|
|
- herkesin bilerek ya da bilmeden yaptığı ortak şey.dindar olanlar kıyameti,kimisi mesih'i bekler,kimi hiç gelmeyecek olan bi sevgili,günahkarlar bağışlanmayı bekler.
''niye bekliyoruz böylesine toplanmış...''(grace, 11.05.2006 11:40)
- insana güzel şeyler söyleten, bir o kadar sıkıcı bazen de bir o kadar eğlenceli zaman geçirme aracı.
kimse bilmese de o şimdi çok uzaklarda. "kocaman mutluluklar peşinden koşarken, kocaman hayal kırıklıkları bulmak nedir " dersini alıyor uzun süredir.
bilinmezliklerden öte bir hayat yaşıyor kendi dünyasında ... kim, nerede, nasil çıkacak gene karşısına merakla bekleyecek bir süre daha...(julien, 24.05.2006 08:33 ~ 08:36)
- sabırdır bekleyiş.
kalbiniz yerinde çıkana kadar beklemektir. sonsuzluğu hissederek bakmaktır geleceğe. ipin ucunu her kaybettiğinizde diğer ucunu görmenizdir. sinirlendiğinizde sakinleşmenizdir bekleyiş.
sevgidir bekleyiş.
gözleriniz aşkla parlarken o'nun yüzünden bir gülücük istemektir. sevgiyi beklemektir. sizin elinizi tutacağı günü hayal etmektir.. o'nu beklemektir. sevmektir bekleyiş.
hasrettir bekleyiş.
içinizdeki boşlukta soğuk rüzgarlar eserken üşümemesini bilmektir. belki düzletilemez bir boşluğu yamamaktır. başkalarına aldırmadan özlemektir bekleyiş.
acıdır bekleyiş.
bir bıçağın içinizde size aldırmadan dans etmesidir. son hareketini kalbinizle yapması, gözlerinizi yerinden koparmasıdır. içinizdeki kelebeklerin ölmesidir bekleyiş.
mutsuzluktur bekleyiş.
ağlamaktır geceler boyu. yastığının en yakın arkadaşın olmasıdır. kendine sarılmaktır. içinde bir şeylerin sona ermesidir. gülerken bile gözlerinden yaşların akmasıdır bekleyiş.
karanlıktır bekleyiş.
en yıldızsız geceden bile daha karanlıktır bekleyiş. sadece ağlarken avuç içlerinize bakmaktır. kalbinizdeki boşluğu hiç bir ışığın dolduramamasıdır. kalbinizde kara bir buluttur bekleyiş.
ölümdür bekleyiş.
kalbinizin defalarca yerinden çıkmasıdır. bazen azrail'in arkadaşınız olmasıdır. ipin ucunun kalbinizde geçmesidir. karanlıkla buluşan bıçağın içinizde kelebeklerle yaptığı danstır, kalbinizdeki kandır bekleyiş.
- türkan ildeniz in güzel bir şiiri. şöyledir;
sayısını unuttuğum günlerce bekleyişten
ben yorgunum rıhtım taşları yorgun
ardarda geçen gemiler durmuyor bu limanda
duranlardan sen çıkmıyorsun
bil ki katıksız sancılara razıyım yokluğun olmasa
bil ki bir avuç biber gözlerime serpilen
ellerimde soğumadı ellerinin izleri
durup şiirler yazıyorum yoluna.
içimde sıkıntının en dayanılmaz şekli
kaçıncı kere saatleri susturuyorum
bensiz çözülüp sensiz bağlanması yok mu halatların
tükeniyorum.
- ne hasta bekler sabahi
ne taze oluyu mezar
ne de seytan bir gunahi
seni bekledigim kadar
gecti istemem gelmeni
yoklugunda buldum seni
birak vehmimde golgeni
gelme artik neye yarar..
necip fazil
- bir nevzat çelik şiiri:
gül diyorum
yoksul acıların gölgesinde
güllerin solsun istemiyorum
ay diyorum sonra
ay n'olur
bir vaktinde gecenin
yaraların açsın istemiyorum
zorunlu not: bunu da eksi oyladın ya helal olsun diyorum.
- gelme umudu varsa sevgilinin, umutla bekleyiş.
gelmeyecekse eğer, boşa bekleyiş.
- (bkz: beklemek)
(bkz: yeni türkü)
- bir enis batur şiiridir.
cehennem kimdir demiştiniz?
keder kuşlarını ben de gördüm
flütün ucundan bir oraya bir buraya
evet, biliyorum, herşey benim düşgücüm
şeyi, nasıl söylenebilir, bu kelimeler
böyledir işte:tam tutacakken...
yağmur yürüyüşüne çıkmıştık o gün,
unutmam ben ayrıntıları, kimdi