görseller
beirutbeirut
beirutbeirut
belki ilginizi çeker
  1. · beyrut
  2. · postcards from italy
  3. · şiki şiki baba
  4. · the flying club cup
  5. · zach condon
  6. · gulag orkestar
  7. · postcards from italy
  8. · zeus
  9. · cheap inside music
  10. · my wife
gündem
  1. · author
  2. · disko kralı
  3. · yılmaz özdil
  4. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · 2012
  7. · rasim ozan kütahyalı
  8. · liv tyler
  9. · boza

beirut  

sayfa  / 3
  1. (bkz: beyrut)
    (husatin, 06.09.2006 12:59)
  2. beirut değişik kültürlerden gelen müzisyenlerin oluşturduğu, çok iyi bir müzik kalitesine sahip umut vaadeden bir indie grubu. (bkz: neutral milk hotel) bateristi jeremy barnes'in da katkılarının hemen sezilebildiği, daha 19 yaşında ama harika işler çıkartan bir vokale sahiptir. "scenic world", "postcards from italy", "rhineland", "the bunker" en güzel parçalardan birkaç tanesi.
    (myrkur, 17.01.2007 20:15)
  3. 20 yaşında ki bir genç tarafından kurulmuş olan bu grup, indie-folk rock yapmaktadır. 2006 da ilk albümleri olan gulag orkestar'ı yayınlaşmışlardır. daha sonra ise 2006'nın sonlarına doğru, dinleyicilerin beklentileri doğrultusunda lon gisland (ep) adlı bir albüm yayınlamışlardır. ama ne yazık ki; şarkıların bütünlüğü, hisleri; ilk albümlerinde verilen sıcaklık gibi olmamıştır. ek olarak ilk albümünde ki brandenburg adlı parçaları, bach'tan bir coverdir. hoştur. dinlenmelidir. folklorik ezilerle beraber, akustik gitar mükkemel bir uyum göstermiştir.
    (impera, 03.02.2007 20:56 ~ 20:56)
  4. 19 yaşındaki brooklyn’li zach condon'un kurduğu bir grup. folk müziği ve caz arasında özgün bi sounda sahip güzide duran topluluk.
    (lazy, 09.03.2007 15:19 ~ 25.07.2007 00:30)
  5. cocorosie ile 30 temmuz'da sahne alacaktır parkormanda. kutsanıp, tarafımca 4 gözle beklenmektedir. ayrıntılı bilgi için;
    http://www.4ad.com/...
    (impera, 28.03.2007 16:30 ~ 16:31)
  6. konserlerini sabırsızlıkla beklediğim yazılış beirut olan tek kişilik dev kadro.
    (tuvaletkağıdı, 30.03.2007 00:58)
  7. (bkz: tek kişilik gruplar)
    (quaver, 12.04.2007 01:00)
  8. ilk albümlerinin ismi gulag orkestar 'dır.
    şarkıları:

1 a the gulag orkestar
    2 prenzlauerberg
    3 brandenburg
    4 postcards from ıtaly
    5 rhineland (heartland)
    6 mount wroclai (ıdle days)
    7 scenic world
    8 bratislava
    9 the canals of our city
    10 after the curtain
    11 the bunker
    (karakutu, 25.04.2007 21:16)
  9. solist zach condon'un grubudur. kendisi yaşça küçük olmasına rağmen (21) marifetleri büyüktür. en son da ayakkabılarını nasıl bağlayacağını öğrenmiştir. (grubun sitesinde haber bölümünde var: http://www.beirutband.com/ )
    grupta soliste eşlik eden müzisyenlerin çalmadığı müzik aleti de yokmuş maşallah diye devam edelim. keman, viyolonsel, akordiyon, gitar, mandolin, tef, trompet, saksafon, tuba, org, davul, nefesliler, yaylılar, bir zenginlik ki sormayın. hareketli parçalara solistin hüzünlü sesi eşlik eder. öne çıkan şarkılar; postcards from italy, mount wroclai, ve gulag orkestar'dan sonra çıkan albümlerindeki elephant gun.
    elephant gun klibi için:
    http://www.youtube.com/...
    (amorph, 25.05.2007 20:11 ~ 27.05.2007 17:12)
  10. pompeiiismli ep sini yeni çıkarmış olan grup...
    (cennub garu, 01.06.2007 20:31)
  11. bu sıcakta radarlive'a gidip, güneşin altında beklemeyi göze aldıran nedenlerin başında gelen.
    (nickini unutan adam, 28.06.2007 20:45)
  12. radarlive 2007'de cumartesi günü sahneye çıkarak cümle alemi eğlendirmiş, çok sevimli insanlardan müteşekkil harika grup. bi de siki siki baba coverlıyorlar ki dillere destan.
    (nickini unutan adam, 03.07.2007 14:28)
  13. ikinci stüdyo albümleri the flying club cup'ın çıkış tarihini 9 eylül olarak açıklamış grup. lon gisland ep'lerini dinlemeye doyum olmaz.
    (diagonaleklem, 21.08.2007 21:57)
  14. the flying club cup albümü pek yasal olmayan yollardan dinlenebilmekte.
    (tuvaletkağıdı, 29.08.2007 18:24)
  15. web sitelerini yenilemişler, üzerine bir de yeni albümden bir şarkıyı * yasal olarak download'a açmışlar.
    www.beirutband.com
    (diagonaleklem, 01.09.2007 01:36)
  16. sofya senfoni orkestrası gibi müzik yapıyorlar. ama albuquerque yerlisiymiş arkadaşlar .
    (akaydo, 29.10.2007 19:10)
  17. son albümleri the flying club cup ile yine ne kadar enstruman varsa dansa kaldırmış bu topluluk. coşuyorlar, coşturuyorlar.
    (pvh, 07.12.2007 17:28)
  18. kulamığa gelen ilk melodileri ile aramızda şimdilik sonsuza kadar sürmesini dilediğim bir yıldırım aşkı vuku bulmuştur.en kısa zamanda bütün çalışmalarını her yolu deneyerek ele geçirmeliyim.ne de olsa aşkta her yol mübahtır.
    (tangocu kedi, 07.01.2008 01:57)
  19. ilk albümleri gulag orkestarda yer alan postcards from italy ve rhineland (heartland) isimli şarkıları ile dikkat çeken grup.
    (closer, 01.03.2008 18:15 ~ 18:15)
  20. dur bi dakika..galiba buldum aradığımı!

tedaviye cevap veriyorum..beirut ile tekrardan hayat buluyorum..kendime geliyorum..dur, gerçekten birşeyler oluyor içimde..

* * *

akıl almaz bir tanrı vergisine sahip bu zach condon denilen adam..21 yaşında, tek başına evde, klaksonu, kemanı, çelloyu, havai kitarası, mandolini, davulu, tefi, organı, pianoyu, klarneti ve akardiyonu (dikkat edin gitar sesi yok albümde) kendi başına çalarak "gulag orkestar"'ı yaratıyor..ne biçim bir insansın derler adama!! tek bir vokal bir de, derin mırıldanırmışcasına duyduğumuz zach'in sesi..

zach, bir gün kafasına esip de avrupa'yı karış karış gezmeye karar verdiği ana kadar (pek bir tanıdık bu senaryo, neyse) pek başarılı bir öğrenciydi..gezdiği her yerin kendine has müziğini keşfetmeye çalıştı..sessiz ve keyif dolu geçen bir gecesi, kaldığı dairenin üst katında balkan melodileri çalarak kendinden geçmiş bir grubun müziğiyle daha da keyifli hale geldi..zach, duyduğu ve anında etkilendiği bu müziği canlı canlı dinlemek istedi ve merakla üst kata çıktı..tüm gece balkan çingene müziği yapan sırp müzisyenler ile eğlendi..müzik hayatında yeni bir dönemin başladığının herhalde farkındaydı..

bu andan sonra yarattığı tüm müziklerde bu gecenin izlerine rastlanır..

her ne kadar tek başına harikalar yaratmış olsa da, zach'in yarattığı beirut şuan 6 ila 10 arasında değişen bir nufüsa sahip bir grup..kariyerinin ilk müzik videosunu ise elephant gun'a çekmişti; (bkz: http://www.youtube.com/...)

diğer videoyu ise postcards from italy'e çekti; (bkz: http://www.youtube.com/...)

ikinci albümü ise, "the flying club cup", 9 ekim 2007'de piyasalarda yerini almıştı..

* * *

ahh..kesinlikle bana hitap ediyorsun eyy beirut..kafamın içini okuyorsun..gönlüme işliyorsun..rahatlatıyorsun beni..bana daha yakın olamazdın herhalde!
    (zeus, 12.03.2008 20:26 ~ 13.03.2008 00:20)
  21. postcards from italy şarkısıyla iç açar, neşe saçar.
    (ness, 12.03.2008 20:29)
  22. 3 temmuz 2008'de rock werchter'de konser verecekler. izlerken mest olacağım. evet.

hamiş: eveeet, çözemediklerim listesinde lost ve statü vardı, bir de bu girinin eksilenmesi eklendi etti üüüç (gülen surat)
    (closer, 13.03.2008 15:03 ~ 14.03.2008 21:31)
  23. (bkz: şiki şiki baba/@2269376)
    (closer, 13.03.2008 15:30)
  24. elimde olsun olmasın her parçasına/şarkısına/melodisine anlam yüklüyorum..

yaptığı müzik öylesine beni benden alıyor başka bir diyara götürüyor ki; orada kalmak istiyorum..geri dönmek bir seçenek olmamalı..sadece imkansız olmalı, onu istiyorum! mutluluğu, sevinci, keyfi, acıyı, merakı, şaşkınlığı, üzüntüyü, hasreti, aşkı, her yönüyle bir hayatı masalsı anlatıyor..ya da bir masalı bana hayat diye sunuyor..

imkansızı istetiyor bana..belki de ona ulaşmam için gücü de bahşediyor..can kulağı ile dinliyorum..dinlemem gerekiyor..

güzel edit: postcards from italy --> elephant gun --> a sunday smile
    (zeus, 20.03.2008 00:47 ~ 00:49)
  25. lübnanlı şarkıcı fairouz'un aynı ismi taşıyan ve lübnandaki iç savaşı konu alan şarkısının ismi.
    (nokturnal mania, 20.03.2008 01:00)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil