bekar hayatı   

adana çık aradan

1. ailenin yanından belirli yetenekler elde edilip ayrılınırsa, gayet hoş bir yaşam alanı yaratmanıza olanak sağlayan hayattır. bir odaya sahipken tüm eve sahip olma duygusu insanı heyecanlandırır. o gazla yemekler yapılıp arkadaşlara ziyafetler verilir. her şeye ayrı bir özen gösterme söz konusudur. hep bira mı içeceğiz diyerek eve yeni ve çeşitli kahve çeşitleri, şaraplar, peynirler alınır. gecenin keyfini çıkarmak için tüm eksikler tamamlanır. pazar sabahları ayrı bir şölendir. erkenden kalkılıp gazeteler alınır, kahvaltı hazırlanır, evin en güzel yerine kurulup saatlerce keyif yapılır. tekrar grup olarak yaşamadan önce tadı çıkarılması gereken bir evredir.
    (jellicle, 19.02.2005 16:50)
  2. mali sıkıntınız yoksa, bu süre zarfında kralsınızdır*.
    (ufkabakan81, 19.02.2005 16:54 ~ 26.03.2005 22:10)
  3. (bkz: dost hayatı)
    (azwepsa, 19.02.2005 16:59)
  4. süper hayattır, özgürlüktür, değişilmez
    (pyrotechnician, 26.03.2005 22:07)
  5. hayattaki pek çok şeyde olduğu gibi, asıl değerini onu kaybettiğimizde anladığımız şeylerden biri.
    (raiser, 26.03.2005 22:08)
  6. 1 hafta boyunca yaşanılan bekar hayatı sonrası ewde yere bascak yer kalmamış, televizyonun üstünde 1 parmak toz birikmiş, temiz kıyafetlerle kirliler birbirine karışmış, mutfakta boş içki şişelerinden geçecek yer kalmamış ve su içmeye yarayan herhangi bir kap kacak bulunamamıştır. 1 hafta sonunda içinde bulunduğum depresyondan çıkınca 3 gün temizlik yaptım. erkek kız farketmiyor anlayacağınız...
    (psychick, 23.10.2005 20:58)
  7. makarna destekli yaşam şeklidir. kız arkadaş edinilmesiyle daha cazip ve çekici hale gelebilir.
    (adeleblochbauer, 09.04.2007 08:24)
  8. makarna yemekten makarna **çtıran hayat
    (madeleine, 16.04.2007 17:48)
  9. bir çorabı bir hafta giyme cesareti gösterebilmektir.
    (askkolik, 16.04.2007 17:50)
  10. sorumluluk almaktan korkanların yaşam tarzı olabilir.
    (pembe cekirge, 08.08.2007 17:41 ~ 18:15)
  11. belli bir süre yaşanılası hayattır. sorumlulukların minimum, rahatlığın maximum olduğu yaşam biçimidir.

çok güseldir çooook!!!
    (beatrix, 08.08.2007 17:49)
  12. tadından yenmeyecek şeydir.
    (vampirella, 23.01.2008 22:54)
  13. üstüne bir de misafirhanede kalıyorsanız ve her akşam geldiğinizde sabah aceleyle çıkarken allak bullak ettiğiniz çarşafınızı, yorganınızı pijamalarınızı felan muazzam, katlanmış şekilde buluyorsanız çok daha keyifli olan hayat şeklidir.
    inanmayın olum walla sıkıldım billa sıkıldım, evlensem mi ben artık naapsam ya.
    (frayedendsofsanity, 23.01.2008 23:02)
  14. bir süre (benim için liseden bu güne 8 yıl bilmem kaç ay.) sonra çekilmez olan hayatttır.
    "n'lur bundan sonra temiz bir mutfakta buğusu üzerinde yemeklere denk gelsem" dedirtir acı acı.
    (radi, 23.01.2008 23:06 ~ 23:07)
  15. uzunca bir süre bir ilişki sebebiyle sorumluluk sahibi olmaktan dolayı yapamadığınız herşeyi yapabilme imkanı sağlar. çok rahattır, özgürsünüzdür. hiçbir plan yapmak zorunda değilsinizdir, canınız ne zaman ne isterse onu yapabilirsiniz. herşey sizin emrinizdedir. maddi problemde yoksa,ki başı bağlı olan bir insandan daha hallice oluyor maddi durum, kimse sizi durduramaz.ama bi yerden sonra o da sıkacaktır muhtemelen.kimse sizi durduramasa da nerde duracağını bilmek gerek.
    (eomer, 23.01.2008 23:25)
  16. iğrençtir. arkadaşlarınız size erkek arkadaşıyla görüşmek için olsun yemek yaparlar, sizde kalırlar, siz aynı şekilde asosyal asosyal takılırsınız bilgisayarınızın başında. iğrençtir, bekarlık sultanlıktır ve bu yönüyle despotik; ezici; faşist bir yönetim şeklidir; sadece acı çektirir. faşizm konuşma yasağı değildir, susma özgürlüğüdür; aynı şekilde, bekarlık çapkınlık imkanı değil; sadece yalnızlık dayatmasıdır.
    (kl7mu, 23.01.2008 23:30)
  17. zordur. koca bir evin sorumluluğu yalnızca size aittir. temizlik , yemek , faturalar , ev sahibi gibi bir sürü uğraşınız olmuştur. arkadaşlarınız "süprizzzzz" diye kapıya dayanırlar dinlenemezsiniz. evde uçuşan toz zerrecikleriyle tek başınıza mücadele etmek zorundasınızdır. tek kişik yemek yapabilme alışkanlığı ciddi bir zaman ister yoksa bir yemeği bir hafta yemek zorunda kalabilirsiniz. evi istediğiniz gibi dağıtabilirsiniz ancak toplamak yine size düşecektir. koltukta uyuya kalmamaya özen göstermelisiniz lakin üstünüzü örtecek biri ya da kalk yatağana yat diyen biri olmadığından iskeletiniz yamulmuş vaziyette üşüyerek uyanabilirisiniz.
    (billy, 24.01.2008 14:23)
  18. insanın aklında ilkin kirl, tozlu, çöpeve dönmüş, saorumsuz insanların yaşadığı, eşyaların ortalıkta dolandığı, dolaptan çorap çıkma ihtimali yüksek o korku filmi dekoru ev gelir.

oysa işin bir de psikolojik tafarı vardır ki bu aşamada akla gelen özgürlüktür, arkadaşlarla takılmaktır vs.

yemek içkem mevzuunda hafif rahatsız "iyidir ama hep makarna yersin"ler gelir ve hepsi bu kadar.

herşey bir gece yarısı kendini havada uçuşan bir toz zerresi gibi hissetmenle püfff olur. evet o kadar zayıfsındır, bir rüzgarla başka yerde olduğun sana sınırsız özgür olduğunu hissettirmiştir ama nereye kadar dersin. kir pas içindeki evin gözüne iğrenç bir savaşın sonrasındaki ceset tarlasını andırır ve bu suçtan kurtulmak istersin. soğuk yatağına yatmak değil sıcak kolların arasında, sana olan sevgi nedeniyle sana dokunmak için çırpındığı için sana dokunan kollar arasında ısınmak istersin. zaten epeydir yine senin gibi bu berbat hayatı en iyisi sanan sevimsiz, sevgisiz kollar tarafından sarılıp sarmalandığın için kendini kötü hissetmektesindir. karnın da açtır bu arada, az önce dolabı açıp boşluğundan yakındığında sesinin yankı yapıp geri dönmesi iyice açlığını karın ağrısına dönüştürmüştür. yatağın üstündeki çer çöpü ve aylık kirlilerini yere attıktan sonra uzandığın yatağında şimdi mutlu musundur kendine sorarsın ama cevap vermezsin. neden? çünkü bekarlık sultanlıktır. özgürlük iyidir. dertsiz tasasız yaşamak gereklidir. bağlanmak tehlikelidir. evlilik kakadır ve çoluk çocuk hep bela olmuştur. nasıl olsa seni seven birileri hep olmuştur, olacaktır vıdı vıdı vıdı vıdı.
    bekarlıktır bu, bekar hayatıdır amma ne hayat.
    ölsen evinde yalnızken kim bilir ne zaman bulurlar seni. hemen bulsalar ne ki. arkandan hollywood filmlerindeki gibi "iyi biriydi" mealinde bir kaç söz sarfedecek arkadaş grubundan başka birşey bekeleme hakkın olmayacak asla. kimse gerçekten senin için sırf senin için üzülmeyecek. dostalarından biri için üzülecek olanlar yine üzülsünler ama sana adanmış birinin elini türk filmlerindeki gibi uç uca getirerek öteye göçmedikten sonra, hep sade sana ağlayacak bir bağlılık yaşamadıktan sonra ne yapacaksın bu özgürlüğü.
    bağlanmak isteyecek insan sonuna kadar. her hareketinin sorgulanmasını isteyecek bazen. özgürlüğün taa yedi sülalesine koyacak bi. kazık çakacak dünyaya, ben buradayım diyecek, burası benim dünyam ve ekleyecek benim ve sevdiklerimin; bizim diyecek. bir zaman sonra terkedip gidecek her tür arkadaşı bi kenara koyup yiksekçe bir yere çıkacak; bu güzel, bu yakışıklı benim diyecek, ben oyum o da ben. biz olacağız bundan sonra. bir güzel yuva kuracağız ve her tür şeyin bir tarafında ben değil biz olacağız.

iki, üç sap yalnızlığını paylaştığında ortaya çıkar bekar hayatı. iki güzel insan * * yalnızlığını paylaştığında ise kahrolur yalnızlık.
    (gomünüst, 24.01.2008 15:02 ~ 15:03)
  19. çamaşır, bulaşık, temizlik, ütü, yemek, ödemeler, vs.. ile ilgili detaylı bilgi sahibi olunan yaşam tarzı.

arkadaşlar benim kalkmam lazım derken, siz bir hafta bile o ortamı bozmadan kalabilirsiniz.

artıları ve eksileri içinde barındıran bu yaşam tarzı güzeldir de özünde.
    (serversirverme, 23.07.2008 10:58)
  20. mutfağın kapısına kadar ayakkabı ile girebilme lüksüne sahip olduğunuz evinizde eğlenceyi güruhlarla, dertleri savuşturma seanslarınızı bir köşede yalnız kafa patlatarak atlattığınız küçük imparatorluk saltanatı.
    (splendid, 08.09.2008 15:21)
  21. iki ayrı uca yakınsamakla geçer, bazı tertipli düzenli insanlar bu konuda balatayı sıyırmak suretiyle temizlik manyağı, düzen ve simetri hastası, askeri disiplin içinde bekar hayatı sürerler, ömürleri bulaşık, temizlik, ütü, yemek tarifleri vs. ile geçer. diğer taraftan dağınık ve vurdumduymaz olanlar da bu konuda balatayı sıyırp işi abartarak daha ne kadar dağınık düzensiz ve pislik içinde yaşanabileceğini keşfetmeye çalışırlar ki bu ikincisini kendimden biliyorum.
    (excalibur, 08.09.2008 15:24)
  22. yaşa göre değişen bir sürede oldukça kral bir yaşamdır. fakat belli bir süreden sonra yavaş yavaş yalnızlık, depresyon, bunalım gibi etkilere maruz kalmamak imkansızdır. özellikşe, hasta olduğunuzda, canınız sıkıldığında ve bilimum moral bozukluklarında elinizden tutacak daimi bir kişinin olmaması ömrünüzden ömür götürür.
    (archangel tyrael, 24.11.2008 11:17)