belki ilginizi çeker
  1. · neden kötülendiği anlaşılamayan giriler
  2. · ne istediğini bilmemek
  3. · hiç arayıp sormuyorsun
  4. · yeni bir hayat istemek
  5. · temenni
  6. · uçakta bile canı sıkılan insan modeli
  7. · beklemek
  8. · alışmak
  9. · iyilik yapma nedenleri
  10. · beklenti
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · google wave
  3. · the twilight saga new moon
  4. · yeşim salkım
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · aşk ı memnu
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · 13 eylül 2005 milan fenerbahçe maçı
  9. · lafbook com

beklenti  

1. bir kişiden, oluşan bir durumdan umulan, beklenen şey
    (srce, 05.12.2004 13:23)
  2. karşına neyin çıkacağını bilmeyerek umut ettiğin şey. mesela:

geçtiğimiz haftalarda abd de bir gazetenin ilanı:
    -bekar bayan,erkek arkadaş arıyor.yaş,ırk vs. önemli değil.ben güzel ve eğlenceli bir bayanım,seni çok mutlu edebilirim.her akşam seni eve döndüğün zaman kapıda karşılarım.birlikte uzun yürüyüşlere çıkarız.kampa,balık avlamaya ya da ormanda ava gideriz.soğuk kış gecelerindeateşin önünde seninle birlikte uzanır ve çok eğlenebiliriz. .... lütfen 555-2527 yi ara ve daisy'i iste.
    numara bir hayvanseverler derneğine aitti daisy de 8 haftalık birlabrador cinsi köpek yavrusuydu.ve daisy yi 2 gün içinde tam 6430 kişi aramıştı.
    (scarlet, 25.03.2005 15:31 ~ 15:38)
  3. eldeki veriler değerlendirilerek bir kişi ya da durum hakkında çeşitli varsayımlarda, saptamalarda bulunmaktır.
    (pseudonym, 09.05.2007 15:47)
  4. beklentileri azaltırsan mutlu olursun dediler. beklentileri sıfırladım. evet sıfır hayal kırıklığı ama sıfır yaşıyorum hissi. beklemek lazım beklemek. birşeyler beklemek...
    (cherryblossomgirl, 07.06.2007 03:14)
  5. (bkz: tom waits)
    (kampus onunde korsan cd satan sivil polis, 07.06.2007 03:16 ~ 03:33)
  6. hayatınıza girecek her yeni eklenti için dilediğiniz şeyler topluluğu.
    okul için mesela;süper olacak,yeni dersler,hocalar,arkadaşlar,klüpler...
    (capslost, 07.06.2007 03:30)
  7. ikili ilişkilerin başlamasına ve bitmesine neden olandır.

beklemediğiniz bir anda karşınıza çıkan gülen gözler, hoş sözler hiç tipiniz olmadığını düşündüğünüz bir kişiye aşık olmanıza neden olabilir mesela. o andaki beklentiniz gülen gözler ve hoş sözler olduğu için. bir günaydındır bazen beklenti karşınızdaki sevdiceğinizden, bazen kısa bir sms, bazen hoşçakal demesi.

beklediğimizi bulamadığınız anda biter ilişkiler veya karşınızdakinin aşırı beklentileri sizi boğmaya başladığında koyarsınız son noktayı ilişkinize. hep karşınızdakinin beklentilerini yerine getirmek yorar ve beklentilerinizin karşınızdaki kişinin umrunda olmaması da son noktayı koyar.
    (jassmine, 07.06.2007 11:17)
  8. yarısından fazlasının belli bir süre sonra adı "hayal" olan duygu.
    (bençokayrılıklaryaşadımoyüzdenherşeyibitişikyazdım, 07.06.2007 11:31)
  9. bir malı satın almadan önceki malın performansına yönelik tahmindir. eğer müşterinin beklentisi malın performansından büyük olursa tatmin gerçekleşmez fakat beklenti performansa eşit ve küçük olursa tatmin gerçekleşir. malın pazarlaması yapılırken dikkatle incelenmesi gerekir. örneklemler oluşturularak bu durum analiz edilebilir.
    (bo, 29.10.2007 00:51)
  10. hayal kırıklığına uğrama riskini göze almaktır.
    (l3, 17.11.2007 19:33)
  11. "insan duygularının işleyişinde umuttan sonra,

çaresizlikten önce gelen zihinsel bir durum."
    (mabel, 28.11.2008 20:54 ~ 20:54)
  12. (chixculub, 28.11.2008 20:56)
  13. hayatı biraz daha çekilir kılan umut. birçok insan beklentilerini bekleyerek, erteleyerek umutlarını, bir sonraki yılı, haftayı, yılı, on yılı düşünürler.
    (allegra, 24.03.2009 15:16)
  14. beklediğin şeylerin tümü; insandan, yaşamdan, ten, oradan buradan beklemek üzerine kurulu hayatta beklediklerinin adresleri, somutlaşmış cisimleşmiş hali.

şu yaşıma geldim *, hayatın bana dayattığı en büyük zırvalardan biri, beklentilerini düşür olmuştur. okuldan, devletten, anneden, babadan, hele de sevgiliden çok şey bekleme hayal kırıklığına uğrarsın, karşındakini de yükümlülüğe boğarsın. hobaa, beklentilerim benim, bırak hayal kırıklıklarım da benim olsun. ne karışırsın anlamam ki?

her şeyi devletten bekleme, git kendin yap. ne ola ki bu her şeyin içeriği, neyi bekleyeyim neyi beklemeyeyim? oysa ki, bizim ünlü benzetmelerimizde devlet de devletin malı da denize benzetilmez mi, yani uçsuz bucaksız kaynağı vardır da neden ben bir şeyler beklemeyeyim kendisinden?

ya da ikili ilişkilerde, benden çok şey bekleme, ben şöyleyim ben böyleyim. ee daha en başta o ilişki güme gitti say sen, ne bu anlaşma mı imzalıyoruz, şirket miyiz biz? insan ve insana dair duygulara ne oldu acaba?

dostluklardan, arkadaşlıklardan da çok beklentilerin olmasın aman aman. herkesin kendine ait yaşamı var ama değil mi? sen her zaman yanlarında olmalarını bekleme, onlar gerekirse bir ara uğrarlar. hadi canım sen de.

aslında bunun tüm sebebi, bencillik işte. insanlar benden çok şey bekleme diyerek, ta en başından kendini korumaya alıyorlar. sözde karşındakini incitmemek, kırmak için; özde kendisini karşısındakini düşünerek hareket etmekten kurtarmak için. bunun adı başka da bir şey değil.

ben seviyorum beklentilerimi karışmayın, yaşama dair güzel şeyler bekliyorum mesela, sevgilimden de beklentilerim var, arkadaşlarımdan da. belki gerçekleşecek, belki gerçekleşmeyecek; ama gerçekleşse de gerçekleşmese de bana dair olacak tüm sonuçlarım. hayal kırıklığımı da, sevincimi de bana bırakın mümkünse, oh be! *
    (aglaures, 28.05.2009 10:21)
  15. "beklenti hep umut ediyordu, koşuyordu birinin peşinden. birine doğru öyle körü körüne koşuyordu ki hiç arkasına bakmadı. göremedi hayal kırıklığının ensesinde soluduğunu."
    (simliboya, 13.06.2009 16:22)
  16. eğer hiçbir şey yapmadan öylece bekliyorsanız hayal kırıklığına dönüşmesi kaçınılmazdır. hep karşıdan bekliyorsanız, "o x yapsın", "o z yapsın, daha sonra ben şöyle yaparım" şeklinde bakıyorsanız olaya, siz hayatı boyunca her istediğini hiçbir çaba göstermeden elde etmiş, el bebek gül bebek büyümüş bencil bir götsünüzdür ve işin kötüsü, bunun farkında bile değilsinizdir, bir de utanmadan karşıdakine "beni hayal kırıklığına uğrattın" diyerek bencil narsistliğinizi gösteriyorsunuzdur. atıyorum, karşıdaki de sizden beklemiş olamaz mı mesela? beklemek bir tek sizin tekelinizde sanki anasını satayım. aklıma geldi sinirlendim yine bak.
    (hilde, 16.08.2009 21:54)
  17. gerçekleşmediğinde ruhun uçurumdan boşluğa doğru atlayıp gerçeklik kayalarına çarpa çarpa parçalanma sebebi olandır.
    (elastigirl, 16.08.2009 22:12)
  18. olunca mutsuz eden, olmayınca mutlu edendir.
    (simliboya, 27.08.2009 22:43)
  19. buna sahip olmadan yaşamak en büyük özgürlük.
    (hotel california, 27.08.2009 22:44 ~ 22:45)
  20. tekrar umutlanmayı özlediğinizde akabinde beklentiler içinde bulursunuz kendinizi
    (kaskate, 27.08.2009 22:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil