(bkz. çan üstü almak )
sırıtmanıza sebep olan rüya.
sınav öncesi sözlükte takılıp hiç çalışmayıp sonra çan üstü bir not alındığında sevinmek
gözetimdeki öğrencinin düşü.
(bkz. çok çalışılan sınavdan düşük not almak ) (ascella , 19.04.2004 17:28 ~ 17:28)
"ulen çalışmadan bu kadar alıyorum demek ki çalışsam 4.00 ortalama yapar,çap yapar,kariyer yapar,master yapar,şirket kurar...vs" gibi kendini avutma ve yüceltme tekniklerine vesile olacak durum..
recep tayyip erdoğan'ın, time dergisinin 'devrimci ve etkili' liderler listesinde ilk 20'ye girmesi (mavio , 19.04.2004 18:53)
itü de (bkz. kıyamet alametleri )
oha falan oldum abi, benim iki sorum boştu zaten, nası öyle vermişler anlamadım, kelimelerini duyabileceğiniz durum.
mükemmel ötesi bir durum, bozuk morale ilaç gibi gelir.
itü sınırları içerisinde gerçekleşme olasılığı çok düşük hadise
bazı ineklerin "abi hiç beklemiyodum kötü de geçmişti ama" şeklinde vıdı vıdılayacağı genelde yalan dolan olan bir hadise
(bkz. oha falan olmak )
başıma malesef hiç gelmemiş durumdur bu
ama çok isterdim
yalnız bu durum özellikle itu.de yaşanamaz, yaşansada ben inanamam yani
yalnız tahminimce çok mutluluk verici bir hadisedir.
başıma hiç gelmeyen geleceğini de sanmadığım durum (jamal , 19.04.2004 22:30)
ahmet karakaş , murat tunç gibi efsanevi itü makina fakültesi hocalarının derslerinde ancak rastlanabilen durum.
sizi sevince boğarken bazı arkadaşlarınızı(!) üzen bir de üstüne üstlük inek ya da çancı olmakla suçlanmanıza neden olan durum.
(bkz: yok artık daha neler )
(bkz: çıtayı yükseltmek )*
beklenenden düşük not aldığında "hocam kağıdıma bakabilirmiyim" diye ciyak ciyak bağıran şahsın sus pus olup kaldığı olaydır.*
hemen sınav sonrası büyük ihtimalle ağlanmış bulunulduğundan, çalıştığını saklayan çancı bir inek damgası yeme olasılığının bulunduğu durum..
darısı hepimizin başına dedittiren olay-ı muhteşem.
ne hikmetse genelde sınıfın hep aynı bireylerinin başına gelen hadise..
(bkz: çancı )
mutluluk naraları atmanıza sebep olacak hadise.
not ortalaması ile ters orantılı olan hadise
sayfa 1 2 / 2