- bekar kişilerin yaşadığı ev.
genellikle çok sayıda makarna ve yumurta stoğunun hazır tutulduğu,
mutfakta ve diğer odalarda boş bira tenekelerinin aksesuar olarak kendini gösterdiği
sürekli yıkanmayı bekleyen bulaşıkların bulunduğu,
duvarlarda yaratıcı yazı ve postlerin asılı olduğu,
her türlü yasaklamadan ve kurallardan itina ile kaçılan,
yerleri rahatlıkla pisletebileceğiniz,
olduk olmadık zamanlarda misafir olarak gidilebilen,
insanın hayattaki yaşam direncini artırmaya yardımcı olan ,
en sevilen misafir yiyeceğiyle gelen misafirdir felsefesini benimsemiş insanların oturduğu, yattığı, pislettiği
ve
yıllar sonra çokca özlediği ev.(eyledebeylede, 05.07.2006 13:38 ~ 13:38)
- insana yaratıcı çözümler katabiliyor bazen.
mesela evde ekmek olmadığı zaman dolaptaki pilavı ısıtıp ekmek niyetine yemeğin yanında yemek son keşiflerimden.
peynir,salam ve zeytinle çok güzel gidiyor.*(zagadka, 30.07.2006 16:48)
- (bkz: öğrenci evi)
(perileyn, 30.07.2006 17:01)
- eski dökme bir sobanın içine evde işe yaramayan herşeyin atılıp ısınıldığı tek evdir.
(ccuk, 30.07.2006 18:04)
- bir üniversite öğrencisinin "yaşamazsa olmazsa olmazlarından" biri olan bekar evini, kim derdi ki, enişte ile yaşamak nasip olacak...
yaz mevsimidir, kuzenler tatile, teyze köye gitmiş, enişte iş için, siz ise staj münasebeti ile istanbul'da kalmışsınızdır. eniştenin yaşı ve siyasi birikimden dolayı ile ekstra hürmet söz konusu iken, eniştenin yapı itibari ile savruk bir insan olması olayları girift bir bilmeyece dönüştürür.
bekar evinin türlü türlü fonksiyonları, türlü türlü atraksiyonları olacakken, "enişte-yeğen %30 aile evi, %30 bekar evi, %40 münzevi ihtiva eder" etiketli mamül ancak şunları vaadeder:
aradaki konuşmalar ibret vericidir:
bekar evi:
-lan olm sucuğun dibine darı ekmişiniz mk, para mı s*çıyoruz biz burada, azıcık ince kesin be.
enişte bekar evi:
-enişte 5 saat önce aldığım sucuk bitmiş, bu akşam ne pişireyim, salam mı kızartayım?
bekar evi:
-olm bu akşam misafirim var, evden 4 saat bi toz olun.
-eyv.
enişte bekar evi:
-yiğen, trt 1 açsana, pazar keyfi misafir olsun bize. ehihih.
-eyv.
bekar evi:
-hayır insan mısınız değil misiniz, ona bir karar versem; şu lavaboya siz mi işiyorsunuz yoksa evi cin mi bastı ona da karar vermiş olacağım ama, du bakalım...
enişte bekar evi:
-enişte çorapları mümkün mertebe kirli kovasına atarsak... biliyorum banyo da tamamen ıslak ama, kirlilerle ıslak zemin üzerine, kapıdan klozete yol yapmak geçerli bir çözüm yolu olmuyor... (söylenmek istenen)
enişte kirlileri kirli kovasına attım.
(söylenen)
...ve yatarken günün muhasebesi yapılır.
"lan inşaatçıyım, gencim, o halde savruk olmalıyım lakin gelinen şu noktaya bak, peeeh."
demek ki neymiş, bekar evinin kıymeti bilinecekmiş, beterin beteri var kuzucuklarım.(müyendis, 30.07.2006 22:53)
- bir adet kediyle süslenildiğinde daha yaşanabilir hale geldiğini düşündüğüm, ama kendine zor bakan öğrenci gence kedi baktırmanın bazı durumlarda "evden kaçan kedi" şeklinde sonladığını üzülerek gördüğüm evimsi.
(new mohican is walk on water, 31.07.2006 00:57)
- eğer bekar evi erkeklerin yaşadığı bir evse çok ilginç şeyler olabilir buralarda, mesela mavi renk makarna görebilirsiniz bu evde. nasıl olur demeyin, bir tencere makarnayı kendi halinde haftalarca dinlenmeye bırakın göreceksiniz. bira şişeleri bekar evlerinde zor zamanlarda geçim kaynağı olur. birikmiş bira şişelerini satıp bir haftalık mutfak alışverişinizi yapabilirsiniz marketten o derece yani.
(katinanınelindemakası, 04.10.2006 13:20)
- zamanla çift çorapların teklerinin azalmaya başladığı başıboş çorapların sayısının arttığı hatta çok zor durumda kalındığında hısım çorapların giyilebildiği ev türüdür.
(kodcanavari, 19.04.2007 05:07)
- en ağır metalcilerin bile güllü dallı nevresim, perde ve tabaklarının olduğu evlerdir.
(bergerac, 19.04.2007 16:14 ~ 16:15)
- en güzel muhabbetlerin, en güzel rakı sofralarının kurulduğu; bu kadar farklı insanın aynı çatı altında nasıl bu kadar huzurlu yaşadığına anlam veremediğim güzel evim.
(tukaka, 19.07.2007 12:39)
- haftanın bir günü evim diyebildiğim ve yatak odasında mutfak ve televizyon olan mekan. suyun akmadığı ama bira ile duş alabileceğiniz vaha.
(tunfisch, 02.08.2007 16:28)
- her daim yatıya misafir gelme ihitmali yüksek olan evlerdir.
(bkz: dingonun ahırı)(lübeyna, 21.08.2008 16:04 ~ 16:04)
- annelerin mobilya değiştirirken eskilerini gönderdikleri evlerdir.
(lübeyna, 21.08.2008 16:09)
- çok kısa zamanda bekarlar evi ne evrilmesi kaçınılmaz olan evdir. zira yeni gelen bekarlar ilk bekarın bekarlık süresini uzatmaktan başka bir işe yaramazlar.
sözüm sonradan yerleşen bekarlara : illa kovulmak mı istiyorsunuz anlamadım ki baktın bir organizasyon var (ki sen kesinlikle fazlalıksın mahmut) gitmeyi bil ama a aa rahat edemiyor lan kız sen varken işte. ne olacak kaybettirdiklerini telafi edebilecek misin. üstünden kaç yıl geçti hala sinirleniyorum. bak yine sinir oldum.
(bkz: mahmut sen haksızsın ibne)(stewie griffin, 21.08.2008 16:13)
- hijyen hassasiyetinin her gün bir parça daha azaldığı, kedi sayısının hızla arttığı, çalışma masası üzerinde don, çamaşır makinesi üzerinde kahve fincanı görülebilen, temiz çamaşırların bırakıldıkları yerde kirlendiği, ütülülerin ise asla yerleştirilmediği, her an susuz, ekmeksiz kalınabilecek, bir zaman sonra halıların kaldırıldığı, yatağın aynı zamanda koltuk görevi gördüğü, kedinin tekinin mutfakta, ötekinin dolapta kapalı unutulabildiği, yatma ve kalkma saatlerinin asla düzene sokulamadığı, yemeklerin tv yahut pc karşısında yendiği, eve biri gelmedikçe kahvaltı sofrasının kurulmadığı, tezgah dolduğu için yıkanmak zorunda olan bulaşıkların üç beş postada yıkandığı, ancak ev koktuğu zaman kedi kumunun ve banyo çöpünün boşaltıldığı, yatağın asla kapatılmadığı, yatak da dahil olmak üzere kıç konulabilecek her yerin bazıları haftalar evvel bırakılmış eşyalarla dolu olduğu...
ev mi lan bu?(minik, 23.04.2010 22:22 ~ 22.03.2012 20:56)
- sap * ve saman *'ın yegane harmanlandığı yerdir. sapla saman birbirinden ayrılmaz. birbirine karışır. karışır dedim karışacak ! *
(kafadanımdiyorumamaanlatamıyorum, 27.10.2010 22:39 ~ 22:39)
- (bkz: belaltı muhabbettler)
(kafadaradam, 24.11.2010 11:55)
- zeki kayahan coşkun un üzerine uzun uzun konuştuğu evlerdir.. haliyle övülesi ve bekarlık sürecine katkıda bulunması için önerilesi mekanlardır.. şöyle der zeki;
evde bulunan demirbaşlar hunharca kullanılan metalar arasında yer alır...
hiç bir bekâr yoktur ki, dolabının menteşesi koptuğundan garip garip aşağı sarkmasın ve itiraz etmeden, gıcırdamadan kapansın...
hiç bir bekâr evi yoktur ki, elektrik düğmeleri, prizleri, kapı kolları yara bere almasın...
peki haklı olan kim?..
tabii ki bekârlar...
40 tane evim olsun, hepsini de bekâra veririm..
yaşasın bekârlık...
yaşasın sultanlık..
yaşasın dolap kapaklarının aldırışsız yere ulaşma isteği...
yaşasın özgürlük..
yaşasın duvarlarda posterlerden arta kalan bant izlerinin sararmışlığı...
yaşasın falan filan ile ıdı vıdı ve yazının son bulmuş olması..!
haksız da değilsin be zeki.(papaganus, 19.02.2011 01:36)
- içinde
60 inch plazma tv
dsmart ve digiturk üyelikli bir dreambox hd
çamaşır kurutma makinesi
80 lt elektronik termosifon
görülebilen ev.
her hafta sonu evin kahvehaneye dönmesi ise paha biçilemez.(zetina kocamış singerin maskarası olmuş, 12.04.2011 13:58)
- akla ilk etapta farklı şeyler getiren evdir.
(stekelenburg27, 12.04.2011 14:02)
- sahip olmak istediğim evdir. karı kız yüzünden değil hacı. söz konusu sadece o olaydı ne diye çekeyim evin yükünü. onun için "hacı la evi bugün bana versene kardeşim" demem yeterli oluyor.
yurt hayatı bayık bi kere. hayır zaten yurt odası göt kadar. içinde de sen dahil iki tane göt olunca sığışılmıyor. bi bakıyorsun adamın donu senin kıçında. noluyo lan?
hem yurtta yemek zaten yenmiyor. git evinde makarna yap. sonra da istediğin deneyi yap o makarnayla. hem sevgilim ne güne duruyor la? biricik soleusunu aç bırakacak değil ya. gelsin pişirsin. işi ne!
temizlik mi, hımm şey. bekar evi demedik mi hacı. karıştırma orasını.(soleus, 14.05.2011 14:09)
- yılda bir kere tüpçünün arandığı evin tanımı
(benicio, 23.05.2011 21:50)
- çok abuk subuk olayların yaşandığı evdir.
küçüklükten kalma bir adet vardır bizde, kalem pil bittiği zaman azıcık dişlenir, ezilir, buzluğa atılır. 1-2 saat sonra çıkarılır, cillop gibi enerji sağlar. işe de yarıyor hani, defalarca test ettim. bilimsel açıdan sebebini de bilmiyorum, biri anlatır umarım. ama ne bileyim bu işlem bana da uyduruk, cahilce ve batıl geliyor ama işe yarıyor napıyım.
diyeceksin ki bu devirde kalem pili kıçına mı sokacan. soksam iyi, vakt-i zamanında airwick diye bir aygıt aldım, evi hoş kokuyla donatıyor falan. 15-20 dakikada bir pıstlıyor, evi kokutuyor, evet evet pıstlıyor. her pıstladığında kutu bira pıstlatıp içesim geliyor ama hemen aklımdan siliyorum. airwick şart, bekar evinde şart..
neyse, kafanın güzel olduğu bir anda, airwick'in pilinin bitmiş olduğunu gördüm. 10 yıl öncesinin kafasıyla hrkesin önünde gayet profesyonel bir biçimde pilleri dişledim, sonra buzluğa attım. yaptığım şey bence gayet normaldi, doğaldı. çünkü bunu benim yetiştiğim yerde herkes yapardı ve dikkat bile çekmezdi.. ev ahalisinden çok ciddi tepki gördüm;
- laannnn! buzluktaki yiyeceklere radyasyon bulaşacak amına koyim!
+ ben mi içtim, siz mi içtiniz, nooluyor lan!
- napıyon abi sen?
+ olum buzluğa koyunca pil kendi kendine doluyor.
- senin bilimsellikten anladığın şeyi sikeyim ben!
+ amına koyim pilde radyasyon mu var sikik?
- e ne var onun içinde!!!
+ yaa bilmiyorum ama, radyasyon yok eminim.
- amına koyim öldürcen bizi çıkar onu buzluktan!!!!
açıkçası hala birtakım şeylere anlam verebilmiş değilim. olaydan sonra gül gibi geçinip gittiğimize göre, vardır bir hayırlı tarafı. o değil de, pilde radrasyonun ne işi var lan?(elpinoras, 21.06.2011 03:10)
- -duş lifine para vermektense bulaşık süngeriyle keselenilen;
-bayat ekmeklerin belki bir gün yemekte kullanılır düşüncesiyle buzlukta depolandığı;
-yemek olarak genellikle yumurta ve makarna tüketilen;
-tüm bu tasarruf içeren hareketlerden sonra biraya verilen paraya asla acınmayan ve bira şişelerinin evin bireylerinden biriymişçesine çoğalıp yer kapladığı yerdir.
iki erkek bir kadın yaşanıyorsa eğer o evde şamata hiç bitmez, hele ki orası bu üç kişinin hem evi hem stüdyosuysa değmeyin eğlenceye.
ayrıca buradan kadınlara sesleniyorum, eğer bebek bakmanın nasıl bir şey olduğunu çocuk sahibi olmadan anlamak isterseniz iki erkekle eve çıkın.(redheadcat, 17.09.2012 23:40 ~ 23:41)
- sanıldığı gibi her bekar evini öyle pislik götürmez. anladık bekarız öğrenciyiz öyle ağırlayacak kaynana misafirliği görülecek görümce rekabeti yok olmayabilir ortada ama pek tabii bu insanların evi de gıcır gıcır parlayabilir. hatta eve gelen arkadaşlar içeri girdikleri an aldıkların temizlik malzemesi kokusuna ''senin kafayı bulmuyo olman burada ilginç'' olur, istisnasız. peki neden bu kadar temizlik yapar bu bekar insan, o da daha bilmiyor. canı çok sıkılıyor sanırım ondan.
(noctiluca milliaris, 05.03.2013 03:01)