belki ilginizi çeker
  1. · üç kapı üç kilit açılsın
  2. · halkın hukuk bürosu
  3. · takdirle takip edilen insanlar
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · babaların garip huyları
  5. · prison brake
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · the twilight saga new moon
  8. · biliş
  9. · finally free

behiç aşçı  

1. tecrite karşı başladığı ölüm orucunun 90 küsürüncü gününe gelmiş avukat.
    (wondrous, 17.07.2006 13:28 ~ 13:28)
  2. devrimci bir avukattır. 5 nisan avukatlar gününde ölüm orucuna başlamıştır. 6 yıldır süren hapisanelerdeki tecrit uygulamasına direniş sonucu bugüne kadar 122 kişi ölmüştür ve behiç aşçı nın müvekkilleri de içindedir fakat seda sayanın donunun rengini haber veren t.v. kanalları bu ölen 122 kişide ve devam eden direnişte haber değeri görmemişlerdir ya da bu uygulanan sansürdür ve behiç aşçı bu sansürü ve direnişi dillendirmek amacıyla bu eyleme başlamıştır bugün 250. günündedir..
    (eleanor, 16.12.2006 18:53)
  3. (bkz: behiç pek)
    (coban, 16.12.2006 19:11)
  4. itü gibi bir toplulukta hakkında 4 giri olmasına şaşırdığım avukat. ölüm orucunda sol gözü görme yetisini kaybetmiş 273.gününde bulunan tecrit karşıtı.

edit: itü gibi bir topluluk demişim, itüyle itüsözlük olgusunu karıştırdığım için itülüler alınmasın. sonuçta itü nere itüsözlük nere!
    (alter egoma yenik düştüm, 03.01.2007 00:51 ~ 06.03.2007 04:37)
  5. terörizmi kullanarak devlete isyan etmek, halka kin ve korku salmak gibi suçlar işleyenlerin f tipi cezaevinde kalmalarını engelleyerek, koğuşlarda daha çabuk örgütlenmelerini sağlayıp cezaevinde isyan çıkartmalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan ölüm orucu eylemini düzenleyen avukat kişi.
    o f tipi cezaevlerine gencecik askerlerimizi öldüren pkklılar; polislere, devletin adalet bakanına bombalı eylem düzenleyen dhkp c üyeleri giriyor.
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 04.01.2007 22:46)
  6. o ölüm yolunda.
    ve yüksek tirajlı gazeteler günden güne yok olan bu insanı bilmem kaçıncı sayfada küçücük bir kareye sığdırırken, sayfa sayfa sibel canın götünü, ne iş yaptığı belirisiz bir insan olan kaya çilingiroğlunun haremini ve tekmili birden gündem bulandırıcı şahsiyetin gündelik maceralarını sayfa sayfa gözümüze sokuyor.
    muhtemelen korsakoffun pençesine düşmüş bir şekilde, eyleminin 279. gününde.
    (bkz: tecrit)
    (bkz: f tipi)
    (miçemez, 08.01.2007 20:52)
  7. nadiren kıytırık gazetelerin ücra köşelerinde yer bulan, haklı mücadelesini duyuramadan can çekişen, genede zerre pişman olmayan pek saygın insandır.
    (medeniyetsiz, 13.01.2007 13:09)
  8. 'cezaevlerindeki iyileştirme genelgesini' olumlu bir gelişme olarak görerek, ölüm orucuna ara vermiş ve istanbul tıp fakültesinde tedaviye alınmış kendisi
    (zep, 23.01.2007 02:26)
  9. ölüm orucunun bugün itibariyle 295. gününde olan devrimci avukat. medyanın ve adalet bakanlığının görmek istemediği, göz ardı ettiği, haklı sesini duymaktan çekindiği avukat bunca günün sonunda, ancak ölümün kıyısına ulaştığında elde edebildiği büyük bir başarı(!) var: tutuklu ve hükümlülerin disiplin suçu nedeniyle ellerinden alınamayacak bir hak olarak haftalık bir araya gelme sürelerinin 10 kişilik gruplar halinde 5 saatten 10 saate çıkarılması uygun görülerek adalet bakanlığı tarafından kabul edildi.
    en azından olumlu bir adım atılmış olmasına sevinmekle beraber daha alınması gereken çok yol olduğunu biliyoruz.
    somut adımların atılması ile ölüm orucuna son vereceğini acıklayan behiç aşçıdan henüz bu yönde herhangi olumlu bir haber çıkmamış olmasına rağmen en yakın zamanda ölüm orucuna son vermesini, tecritin kaldırılmasını bekliyoruz.

(bkz: üç kapı üç kilit açılsın)
    (aglaures, 24.01.2007 09:36 ~ 10:13)
  10. ölüm orucuna ara vermiş, tedaviyi kabul etmiş avukattır. ölüm orucuna girme sebebi, bir avukat olarak yıllardır gördüğü hukuksuzluklara karşı sesini hiç bir şekilde duyuramamış ve insanların ölüp gitmesine daha fazla seyirci kalmak istememiş olmasıydı. toplumdaki duyarlılık bakanlığın olumlu bir adım atmasını sağladı ve ölüm oruçları bugün için sona erdirildi.
    umarım bu olumlu gelişmeler devam eder tekrardan ölüm oruçları gibi bir süreci yaşamak zorunda kalmayız. gözümüzün önünde insanların hücre hücre erimesine tanık olmayız.
    (gelecegim, 24.01.2007 09:58)
  11. demokratik bir ülkede yaşadığını sananların anlayamayacağı.
    (miçemez, 24.01.2007 17:05)
  12. sözlükte faşist düşünceye sahip insanların olduğunu görmeme vesile olmuş onurlu mücadele adamıdır.
    (alter egoma yenik düştüm, 24.01.2007 17:16 ~ 17:28)
  13. ölüm orucunun 283. gününü geride bırakan güzel insan.

"merhaba dostlar,
    bugün açlığımın 283. günü.
    benim açımdan söylenebilecek çok fazla sözün kalmadığını düşünüyorum.
    bugüne kadar 7 yıl boyunca ve bu 7 yılın açlıkla geçirdiğim son 283 gününde söylenecek her ne varsa yeterince söylendi.

eksik bıraktığımız sözler kalmıştır belki. fakat artık pek de bir önemi kalmadı, çünkü geldiğimiz aşamada artık herkes tecrit sorununun varlığını ve de bu sorunun mutlaka ortadan kalkması gerektiğini anlamış durumdadır.
    bu bizim başarımızdır.
    bu başarı insanlık onuruna sahip çıkan, insanlığın büyük mücadelelerle ve bu mücadelelerde ödediği onca bedelle yarattığı erdemleri yaşayan, yaşatan herkesin başarısıdır.
    bedeli ağır da olsa, insanlarımızın bu insanlık suçunu görmelerini ve lanetlemelerini sağlayabildik.
    böylelikle insanlığımıza sahip çıkarak, bizi yok etmelerine izin vermemiş olduk.
    fakat henüz sonuca ulaşmış değiliz.
    epeyce yol aldık, önümüz daha düz denilebilir. ama hala tecrit suçu ortadan kaldırılmayı bekliyor.

bakanlık tecrit suçunu işlemeye devam etmekte hala inat ediyor.
    bu inat mutlaka kırılacak.
    hep birlikte biraz daha ısrarcı olup, birkaç adım daha attığımızda sonuca ulaşmak için hiçbir engel kalmadığını göreceğiz. birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamızla bunu da başarabiliriz.
    zaman hızlı geçiyor.
    insanca yaşamak uğruna ölümle yarış halindeyiz.
    sonucun ne olacağı biraz da sizin elinizde. bu sorumluluğu bildiğinizi düşünüyor ve yerine getireceğinize inanıyorum.
    ve biliyorum ki sonuç her ne olursa olsun, kazanan her koşulda büyük insanlık ailesi olacak. bunu bilmenin rahatlığındayım. bu duygularla hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

12.01.2007

avukat behiç aşcı
    (insight, 27.01.2007 15:08 ~ 15:09)
  14. onurlu avukat.

avukat olmuş, elinde diploması var. istese rahat bir yaşam sürebilir. ama o ölümü göze alıyor, belki de yüzlerini bile görmediği insanlar için.

...
    yahut kocaman gözlüklerin,
    beyaz gömleğinle bir laboratuvarda
    insanlar için ölebileceksin,
    hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için,
    hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken,
    hem de en güzel en gerçek şeyin
    yaşamak olduğunu bildiğin halde.
    ...

behiç aşçı denince uğur mumcu geliyor aklıma hep.

"isteseydik, diplomalarımızı, mor binlikler getiren birer senet gibi kullanırdık. mimardık, mühendistik, doktorduk, avukattık..."
    (onurene, 09.03.2009 13:12)
  15. hukuk savunucusu. ama gerçekten "hukuk" savunucusu.
    sadece inandığı için savunanlardan. para ya da rfahat bir hayat için değil. saha güzel günler için. ve doğruları için.
    (yınıj, 10.10.2009 14:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil