belediye otobüsünde memleket kurtaran amca   

adana çık aradan

1. bu tip iki amcayı sallandıracaksın taksim meydanında bak bir daha memleketi kurtarıyorlar mı?
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 09.01.2005 01:58)
  2. otobüsü seyyar kahvehaneye çeviren amcadır aynı zamanda
    (myrmidon, 09.01.2005 17:28)
  3. (bkz: lafla peynir gemisi yürümez)
    (hell guardian, 09.01.2005 17:31)
  4. aslında lokale gitmekteyken zıpçıktı bi genç tarafından fitili ateşlenen ve susamamaktan durağı kaçıran amca türü.
    (steinmetz, 19.02.2005 02:43)
  5. "ulan madem memleketi kurtaracan otobüste ne işin var?" denecek insan evladı.
    (hansvoralberg, 12.06.2005 13:28)
  6. türkçe konuşan 2 yabancı ingilizce hocasının türkiyeyi kurtarmaya çalışmasından daha iyi bir fonetik ve diksyona sahip daha dinlenesi insancıklar..
    (luccy in the sky with the diamonds, 12.06.2005 13:35)
  7. ben olacağım başbakanın yerinde... diye cümleye başlayan ve yolculuk boyunca parti lideri edasıyla ortaya vaadler savuran amcadır. birde kendine birini seçer genelde ona konuşur. karşısındaki konuşmak istemese bile "hmm evet" "haklısın amca" "doğrudur amca" diye olayı bozuntuya vermez.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (dna, 21.10.2006 15:51)
  8. bu amcalar memleketi olaya futbolu karıştırarak kurtarırlar. kalede olacak başbakan, defansta milli eğitim bakanı vs. şeklinde memleketi kurtaracak muhtemel 11 i sahaya sürerler.
    bu amcaları mecliste de görmek isteriz.
    (bonjurkes, 21.10.2006 16:10 ~ 16:10)
  9. genelde trafik biraz sıkışınca belediye başkanına laf etmekle başlarlar işe,, ardından ekonomik sorunlara sıra gelir, bu sefer de hükümete çıkışırlar, tabi arada cep telefonu çalan masum bir yolcuyu da ikaz etmeyi unutmazlar, çünkü otobüslerde cep telefonu kullanmak yasaktır,ve onlar bu kural ihlalinin önüne geçmeyi ulvi bir görev sayarlar,, hiç inmek bilmezler, belki de onlar cem uzanın parayla tuttuğu "ucuz vaatlerle halkı kandıranlar" topluluğunun otobüslerde ki ajanlarıdır,,
    evet evet ajan onlar,, hiç de susmazlar,,
    bir de bazı türleri vardır yanında oturanları kitleyip, yanlarındakini periyodik aralıklarla dürterler ilgiyi canlı tutmak için,,
    enteresan
    (temporary peace, 08.02.2007 22:02)
  10. toplu taşıma araçlarında kadrolu olarak bulunan( yoksa nasıl her otobüste rastlayacaktık) hayatta kendi iki yakasını bir araya getiremeyip de hala belediye otobüsüne talim eden fena amca tipidir. bir de bunların şehirlerarası otobüslerde rastlanılan ve saatlerce (yolculuk süresi ile orantılı olarak) değerli yorumlarını kimselerden esirgemeyen tipi vardır. düşman başına ...
    (yagmuradam, 15.04.2007 13:27)