belediye otobüsü   

adana çık aradan

1. içerisinde omuz omuza mücadele olan toplu taşıma araçları.
    (selenikom, 11.10.2005 08:41)
  2. özellikle yağmurda oluşan trafikte "aman allahım ben ne yaptım, niye buna bindim" dedirten çok oturgaçlı götürgeç.
    (su damlası, 11.10.2005 09:35)
  3. istanbul da bir yakadan diğerine geçerken kullandığınızda, 1,5 saatten daha kısa sürdüğü zaman dualar ettirten toplu kıyım makinası.
    (tribal, 11.10.2005 10:29)
  4. "arkalara doğru ilerleyelim" derken insanların ölmek üzere olduğunu farketmeyen şöförlere sahip araçların genel adı.
    bir benzeri olarak (bkz: minibüsler)
    (warbringer, 11.10.2005 21:51)
  5. tutunduğunuz demirlerin üzerinde sonsuz sayıda mikrop barındıran, çoğu zaman başka alternatifinizin olmadığı toplu katliam aracı.
    (gökyüzü, 11.10.2005 23:18)
  6. ne zaman geleceği belli olmayan insanı çileden çıkartan toplu taşıma aracı.

genelde bu otobüsleri çok sık bekleyenlerde, uzaktan görülen otobüsün modeline göre numarasını tahmin etme yeteneği gelişmiştir. otobüslere binildiğinde genelde önünüzdeki yaşlı teyze (bkz: bir saattir bekliyoruz evladım) der şöförde genelde "ben zamanında geldim teyze, daha öncekileri bilemem" diye cevap verir.

enteresan diyaloglar geçmesi muhtemel araçlardır.

öğr: abi sınav var 45dk sonra oluruz orada değil mi
    şfr: allaha kalmış
    öğr: ?!?

-------------------------------------

orta yaşlı bir teyze biner ve kentkart'ını okutmak üzere cihaza yaklaştırır.

- dididit kontörünüz yetersiz
    bir daha dener
    bir daha dener

şfr: teyze kontörün yok
    tyz: daha yeni yükledim şöför bey nasıl olmaz bir daha deneyeyim

bir daha dener

tyz: amaaan hep böyle yapıyor bu aletlerde....
    (mikeyx, 09.08.2006 10:21 ~ 10:23)
  7. her seferinde sağlam binebildiğim için şükreder olduğum otobüsler. lakin bir belediye otobüsüne kolun bacağın yerinde binmek çok kolay bir iş değildir. karnına dirsek yersin,ayağının pestili çıkar,kolun yerinden çıkacak gibi olur,kapıda binmek üzere olduğunu düşünürken birden kendini diğer tarafa savrulmuş bulursun. işte yaşlı teyzeler,sağolsunlar insana şükretmeyi öğretirler. tabi son derece nazik ve insanın seve seve sırasını (sıra mı?!) vereceği teyzeler de yok değildir (çok şükür)
    (kapsül, 09.08.2006 10:41 ~ 10:47)
  8. parfüm, ter, soğan, ayak, sigara, ağız kokularından dolayı adının koku giderim otobüsüne çevrilmesi gerekilen toplu taşıma aracı...
    (albina, 09.08.2006 10:50)
  9. istanbulda iett(kötü esprisiyle ineklik etme taksi tut), ankarada ego(kötü esprisiyle erken gelen oturur), izmirde eshot(kötü esprisi hakkında malumatım yok) adıyla anılan ya da bu adların dışında belediyeye ait olan diğer otobüsler.
    (w, 09.08.2006 16:25)
  10. istanbul içierisindeyse bu araç üstüne üstlük sabah sattleri ise arka kapıdan binerek ineceğiniz yere kadar tutunma eylemini gerçekleştirmeyeceğiniz toplu taşıma otobüsü
    (16v, 09.08.2006 17:30)
  11. 19 e ve niceleri... her allahın günü belli bir saatten sonra herkesin ter kokusunu,nice ten kokusunu,saçındaki nice kepekleri,yüzündeki izleri çok çok yakından görmek ve hissetmek zorunda kaldığım çok samimi belediye otobüsleri... bir insan olarak tek bir ricam var;lütfen iett'nin sloganı "biz insan taşıyoruz" olmasın. çünkü insan böyle taşınmaz
    (spideey, 29.01.2007 14:07)
  12. ayakta dikilmenin nefret edilecek bir eylem olduğunu en iyi farkettiren mekan.zira dikilmenin, daha manasızı, karşılığında yurda-okula varmaya sevinir hale gelmekten başka daha işe yaramayanı az bulunur.yine de bunu bu hale getirenin insanoğlunun şu kentli psikolojisi olduğundan şüphem yok.okulda evde veya her nerdeyse ve kafasını her neye taktıysa içinde olduğu herşeyi çekilmez kılmaya yemin etmiş insanlar...iter, ilerleyelim diyerek önündekini azarlar pervasızca bir direğe tutunup ilerlemez,yüksek sesle konuşur falan filan...oysa hazır ayaktayız şöyle millet akşam işinden okulundan çıksa çantalardan kanepe falan çıkarsa...(bkz: hepimiz öğrenciyiz hepimiz tilkiyiz)..hazır ayaktayız bir kokteyl ortamı yaratsak...geçenlerde biri düğmeye bastı inmek için, farkettim ki o düğme bir disco ortamı yaratıyor içerde.ayaklananlar yer verenler çekilenler falan...aynen yani bir hareketlilik dans olmasa da dans gibi...ordan aklıma geldi.
    (imperius, 10.07.2007 14:18 ~ 14:19)
  13. yer beyazıt bakırköy belediye otobüsüdür.otobüs tıklım tıkıştır ve insanlar bir türlü arka tarafa doğru ilerlemek istemezler. bunun üzerine gelişen olay :
    şfr: arkaya doğru ilerleyin lütfen!
    yolcular: hom hom hım hım homurda homur mızıkta mızık..
    şfr: (tekrar) arkaya doğru ilerleyin lütfeeeennnn...
    yolcular: homhumhım mımzımcım... yav arkada yer yok işte daha ne alıp duruyorsun homhumhım..
    şfr: (sinirli) arkadaş arkaya doğru ilerleyin demedim mi ben size. ulan bu otobüsün arka tarafı da bakırköye gidiyor ilerleyin çabuk..
    yolcular + ben : puhahahaha (kopuş)

bu tip olaylara rastlayabileceğiniz yerdir.
    (burcumsu, 14.07.2007 23:26 ~ 15.07.2007 13:26)
  14. izmirde midibüs tarzında bir toplu taşıma aracında yaşlı bir teyzenin "müsait bir yerde inebilirmiyim" diyerek adeta haykırıdığı ulaşım aracı.teyzenin ,otobüsün küçük olmasından etkilendiği ve kendini tutamadığı sanılmaktadır. fakat şoförün soğukkanlılıkla tepki bile vermemesi de şaşırtıcıdır tabi.o sırada bir toplum gönüllüsü abi "teyze bu minibüs değil" diyerek teyzeyi ancak yatıştırabilmiştir.
    (lucas, 25.08.2007 13:47)
  15. en dayanılmazları ikarus marka olan otobüslerdir bunlar.
    (karamazov, 25.08.2007 13:52)
  16. canım sıkkın. koca bir saatimi bu otobüsü beklerken harcadım. alkışlamak istiyodum geldiğinde.hemen atlayıp arka koltuklara geçip yolu izlemek istiyordum. ama yanımdaki teyzelere yol verdim. ama düşüncesizce yerimi kaptılar. ses çıkaramadım.

arkaya bakan koltuklardan birine oturdum.belki de hayatı ters taraftan görmek bir şeyler uyandırırdı beynimde. ama bunun için en kötü yeri seçmiştim. ayakları yanımdaki koltuğa uzatmış olan adam benim hayatı pencere kenarından kafamı yaslayarak izlememi engellemişti. ayaklarımı koridora uzattım.
    adam çaprazımda sürekli farklı telefonlar çıkarıp mesajlar yazıyordu. uzun hesaplamalarım sonunda cebinde 3 farklı telefon olduğunu farkettim. engin hesaplamalarım sırasında yanıma gelen teyze benim cam kenarına geçmemi sağladı. ufak bir gülümseme ile teşekkür ettim teyzeye. kafamı cama yasladım. ayaklarımı uzatarak adamın hareket yerini kıstım.
    dışarı baktım. hayat ters taraftan ne kadar da zor dedim kendi kendime...
    (the killer, 17.11.2007 19:50)
  17. istanbul belediyesinin yeni aldığı yeşil, klimalı mercedes otobüslerle bütün yazımı püfür püfür geçirdikten sonra aynılarının beyaz renkli ankara versiyonuna binip piştiğimde i. melih gökçek tarafından ucuz olsun diye klimasız olarak alındığını öğrendiğim hedeler. akabinde ben de melih gökçek'in dehasına tapanlar kervanına katıldım.
    (yamukyumukpirenses, 17.11.2007 21:29)
  18. sık binilmesi ve bilumum insan taşıması sebebiyle genellemelerin ve bundan türemiş esprilerin rahatlıkla üretilebileceği toplu taşıma araçları.
    (mavimikırmızımı, 13.04.2008 22:33)
  19. özellikle kol kasları için ideal, umumi mini body building salonu. ayakta seyahat edildiği takdirde; sola virajlarda biceps, sağa virajlarda triceps çalıştırır.*
    (jugis nomen, 24.09.2008 16:18)
  20. şöförlerinin yola çıkmadan önce ve yol sırasında flight of icarus dinleyerek gaza geldiğine inandığım otobüs çeşidi.
    (scorpeo, 26.11.2008 04:49 ~ 04:49)