belediye ekiplerince zehirlenen sokak köpekleri   

adana çık aradan

1. böyle bir kareye neden olabilen eylemdir. öyle insanız ki

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (jenesaispas, 05.01.2008 17:52)
  2. diğer bütün canlılar gibi kendi ecelleriyle ölme hakkı olan fakat birilerinin insanlığa fayda adına bu hakkı ellerinden aldıkları hayvanlardır.

ukteyi de hürriyet teki arkadaş a veda haberini akmerkez starbucks gibi tikky bir ortamda okuyup ağlamama engel olamadığım gün duyarsızlığımızı hatırlayıp verdim. bu köpeklerin doğduklarında iki üç dakika önce önünden geçtiğim petshop ta 500€ ya satılan beyaz yavru köpeklerden yaşam hakkı açısından hiçbir farkı olmadığını düşündüm.

kimse bana "bir gün seni de ısırsınlar da kuduz iğneleri yerken bu giriyi hatırla" diye vızıldamasın.

o sokak köpeklerini öldüremezsiniz! bunu haklı çıkaramazsınız. taşıdıkları hiçbir hastalık onların savunmasız olduğu gerçeğini değiştirmez. biz ne kadar iradeliysek onlar o kadar iradesiz evet, ve aynı zamanda o kadar korunmasızlar. köpek dişleri, saldırganlıkları, havlamaları, sürü halinde gezmeleri, vicdan yoksunu ama insan dostu(!) belediyelerimizin koyduğu etlerin içinde zehir olduğunu anlamaya yetmiyor işte. bütün gün aç gezip, üç dört tane kedi kovalayarak eğlenen, çöplerde yemek arayan o hayvanlar bizim haklarımız korunacak diye et bulduklarını zannedip yiyorlar ve can çekişerek ölüyorlar. can çekişerek.. yerde sürünerek. o kocaman hayvanların acı çektiklerinde çıkardığı sesleri hatırlıyor musunuz? veya hiç duydunuz mu? hiç gözlerinizin önünde bir köpek böyle öldü mü? belki hepsine hayır, ama duyarsızlık devam ederse bugün küçük kardeşinizin, yarın çocuğunuzun böyle bir sahneye tanıklık etmesine engel olamayacaksınız. bakın, bu hayvanlar ölürken esnaf da olamıyor. kimse yaklaşamıyor, elden bir şey gelmiyor. sonuçta yine o güzide belediye ekipleri geliyor, onu yerden alıp bir dağ başına fırlatıyor.

yaşasın birimizin kıçı daha ısırılmaktan kurtuldu!

ve bir kişi daha bu ölümü seyrederken kaç gecelerce uykusundan oldu.

kadınların recm edilmesini kınayan ülkemin bütün insanlarından bir kesimi ise işkenceyle suçsuz bir hayvanın öldürülmesine yine sesini çıkarmadı.

zaten o kesim şimdi karların altında bir kırıntı bulamayan kuşlar için de balkonuna bir avuç bulgur veya bayat ekmek koymadı. kediler yanlarına yaklaştığında tekmeledi. "sevmeyi" öğrenemedi. sevmesine de gerek yok gerçi, vicdan ne demek, insan olmak ne demek onu da öğrenemedi.

hiçbir şekilde içim kaldırmıyor ama klasik bir son yapayım, eğer bir canlının zararlı olduğuna inanılıyorsa onu öldürmenin işkencesiz yolunu bulmaktır doğru olan. din açısından da, insanlık açısından da.
    (1 ocak 2006, 07.01.2008 00:33)
  3. taksimde yılbaşı gecesi neden o kadar vardı ve kadınlara saldırıyorlardı acaba ? yoksa belediye yanlış köpekleri mi zehirliyor ?
    (bilginsel, 07.01.2008 00:43)
  4. - onları öldüremezsiniz !
    + dün bir çocuk daha sokakta ısırıldığı kuduz köpek tarafından öldürüldü ?
    - öldürmenin başka bir yolu bulunmalı.
    +zehirleniyorlar. şişlenerek mi öldürülsünler?
    - hayır. bilmiyorum ne kadar bilginiz var ama her türlü zehirleme 15 dakika acı çektirmiyor. vücuda girdiği anda öldüren zehirler var. eğer bir iş yapılıyorsa adam gibi bütçe ayırsınlar ve bunu kullansınlar.
    ayrıca yine bilginiz var mı bilmiyorum ama antalya dahil bir çok şehrimizde artık köpekler kısırlaştırılıyor. diğerleri de bilinçli belediyeler tarafindan aşı oluyor ve kulaklarında küçük turuncu veya sarı küpelerle geziyorlar ki bu onların hastalık taşımadigi anlamına geliyor. ama ne yazık ki zehirli etlerin taksim meydanında kadınlara saldıran köpekleri bulması gerekirken bu aşılı ve bakımı yapılmış köpekler de nasibini alıyor. dahası buradan da konuştugum bir yazarın evde beslediği köpeği de bu şekilde ölmüş. hani bırak kuduz olmayı, tüy bile dökmeyenlerden.

not: diyaloglarda değil de işin genelinde bir terslik var sanki. di mi?
    (1 ocak 2006, 07.01.2008 01:16 ~ 01:21)
  5. insanlar var, insanları öldürüyor ama öldürülmüyor...
    insanlar var, insanlara kendi hastalıklarını bulaştırıp ölümlerine sebebiyet veriyor ama öldürülmüyor...
    insanlar var, insanlar var, insanlar var...
    bu gibi cümlelerle bütünleştireceğim bir ton insan var ve öldürülmüyor. idam edilmiyor. kıllarına bile dokunulamıyor...
    bir de köpekler var... tedavi edilmesi masraflı geldiği için öldürülen...
    bir de bana göre işin en dramatik yanı var. işin bana dokunan ucu var. iş yerimdeki tasması olan fakat salma dolaşan iki köpeğim var. mahallenin tüm evlerini koruyan canlarım. ve senelerdir komşumuz dediğim, komşu bildiğim hani komşunun komşuluğun ne olduğunu bilerek komşum yerine koyup davrandığım adam var. senelerce hiç bir köpeğine gerek sağlıkları gerekse saldırgan olmalarına sebebiyet vermemek için çiğ et yedirmeyen ben varım. bu iki köpeğime sürekli çiğ et yediren komşum var defalarca uyarmamıza rağmen bunu yapan. sonra bir veteriner tanıdığına "ya bizim orda iki köpek var ben çiğ et veriyorum hep bişey olur mu" diye sorup veterinerin -ki ben onun dediği lafın yalancısıyım- "yapma abi saldırgan olur çocuklarını ısırır" dediği bir adam. sonra bir gün belediyeden gelen ekipler var. iki köpeğimi uyutmuşlar. uyarıda bulunmuşlar bağlayın yoksa alıcaz diye. ufak bir araştırma sonrası öğreniyoruz ki şikayeti yapan komşu bildiğim adam. kızım hamileydi. belediyeden gelen ekip hamile bir köpeği uyuttu... bu apayrı zaten... ben iki köpeğimi bağlayıp ipe alıştırdıktan sonra ve arada bir çözdüğümde o evin kapısına bile uğramıyorlar. fakat bana göre işin en güzel yanı köpeklerim 24 saat iple bağlı olduklarından beri komşum (!) un evine dört kere hırsız girdi... şimdi her sabah kapısının önünden geçerken içimden "sen dur daha suat 2 salma 3 adettiler. şimdi 8 tane oldular..." diyorum ve gülüyorum... öyle bir komşum olacağına ya da bu tarz insanlarla aynı havayı soluyacağıma bu ülkede köpek barınaklarında yaşamayı tercih ediyorum...

ve yukarda dedim ya bu kadar insan hala yaşıyorken neden bir köepk öldürülüyor? köpeklerin elinde böyle bir şans olsaydı onlar bize bunları yapmazdı sanırım. insanları tanıdıkça köpekleri daha çok seviyorum ben...

not: eksi oy verenleri çok da umursamıyorum açıkçası. boşuna yormayın kendinizi. benim düşüncelerim sizin eksi oylarınızla değişseydi... ohoooo
    (miraystrawberry, 07.01.2008 01:46 ~ 01:52)