böyle kötü adam mı olur dedirtiyor insana. kötü yapacaksan çirkin yapacaksın, bi arızası olacak ki sevmeyelim. sen melek yüzlü, taş gibi, dünya güzeli seçilmiş çocuğu koy diziye kötü adam diye. kim nefret eder ki ondan. canım benim yaaahuu... yaptığı tüm kötülükleri ağzım kulaklarımda, sevinçle seyrediyorum ben şahsen.
behlül - yakışıklılık ilişkisi dikkate alınırsa, örnekler doğrultusunda** diyebiliriz ki "bu isme sahip olanlar yakışıklıdır".
ek bilgi; türkiye'de en çok kullanılan isimler için 1903. sırada olması, yaygınlık oranının binde 0.03 olması araştırmayı zorlamıştır. araştırma tamamen öznel verilere dayandırılmıştır.
harun-ül reşid yeni halife olduğunda behlul ona surekli daha dikkatli davranması gerektiğini söylerdi, günlerden bir gün harun-ül reşid dayanamayıp "her koyun kendi bacağından asılır" dedi.
bir kaç hafta sonra halifenin sarayında son derece kötü bir koku yaygındı. emir verildi, kokunun kaynağının bulunması soylendi. kokunun kaynağı sarayın en ust katına asılmış bir koyun leşiydi. sorumlusu kim diye sorulunca behlul mertce çıkıp "benim halife hazretleri" dedi. behlul cezalandırırlacaktı ama önce sorgulamak gerekiyordu...
-neden yaptın behlul?
+"her koyun kendi bacağından asılır ama etrafı da kokutur." bunu göstermek istedim cevabını veren behlul dönemin en buyuk insanına en buyuk ayarı verdi.
aşk-ı memnu'da aşık olmaması gereken yengesine abayı yakmış karakter. kötü demeyelim de biraz uçarı bir kişilik. kıvanç tatlıtuğ bu karaktere dizide can veriyor.
yıllar yıllar evvel, zeki alasya-metin akpınar ikilisi kurban bayramı için trt'ye skeçler hazırlamıştı. paraya sıkışan metin akpınar'ın satmak zorunda olduğu ama çok sevdiği behlül adında bir koyunu vardı. zeki alasya ise behlül'ün talibiydi. sonrasında ikili arasında geçen komik olaylar vardı.*