belek   

adana çık aradan

1. türkiye'nin en turistik ahırı. her yer inek koyun bok püsür bu memlekette.
    asfaltlarda inekler geçit töreni yaparken beklemek zorundasınız.
    dahası: korna çalınca hayvanlara çekilmeleri için; çobanlar "tut ks ks ks" deyip davarı üzerinize salacakmış gibi bakar.
    ismi çok para eder, belek'e 10 km uzaktaki köylerdeki oteller için bile işletmecileri
    "belek'te (ya da side'de) otelimiz, hemi de baaaaak milyonlarca yıldızı var" diye atar tutarlar.
    (azureel, 08.07.2004 14:10)
  2. türkiyenin turizm kenti olarak bilinen antalyaya bağlıdır. sahil kesiminde birçok beş yıldızlı ve birinci sınıf tatil kötü bulunur. aynı zamanda oldukça gelişmiş bir golf merkezi olarak da bilinir. golf seven yabancı turistlerin tercihi, belekteki bu golf resortlardır.
    (ascella, 17.02.2005 20:14)
  3. yaklaşık 45 dakika uzaklıktaki alanya ile karşılaştırınca kalitesi ortaya çıkan turizm mekanı. belek'i genelde zengin turistler tercih ederken, az ilerisidneki alanyada alt sınıfı görmek mümkün. otellerin kalitesinden kaynaklanıyor tabi bu da.
    (creepingdeath, 16.06.2005 19:07)
  4. hobbitlerin antika denilebilecek kadar eski ama fakat işlerine yaramadıkları için belek evine bağışladığı nesneler e verdikleri ad. mesela savaş aletleri.
    (chixculub, 27.07.2006 18:14)
  5. antalya'nın serik ilçesine bağlıdır.
    belediye başkanı o kadar sağlam çalışır ki, bilmem kaç tane 5 yıldızlı ve bir tane de 7 yıldızlı otele* sahip olmasına rağmen hala küçük bir kasabaya benzer. belediye başkanlığı için şu anki belediye başkanının* karşısına sadece bir rakip çıkar; o da sadece üç beş oy alır, oturur.
    (bkz: giri yüzünden cinayete kurban gitmek)
    (bkz: hakkınızı helal edin)
    (askkolik, 20.05.2007 17:51)
  6. o güzelim ormanı katledilmiş yer. her yaz gider o güzelim ormandan geçtikten sonra denize girerdim. geçtiğimiz yıl yine denize gitmek için girdim ormana, girmez olaydım, ormanın yarısı kesilmiş, o güzelim ağaçların oldukları yerde dozerler geziyordu. bu sene hali ne oldu bilmiyorum ama bildiğim birşey varki birkaç yıl sonra o ormanlarda kros yapan futbolcular da koşamayacak.

(bkz: sorgun)
    (bkz: ormanları katletmek)
    (eskiunited, 10.08.2007 04:38)
  7. (bkz: bellek)
    (nothing, 20.08.2007 18:22)
  8. itü makina fakültesi profesörlerinden temel hocanın soyadı. temel belek aynı zamanda itünün helikopter projesinin başındaki adamdır.
    (dbk21, 20.08.2007 18:23)
  9. kundak, çocuk bezi, beşikteki yatak.
    (karizmatik, 13.02.2008 09:41)
  10. ve sonunda yapılan köprü ile boğazkent beldesi ile bağlanmıştır. artık iki turizm beldesinden, birinden birine geçmek isteyenler serik içinden geçmek zorunda kalmayacaklar. daha kolay ve kısa zamanda diğerine geçecektir. allah mühendislerimizi korusun, t cetvellerine zeval vermesin. amin.
    (bkz: bu nasıl entry nuri)
    (askkolik, 07.05.2008 12:54 ~ 12:58)
  11. antalya'ya bağlı geniş golf sahalarından bir diğeri, güzel ilçemiz.. otellerinden geriye, güzelim akdeniz'e girmek için plaj kaldı mı acaba diye sorar dururum kendime..
    (enfazlaellikarakterolabilir, 20.06.2008 18:01)