bekaretiyle övünen kızlar   

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. bir kızın namusunu şerefini bekarete bağlamış bir ülkede yadırganmaması gereken kızlardır.
    (bkz: bekaretinden utanan erkek)
    ayrıca : (bkz: bir zamanlar ukteydi)
    (dzingis, 04.07.2007 13:48)
  2. nasıl övündüklerini merak ettiğim kişiliklerdir. yani bunlar altın günlerinde falan "ahaha ben bakireyim yaşasın çatlayın patlayın!" mı diyor? ya da ne bileyim, hastanede kadın doğum bölümünde millete nanik mi yapıyor? merak ediyorum.
    (noscho, 04.07.2007 13:53 ~ 28.01.2008 18:06)
  3. bekaretin sadece zar olduğu düşünen kızlardır. (bkz: bakire olup yapmadığı kalmayan kızlar)
    (stay away, 04.07.2007 14:11)
  4. (bkz: bekaret denince akla)
    (bkz: tamam şimdi buldum)
    (bkz: hemen onun adı gelir)
    (bkz: şebnem scheffer)
    (bkz: scheffer)
    (bkz: scheffer)
    (petrucciante, 04.07.2007 14:14 ~ 14:57)
  5. bir de bu övünmenin onlara nasıl bi fayda getirdiği sorusu vardır ki hiç bir zaman cavabını bulamadım.
    - ben bakireyim ahuhuhauhauh yupppiiiiiii!
    - evvvet bakireliğinize ödül olarak, bekaretinizi bozmak için brad pitt ve jhonny depp ile anlaştık. seçin birini...
    şeklinde diyaloglar mı yaşanmaktadır bilmediğimiz bir yerlerde? övünecek başka hiçbirşeyi olmayan gerizekalılara sesleniyorum ne yazıkki bekaret bir meziyet değildir, bir titre sahip olmanıza destek olmazlar. mesela bakiresiniz diye sizi prof falan yapmazlar. büyük hayal kırıklığı olacak ama onun namus olduğunu sanıyorsanız o da yanlış, bu kafayla daha çoook yanlışa saparsınız.
    bir grup da yenilebilecek her boku yiyip bakire kalıcam diye ziyan zebil olmuş kişilerdir ki. bunlar ileri gitmeleri durumunda (bkz: anal seks) büyük abdestlerini tutamamaya varacak durumlarla karşılaşırlar ki müstehaktır. otobüste, yolda altınıza yaparsınız aman diyim.
    bedenin bakire olması önemli değildir, yeter ki ruh .rıspu olmasın....
    (beyazzakkum, 04.07.2007 14:18 ~ 14:45)
  6. (bkz: ben o kadar bakireyim ki)
    (adrian, 04.07.2007 14:21)
  7. (bkz: eliyle övünen insan)
    (yeşilşair, 04.07.2007 14:23)
  8. yaşadığımız ülkede aynı zamanda "namuslu kızlar" olarak tabir edilir.
    tabi ki bekaret; bir zarı korumak değildir ama şu da vardır ki o zar ile birlikte bedenini ve ruhunu korumaktır bekaret.bekaretiyle övünen hiç bir kız öyle altın günlerinde

-yuppi
    diye bağırmıyorlor kutlama da yapmıyorlar öyle herkesin içinde ben
    -bekaretimi koruyorum bilginiz olsun da demiyorlar.

bizim yaşadığımız ülke öyle bir ülke ki bu mesele için insanları daha doğrusu kızları öldürüyorlar.bizim burda oturup pc nin başından böyle yazmalırımız gibi basit ve kolay değil hayat.ülke istanbul, ankara, izmir ya da ne bilim şehir merkezlerinden oluşmamakta kırsal kesimiz hiç de az değil orda yaşayan insanların bazı kutsal değerleri vardır "bekaret" de bunlardan biridir.
    evet bir çok kız ruhunun ve bedenin bekaretini çoktan satmıştır sadece basit bir aile korkusundan zarını satmamıştır işe bunlar orda burda konuşucak kadar cesaretlidir (bkz: cahil cesareti)
    kimileri için önemli değildir bekaret kavramı kimileri için önemli saygı duyulmalıdır iki düşünceyede.

herkesin hayat felsefesi farklıdır ve aynı olmak zorunda da değildir.
    (equilibriumm, 04.07.2007 14:42 ~ 14:44)
  9. (bkz: ışılay saygın)
    (aquila, 04.07.2007 14:51)
  10. garip birer canlıdırlar. bekareti namus sanırlar bundan ilişkiye girmezler. cinselliği merak ederler ama namusları olarak gördükleri beraketlerini kaybetmekten korkarlar. bu yüzden bunların gösteripte vermeyen kıvamında olanları çoktur. bu dediklerim direk sex olayına girmezler ama ön sevişme konusunda uzmandırlar. hatta yiyişme üstüne master dahi yapmışlardır.
    (jamesdean, 04.07.2007 14:51)
  11. educated virgin cinsleri evladır; bunların. en azından onlar böyle sanırlar.
    (aquila, 04.07.2007 14:54)
  12. ülkemizde her an her yerde karşımıza çıkabilecek tezatlığın bir örneği. kızlar bekaretleriyle övünürken bu durum erkek için ise yüz karartıcı bir hadisedir. henüz kimseyle beraber olmamış bir erkek; arkadaşları arasında veya tüm çevresinde ne kadar alay konusuysa, bakire kadın da o kadar yüceltilir. tabi bu namusu bel altında arayan zihniyet için geçerlidir.. yani toplumun çok büyük bi kesimi için böyledir bu. hala namusunu oralarında arayıp bu uğurda büyük bi gururla insan katledenlerdir kızları bu duruma sokanlar.

tüm bunların dışında öyle zor durumdadır ki bu kızlar övünecek daha iyi bir şeyleri bile yoktur.
    (karamelize ekmek, 04.07.2007 15:03 ~ 12.01.2008 16:28)
  13. son kullanma tarihi ve raf ömrü kavramlarından haberdar olmayan kızlardır..
    (karlar kraliçesi, 04.07.2007 15:05)
  14. bakire olan kızlardır.bakire olmayıp bekaretleriyle övünselerdi olmazdı zaten. saçma.

bir de bundan sonra erkeklerin yıllardır çözemediği diğer sorunlar olan "sarışınlar aptal mıdır tartışması", "sarışının adı esmerin tadı", "bir kız neden hem güzel hem akıllı olamaz sorunsalı" gibi başlıkların hepsi birden açılsın artık, bir an önce bitsin bu işkence.
    (blacksunshine, 04.07.2007 15:17)
  15. maalesef fiziksel olarak sahip olduğumuz hiç bir şeyin övünmek için bahane olmayacağını bilmeyen insandır.
    ne güzellik statümüzü belli eder,ne kaslarımız gerçek kuvvetimizi nede bekaret namusumuzu..

neden övünürler anlayabilmiş değilimdir.
    (pistachio, 04.07.2007 15:24)
  16. saçma saçma şeylerle övünen tonla insanın yanında devede kulan kalan kızlardır.

insanlar övünmeyi severler.
    son model arabasıyla, arabasındaki klimayla, okuduğu kitapla, taktığı gözlükle, donsuz kıçına geçirdiği diesel pantolonla, dinlediği müzikle, tek taşıyla, kocasıyla, çoluk çocuğuyla, bokuyla, püsürüyle övünen insanlar vardır çevremizde. her gün onlarcasına rastlarız. fark ederiz ya da etmeyiz.
    ancak bu insanlara kafayı takmayız değil mi? çok övünmedikleri takdirde umurumuzda bile olmaz hatta.

lakin tezatlık şudur ki; asıl kafanın takılması gereken noktaları görmezden gelirken namus gibi göreceli bir kavrama kafayı takıyoruz. unutuyoruz ki istediği adamla bile evlenemeyen kızların bulunduğu, yeri gelince vurulduğu bir ülkede yaşıyoruz. ailenin bireyi yetiştiriş tarzının bu konuya nokta koyan şey olduğu gelmiyor aklımıza.
    biz o şanslı azınlıktanız yine ki ailelerimiz, belli bir kültür seviyesine gelmiş, bazı şeylerin mantık dışı olduğunu anlayabilmiş, yeri gelmiş tabuları yıkabilmiş.

peki niye bu kadar dururuz biz ülkece bekaret konusunun üzerinde? cinsellik konusunda aşmış olduğumuz için mi yoksa her gördüğü delikle ilgili fantazi kurabilen insanlara sahip olduğumuz için mi?
    bekaret övünülecek bir konu değildir asla. namus iki bacak arasında olmamalıdır. ancak bazı düşüncelere de saygı duyulmalıdır. (hoş, sevgilisiyle cinsel ilişkiye giren bir kızın 'bu kız veriyo lan' diye tanımlandığı bir ülkede saygı da ne derece bulunabilir bir şeydir bu da tartışılır.)
    (arkhe, 04.07.2007 15:40)
  17. bakireliğiyle övünüp onun dışındaki bilimum tecrübeyi yaşamış olması muhtemel insanlar
    (cereyancıyımben, 04.07.2007 15:57)
  18. (bkz: namusu bacak arasında arayan zihniyet)
    (bkz: @1652726)
    (karamelize ekmek, 05.07.2007 01:42)
  19. tek türkiye sınırları içerisinde karşılaştım bu mallarla.
    yok malesef turist değil de türk'dü kendileri...

edit: ne kadar da çok bekaretiyle övünen kız varmış bu sözlükte de.
    edit2: en nihayetinde ilk siraya yerlestik bu girimizle en sevilmeyenler listesinde helal olsun.
    (seekter, 05.07.2007 01:49 ~ 26.07.2007 17:07)
  20. övünebilecek başka bir şeyi olmayan kızlardır. zekası ancak muz soymaya yeterken bekaret akıllarına gelir ve zekasıyla yaşadığı sorunları bununla örtmeye çalışır.

edit: en sevilmeyen eser oldu neden acaba? *
    (portakalda vitamin, 19.09.2007 18:19 ~ 22:37)
  21. namusu bacak arasında arayan aptal zihniyetin aptal övüntüsüdür. her kızın zaten doğuştan bakire olduğu düşünülürse bunun övünülecek pek de bir aynı yoktur. ben insan olarak doğdum diye övünmekten ne farkı vardır.
    (fakespeare, 19.09.2007 18:21)
  22. ne yaptığı ya da neyle övünüp övünmediği bizi ilgilendirmeyen kızlardır. zaten kişi eğer bakireyse tutup da olmayan cinsel hayatını ya da var olan kızlık zarını herkesin önünde konuşacak değildir. eğer ki konuşuyor, böyle şeyleri ulu orta söylemekten çekinmiyor ve bakire olmakla övünüyorsa, o kişi zaten bakire değildir.
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 19.09.2007 18:41)
  23. (bkz: bakire olduğumu fazla deşifre etmek istemiyorum)
    (sevmek bir eylemdir, 19.09.2007 18:42)
  24. evlenmek için ortada fellik fellik bakire kız arayan erkeklerden pek farkı olmayan zihniyete sahip kızlardır.nasıl ki;bazı arkadaşlar bekareti herşeyin üstünde tutuyorlarsa,bu kızlar da o pek önem verilmiş şeyle övünürler tabi.
    (nectar, 19.09.2007 18:57)
  25. namus elbette ki bacak arasında bulunan bi zar ile ilgili değildir.namus kesinlikle bireyin kafasında oluşmaktadır.insanın içinde varsa ne kızlık zarı dinler ne türban dinler ne de başka birşey.lakin yurdum kızlarının bekaret zarı ile övünme argümanı kendileri için haklı bir çıkarımdır çünkü yurdum erkeklerinin seçme şansı olsa sevgilisinin,karısının veya herhangi bir gönül bağı olduğu bayanın bakire olmasını ister. acı ama gerçek..
    (ceceri, 19.09.2007 19:00)
 sayfa  / 3