bel ağrısı   

adana çık aradan

1. (bkz: bel fıtığı)
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 10.10.2004 23:36)
  2. iğrenç bir ağrıdır yaşlı nine modunda yürümenize neden olur.

(bkz: ben bunu bugün gördüm)
    (cursedpower, 28.03.2006 00:08)
  3. her bel ağrısının bel fıtığı başlangıcı olmadığı varsayılarak; son bir kaç gündür peşimi bırakmayan rahatsızlık hedesi.
    (anarsist, 28.09.2006 13:58 ~ 13:59)
  4. regl belirtilerinden biri.
    (chicaloca, 28.09.2006 14:15)
  5. masa başı işlerde çalışan insanların kronik hastalığıdır. bel fıtığı değilse eğer genelde bütün gün oturarak çalışan insanların duruş ve oturuş bozukluğundan kaynaklanabilir.
    (katinanınelindemakası, 29.09.2006 09:03)
  6. en önemli hareket mekanizmasıdır bel.bel ağrısı ise, insan evladının bütün hareketlerini kısıtlayan, nefes alış-verirken, öksürürken ve yürürken bile size acı verebilir. şahsen, bel kısmında bir çark olduğunu düşündürmüştür bana, bel ağrısı çektiğim zamanlarda.
    ve bu çarkın ayarı bozulmuş, dengesizce ve dişlilere sürterek hareket ediyormuş gibi dönüyor. yatmak başlı başına bir derttir ve kalkmanız gerektiğinde daha da çok ağrı çeker ve daha fazla zorlanırsınız. yatağın ucuna kadar yanaşıp, yan yatar vaziyette kalkmaya çalışırsınız. öyle bir acıdır ki, yataktan kalkarken duyduğunuz acıdan gözlerinizden süzülen yaşları bile fark edemezsiniz.
    halk arasında, bel ağrısı çekenler için yarım insan tabiri kullanılmaktadır. bir yarınızın tamamen işlevsiz bir hale gelmesi gibi birşey. tabir-i caizse de öyledir. tedavisi sırasında dikkat edilmesi gereken şeyler, belinizi zorlamamak, ağır kaldırmamak, belinizi sıcak tutmak, küçük egzersizler yapmak, sırt üstü yatmak ve bacaklarınızın baldır kısımlarının altına bir yastık koyup, bir - iki karışlık bir yükseklik kazandırarak uyumaktır. oturma biçimleri de bu hastalık esnasında önem kazanmaktadır. dik ve sırtımıza bir yere yaslayarak düz durmasını sağlamak belimizin sağlığı açısından son derece önemlidir. yaşanmadan bilinmezler arasında yer alır bel ağrısı. her ne kadar önemle vurgulansa da uygulamadığımız gerçeğinin farkına anca böyle bir acıyla yüzyüze geldiğimizde fark ederiz.
    (ccuk, 29.09.2006 10:43 ~ 10:43)
  7. tüm gününüzün içine eden bir ağrıdır. uzun süre ters oturmuş, ayakta kalmış kişilerde daha sık görülür. yattığınız vakit sağa ya da sola dönmek bir işkencedir artık sizin için. her harekette küfredersiniz. yapacağınız bir şey yoktur geçmesini beklemekten başka.
    (guenhwyvar, 25.05.2007 11:02)
  8. lanet olası birşeydir. tam bel kısmının iki yanının birden ağrımasıdır, va dakikalar geçtikte ayağana vuranıdır. bel fıtığı değil, siyatiktir. ama büyüyünce bel fıtığı olacaktır. oturunca da ağrıyan, ayakta durdurtmayan, kronikleştiğinden ara sıra tekrarlayandır..
    (robi ve cuma, 30.08.2008 14:21)
  9. şu bir kaç günümü zehir etmiş bir rahatsızlık. ne istediğim gibi oturabildim, ne de yatabildim. iş sadece bel ile kalmıyor, ayak hareketlerine de ket vuruyor. hatta nefes alışverislerinde zorlanmalara bile.
    (pincir, 31.08.2008 17:19)