj çıkıyor karşımıza:

0x021b3795 adresindeki yönerge, 0x01abf238 bellek adresine başvurdu. bellek, read olamadı.
    programı sonlandırmak için tamam'a basın

read olamadı anladık(?!) da, neden google'da bu numaraları arattığımızda hiçbir sonuç çıkmıyor, onu anlamadık. (bkz: adını googlea girdim sevgilim tanımadı lanet ettim)
    (balta, 06.02.2006 00:23 ~ 00:27)
  4. bellek written olamadı'nın erkek kardeşi. orjini "the memory could not be read."
    (bkz: bellek written olamadı)
    (azureel, 05.03.2007 20:12)
  5. en çok hoşlandığım microsoft windows hata repliği.
    (bellek read olamadi, 08.07.2007 22:13)
  6. an itibariyle beynimin vermekte olduğu, yatma zamanının geldiğini hatırlatan hata türü.
    (the artful dodger, 05.09.2007 04:15)
  7. windows: bellek read olamadı!

thecrimson: senin vereceğin hatayı s*keyim ben!

w: lütfen saygı çerçeveleri limitinde "talk ediniz."

t: aa, windows konuştu!

w: ne "think eylediydin" y*rraaam!

t: aa, windows delirdi!

w: "look et" hele bi bu way'e! bu bellek read olacak, ok mi?

t: windows, sen adam olamazsın!

(aylar sonra)

w: bak friendim! bellek read oldu!

t: ben "bellek read olamaz." demedim ki, "sen adam olamazsın." dedim.

w: (mavi ekran)

t: senin vereceğin hatayı...
    (thecrimson, 14.09.2007 01:19 ~ 27.10.2007 03:47)
  8. (bellek read olamadi, 14.09.2007 01:33)
  9. "bellek okunamadı" şeklindeki bir hatadan daha doğrudur. belleğin okunamamış olması o belleğin görülemediği anlamı taşıyabilir. "read olmak" belleğin içindeki verinin okunması anlamında kullanılır. evet iğrençtir; ama alternatif üretmek göründüğü gibi kolay değildir. hatanın doğru tespiti daha önemlidir. tüm windows kullanıcıları sadece msn'e girip oyun oynayanlardan oluşmaz. işletim sistemini verdiği hataları önemsemek ve doğru ayıklamak zorunda olan/bırakılmış kullanıcılar da vardır.
    (bohemian, 24.09.2007 19:12)
  10. (abisi, 24.09.2007 20:19)
  11. donanım probleminden ötürü karşılaşılabilen bir hata mesajı. elektronik bir ürün olan ramler, içlerinde bulunan transistörlerin doğru anahtarlanamaması yüzünden, doğru göze istenen datayı yazamazsa bu hata alınabilir. işletim sisteminin bir suçu olmayabilir.
    geçenlerde başıma geldi, xp'ye sinirlendim ve tam formata atacaktım ki, bir arkadaşın tavsiyesi ile ram test yaptım. gördüm ki bir adet ram üzerindeki gözlerden bazılarının dördüncü bitlerine, 8 bit ötelenmiş data yazıyor (ie. 2 yerine a). yani neymiş, her zaman yazılımcılar sıçmazmış.
    (bkz: memtest86)
    (azureel, 19.10.2007 11:40)
  12. (sleeplessbeauty, 07.07.2008 02:57)
  13. derste konu anlaşılmayıp, evde o konuyla cebelleşilirken organik işletim sisteminin sık sık verdiği hata.
    (mansizedwrath, 04.03.2009 00:24)
  14. bunu türkçeye çeviren microsoft çalışanını geçtim de işletim sistemine eklenmesine onay veren supervizorun sanırım o an itibariyle kafası güzel olmalı.

bu işletim sistemini satın alırken yanında, microsoft çalışanlarının mesaide içtikleri içkiden de hediye edilmesi gerek.
    (xanobachewsky, 12.06.2009 22:30)
  15. bellek read olamadı.
    (bkz: türkçe nereye gidiyor)
    ekrana on saniye bakmıştım bu hata gelince.
    (bkz: ne diyo lan bu)
    insanın canını sıkan içini bayan o biçim aptal saptal hatalardan yalnzcacık biriciği.
    (eliiffff, 02.09.2009 21:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil