|
|
- köprü üzerlerine, duvalara yazılan telefon numaralarından uzmanlarına ulaşılıp tedavi edilebilecek! hastalık. hanımlarda da olduğunu bilmiyordum, şimdi öğrendim. bu rahatsızlığa sahip eşhasın çoğu üniversite yıllarında vırt zırt ev taşımaktan dolayı kapmışlardır şifayı.
- bir zamanlar ankara sokaklarına peydahlanmış duvar yazısı. nereye giderseniz gidin duvarlarda, telefon kulubelerinde, otobüs duraklarında görürdünüz bel fıtığı yazısını, bi de altında telefon numarası olurdu. bir süre bu telefon numarası heryerde aynı kaldı ama ilerleyen zamanlarda bireyler kıl oldukları insanların numaralarını yazmaya başladılar ve kargaşa başladı. belfıtığı-migren yazısı ise bu efsanenin son zamanlarına rastlamaktadır. o numarayı arayınca bel fıtığı ile ilgili bişeyler öğreniliyormuydu bilmiyorum ama ortada değişik söylentiler geziniyordu o telefon numarası hakkında. ankara genelevinin numarası gibi...
- (bkz: bel fıtığı 053x xx xx)
- (bkz: bel fıstığı)
- (bkz: 3251420)
(bkz: ankaralı olduğunu belli etmenin yolları)
- (bkz: migren)
- (bkz: direksiyon dersi)
(finch, 28.06.2007 18:35)
- teşhis konduktan sonra eğilmek yerine dizlerinizden bükülerek çömelmenin farz olduğu hastalık. gün içinde ne kadar çok eğildiğinizin farkına varmanızı sağlar. ağrılı döneminizdeyseniz doğrudan teyze/amca moduna geçersiniz, inildemeler ve "aman aman aman belim" nidalarıyla eğilir (pardon çömelir) ve doğrulursunuz.
"seni yenecem belfıtığı" diye naralar atarak dolaşırsınız.
- çok sevdiğim birisinde de var bu hastalık, o yüzden çok üzülüyorum adını duyunca.
zaman aşımından yok olsa bari. ama bu bir hayal.
not:bunun ağrısını çekenleri gördüm yakından, benim çok sevdiğim insan da mı böyle kıvranıyor acaba diye gözyaşlarımı içime akıttım ve hiç sevmedim bunu ben.inşallah öyle ağrımıyordur onunki.(özlemce, 15.01.2008 17:21 ~ 17:29)
- çok ciddi bir hastalıktır.beldeki omurlar arasında sinir sıkışması ya da disklerin kaymasından meydana gelebilir.ağır kaldırmak,ters hareket yapmak,sürekli beli desteklemeden oturmak vs. gibi şeyler bu duruma sebebiyet verebilir.
mutlaka tedavi olmak gerekir mazallah felç bile olunabilir.ameliyatları da çok tehlikelidir.genelde hasta son aşamaya gelene kadar,yani dayanamayacak duruma gelene kadar ameliyat tercih edilmemeli,onun yerine fizik tedavi uygulanmalıdır.
nedense toplumumuzda pek de ciddiye alınmayan bir hastalıktır.buna rağmen neredeyse 3 kişiden birinde vardır bu hastalık.bu yüzden tedavi yolu konusunda da herkes birşeyler bildiğini sanır.
örneğin kendini hoca ilan eden kişiler bir dua ile fıtığı iyileştirdiğini veya duvarlara verilen ilanlarla numaralarla bu hastalığı tedavi ettiğini iddia edenler vardır.bunlara kesinlikle inanılmamalıdır.hepsi bilinçsizce yapılan işler ve sadece para tuzaklarıdır.(ceyus, 10.07.2008 02:09)
- bir ay içerisinde üç ameliyat olmaya neden olabilen bir illettir. öldürmez süründürür.
- tedavisinde türlü saçma ve yanlış yöntemler uygulanmaya çalışılan hastalıktır.
örneğin;
+eskişehir'de bir hoca var...
-eee..??
+sübhanekeyi tersten okuyor,valla koşarak çıkıyorsun ordan.
+ablacım,yumurtanın akıyla sarısını ayırıyorsun,sürmüyorsun bile...
+alabalığı alıyorsun,ortadan ikiye kesip,beline yapıştırıyorsun,on beş gün bekliyorsun.
(bkz: cmylmz 2008)(ceyus, 19.09.2008 01:33)
- paşa hastalığı.
eğilmeyeceksin ya da eğilirken çok dikkatli olacaksın!
ağır kaldırmayacaksın hatta hiç birşey kaldırmayacaksın!
itmeyeceksin, çekmeyeceksin. hayatını idame ettirirken yaptığın çoğu eylemden ya vaz geçeceksin ya da kontrollü yapacaksın en güzeli birilerine yaptıracaksın*.
sonra topuklu ayakkabı giymeyeceksin, bir yere uzanmayacaksın, fazla ayakta durmayacaksın, destekli oturacaksın.
yapacaksınoğlu yapacaksın!
attention ! süründürür...
|