belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · aşk ı memnu
  4. · erkekte ses tonu
  5. · yeşim salkım
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · hayat
  9. · to get to you

belediye otobüsünde oturarak gitmenin yolları  

1. en birinci yol otobüse ilk durakta ve kuyruğun önüne yakın bir konumdan binmektir. burda bahsedilen oturma ise dolu belediye otobüsünde oturabilmenin yollarıdır, kısaca bakarsak;

-otobüsün en arkasında veya ortasında bulunan ayakta durma kısımlarında durmayın, birisi inerse oturmak için uzun bir yol kat etmeniz gerekecektir ki şansınızı çok azaltır.

-uyuyan, yaşlı kişilerin yanında dikilmeyin muhtemelen son durağa kadar giderler siz de inecekler diye beklersiniz.

-koltuğun ucuna oturmuş, sürekli camdan aceleci tavırlarla etrafına bakınan, bir eliyle otobüs içindeki direği kavramış olan kişilere sokulun. muhtemelen bir veya iki durak sonra ineceklerdir, olmadı panikle durağı kaçırıyorum diye kendilerini otobüsten atarlar.

-çok sıkışık bir otobüste ayakta durduğunuz yerin önündeki koltukta oturan kişi kalkıyorsa onun hangi kapıdan ineceğine vücut hareketlerinizle siz karar verin. kişinin hangi kapıya yöneleceğine kendisinin karar vermesine izin verirseniz sizi ekarte edebilecek bir kapıyı seçerek, yerinizi yanınızda duran kişiye kaptırmanıza sebep olabilir. yanınızdaki kişiyi perdeleyecek şekilde kıvrak bir hareketle kişiye yol açıyormuş gibi yapın ve onu sizin istediğiniz kapıya yönlendirin.

-üçlü, dörtlü grup halinde seyehat eden kişilere yanaşmayın mutlaka son durağa kadar giderler.

-uyuyan kişilere yanaşmayın, son durakta ineceği için rahattır ve o yüzden uyuyordur.

-üniformalı öğrenciler bir avantaj olabilir, eğer güzergahı biliyorsanız yol üzerindeki okulu tahmin edip öğrencilerin ineceği yeri kestirebilirsiniz.

-ineceğine inandığınız birisinin yanında dururken "arkaya ilerleyelim" nidalarına aldırmayın! gerekirse oturan kişiye eğilip birşeyler söyleyin ki ben bununla beraberim o yüzden ilerleyemiyorum imajı çizin.
    (diazepam, 18.12.2007 15:11)
  2. boş bir koltuğa oturup yolculuk süresince kalkmamak.
    (histaminik, 18.12.2007 15:14)
  3. dört yıl lisans, bilmem kaç yıl da master, doktora v.s. yapmış olmayı siktir edip, e sınıfı bir ehliyet alarak, herhangi bir büyükşehir belediyesinin açmış olduğu belediye otobüsü şoförlük sınavlarına katılıp, kazanarak, belediye otobüsü şoförü olmak, en garantili ve kesin sonuç veren yoldur.

not: yaşlılara yer verme zorunluluğunuz da ortadan kalkar böylece.
    (karlar kraliçesi, 18.12.2007 15:36 ~ 15:40)
  4. topal taklidi yapmak. evet ben yaptım. ama kesinlikle yaptığımın farkında değildim. otobüste ayakta fazla yolcu yoktu. arkalara doğru ilerlemek ve ayaktaki yolcuları geçebilmek için yan yan ilerledim. en arka koltukta oturan adamlardan biri gel otur diye bana uzun bir süre ısrar etti. artık daha fazla ilgi odağı olmamak için oturdum. jeton da oturduktan sonra düştü. sanırım yan yan yürürken beni topal sandı. böylece otobüste oturarak yolculuk etmiş oldum.
    (bkz: iyi niyetli insanlar)
    (yeşil başlı gövel ördek, 18.12.2007 20:43)
  5. yüzsüz olmak gerekir. siz her ne kadar sabah erken gelip yerinizi kapmış olsanız bile sonraki duraklarda binecek orta yaşlı herkes sizin gözlerinizin içine yalvaran bakışlar atarak duygularınızı sömürmeye çalışacaklardır. sizde al allahın belası al anasını satıyım diyerekten yerinizi onlara bırakmak zorunda kalacaksınızdır.
    en güzeli kulağa kulaklığı takıp,gözleri de yarı aralık vaziyete getirerek etrafı iplemiyormuş tavırları atarak yerinizi korumaktır. inmeye yakın insanlar kötü bakışlar atarlarsa da bir an önce otobüsten inmeye bakın.
    (fernando, 18.12.2007 21:20 ~ 21:22)
  6. bayan olmak.
    ama bu da tek başına yeterli değil tabi ki.mimik ve jestlerinizle bu olayı takviye ediceksiniz.
    mesela;
    hanım kız örneği için başınızı hafifce yana eğin,melül melül etrafınıza bakın,esneyin
    olaya dramatik bi hava katmak için elinizi yüzünüze götürün,başınızı ovuyomuşunuz falan gibisinden
    ve en sonunda çokta sesli olmamak kaydıyla "of,öf,hııııııı" gibi tonu gerekli desibelde kullanıldığında insanlara sempatik bile gelen ünlemlerinize başlayın,ama bu en son bölüm gerçekten büyük yetenek gerektirir,şımarıklıkla narinlik arasındaki sınır burası,dikkat!
    bir de unutmadan ders notlarıyla otobüse binen insan olun mutlaka,elinizde okuyun notlarınızı. bu mutlaka yurdum insanın "adam olacak çoçuk" mottosuna destek veren bakışlara muhattap olmanıza ve en sonunda da oturmanıza yarayacaktır.
    (sureya, 09.07.2008 20:51)
  7. (bkz: ay bana bişeyler oluyo)
    (hebehöbe, 09.07.2008 20:55)
  8. bir arkadaşınızı görürseniz , kalk lan bakayım senin boyun mu uzamış? omuzlardan bakalım falan derken hoop boşalan koltuğa/banka vs. oturulur.
    (dirensar, 09.07.2008 21:13)
  9. eğer arkalarda boş yer varsa gidip oraya oturmak. bundan sonra otobüs dolup, yer verilmesi gereken insanlar binse bile sizin olduğunuz yere gelene kadar mutlaka biri yer verecektir.
    (pis kokulu melek, 09.07.2008 21:38 ~ 25.01.2009 15:32)
  10. hiç üşenmeden, otobüsün en dolu olduğu duraktan yol alıp bir iki durak öncesine yürümek.
    (nisan cadısı, 09.07.2008 21:41)
  11. oturakların yoğun olduğu yerlerde ayakta beklemek.

isviçreli bilim adamlarınca klinik deneylerle kanıtlanmıştır.
    (ahmet karaca, 09.07.2008 21:51)
  12. hamile kalmak.
    bende yemedi aslında. basket topu yutmuş gibi karnım varken ve altımda hala giyebildiğim kot pantolanlarım, uyandırdığım intiba daha çok activia yemesi gereken pencere teyzesi olmaktan öte gidemeyince mecburen ayakta tamamladım o süreci.
    (toşdidi, 09.07.2008 22:15 ~ 08.10.2008 09:15)
  13. otobüs şoförü olmak
    (heathcliff, 09.07.2008 22:23)
  14. (bkz: yaşlı gazi hamile sakat ve kucağında çocuklu bayan)
    (aggressive, 09.07.2008 22:39)
  15. dengesiz bir biçimde otobüse dalıp ağızdan "oeargg" sesleri çıkarmanız otobüs ahalisi tarafından ister istemez dikkat çekecek ve olası bir kusma hareketinden nasibini almak istemeyen bünye uzaklaşmak suretiyle koltuğundan kalkacak. şöyle uzanıp yatmak istiyorsanız arka tarafa doğru ilerleyip bu işlemi yapın. arka beşli bir anda tek kişilik yatak konumuna dönüşür. tabi otobüsten fırlatılmak suretiyle uzaklaştırılmanız da olası.
    (jit, 09.07.2008 22:45)
  16. epey bir yöntemi var. nereye oturulduğu da önemli. vitesi falan var bu otobüsün sonuçta.
    (hataliysam pm at, 10.07.2008 00:17)
  17. (bkz: ego)
    erken gelen oturur.
    (always alone, 10.07.2008 23:40)
  18. orta bölümde çömelin, başınızı yere eğip sağ elinizi alnınızda tutun. işe yaradığını göreceksiniz.
    (lapatos piços, 04.10.2009 22:40)
  19. gidin kucağına oturun bi oturanın, bayansa zor olabilir ama erkekse kesin yer verecektir.

hem cinsim için bu tavsiye, bayan arkadaşlar bir erkek üzerinde denemesinler nolur, sebebi ben olmak istemem...
    (bilebilebiikikere, 04.10.2009 23:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil