|
|
- 2 kasım 2007'de vizyona girecek, jerry seinfeld'in senaristliğini ve yapımcılığını üstlendiği dreamworks animasyon filmi.
"bee movie, arılar hakkında tüm bildiklerinizi değiştirecek bir komedi. üniversiteden yeni mezun olmuş barry bee benson(jerry seinfeld) isimli arı,tek kariyer seçeneği olduğu gerçeğiyle hayal kırıklığına uğrar: bal! kovandan dışarı ilk çıkışında, arı dünyasının en önemli kurallarından birini bozar ve bir insanla, vanessa(renee zellweger) adında nyc çiçekçisi ile konuşur. insanların yüzyıllardır arıların değerli ballarını çaldıklarını ve yediklerini keşfedince şoke olan* barry, en sonunda hayatının amacının, değerli ballarını çalan insanları dava ederek dünyayı düzene koymak olduğunun farkına varır." - official site'ından çeviri.(copy paste değil alın teri)
seslendirme kadrosu ise şöyle:
jerry seinfeld , renee zellweger , chris rock , matthew broderick , alan arkin , kathy bates , patrick warburton , john goodman , megan mullaly , oprah winfrey , eddie izzard , larry king.
http://www.beemovie.com/
- avukat arı bary benson un, insanlığa dava açmasını, fragmanlardan anladığımız gayet keyifli anlatan, 14 aralıkta vizyona girecek ve seslendirmesini, cem yılmaz'ın yaptığı anime.
(heidi, 04.12.2007 20:43)
- hd trailer'ındaki animasyon detayları harika olan film. arının böyle o tüylerinin hareketleri, kanatlar falan. allahsızlar olan var olmayan var. sinemada gidip izlenesi filmlerden biri hakikaten.
- dün sinema 7'de, kabadayıyla aynı hafta vizyona girmesi hasebiyle, filmle ilgili şunu söylemiştir cem yılmaz: "ben tabii bir arıyım, onlarla baş edemem!" *
- detaylar ve görsel efektler bakımından süper bir film. orjinal seslendirme veya türkçe seslendirmeler ile izlemesem de bunun filme yansıması nasıldır bilemiyorum.baştan sona kadar aksiyon dolu sahneler yok fakat aksiyon sahneleri ve aralardaki dialoglar filmi sıkıcı hale getirmiyor. (shrek 3 aynen bu tarife uyuyor.)
film iki iyi arkadaş olan barry ve adam arasında geçmekte. mezuniyet törenlerinden sonra kovan içerisinde kendilerine uygun görev dağılımı yapılması ile başlıyor. barry kovanın en prestijli ve gözde görevi olan polen toplama ekibi ile göreve çıkar. çeşitli aksiyonlardan sonra hayatını kurtaran vanessa ile tanışır. vanessa ile bal dağıtımı yapan bir depoya karşı dava açar. davayı kazanan barry ,adam ve vanessa daha sonra yaptıkları yanlışın farkına varıp doğanın düzenini bozduklarını farkederler. filmin finalinde ise; barry istedigi polen toplama ekibine girmiştir.
not: filmin ortalarına doğru mahkeme salonunda sting'i sanık sandalyesinde görsem de yeğenlerin sürpriz tuvalet ihtiyaçları nedeniyle anlamlandıramadım.
- uzun zamandır uyumadan seyrettiğim ilk anime. emek verildiği belli, esprili ve de izlenir. çocuklardan çok büyüklere gibi geldi ya da bizim salondaki çocukların kafası bir türlü basamadı, hepsi bir kıpraşık haldeydi çünkü... ha bir de avukatın o heybetli poposundan bir tane de yanımda vardı, sağolsun her harekette yan gözdeki su şişeme geçiriverdi, o su içilir mi daha, peh.
(heidi, 16.12.2007 21:36)
- 2 kişi izledik u filmi biri 6 yaşında ve annesi dışarda bekleyen bir çocuk diğeri ben. oldukça tatlı ve şirin bir film. 9 yıldır yapılmayı bekliyormuş bu animasyon anlayacağınız bayağı sancılı bir dönem geçirmiş ve çoğu kişi tarafından es geçilerek beowulfa rağbet edilmiş. malum savaş ve aksiyon sahneleri peşinde koşuyoruz ya neyse karşılaştırma yapmayacam.
efendim arımız vız vız kepini atar atmaz kovanda iş bulur ne var ki içinde bir dışarıyı görme isteği insanları görmeye karşı büyük bir sevgi oluşmaktadır.sonrasında katılacağı filo ile kovandan dışarı çıkar diğer 27 milyondan beri bir gün bile izin yapmayan arılardan farklı olarak. ne var ki kendi dış dünyasını keşfe çıkan arımız kendi ballarının insanlar tarafından alındığını görünce insanlara karşı savaş açar. tabi bu savaştan alnının akıyla çıkmasına rağmen sorunlar bitmek tükenmez ve 27 milyon yıl sonra bozduğu bu döngü sayesinde sistem çarkları infilak ederek hem doğaya hem arılara karşı sergilediği sorumsuzluğun acısını çeker.
ne var ki animasyon vermek istediği mesajlar satır altından veren animasyonda arıyı cem yılmaz seslendirmiş ki güzel seslendirmiş.
- tek başına gittiğim sinemada itiraf etmek gerekirse gitmek istediğim diğer filmlerin biletleri tükendiği ve sadece bu filmde bilet kaldığı ayrıca bilet kesen kızın güzel olmasından dolayı bana bilet keserken "nereden istersiniz?" sorusuna "çocuk yanı olmayan bir yer" cevabıma gülümseyerek karşılık vererek amaaaan bitmiyor ya bu cümle...
çok güzel bir film... özellikle yanınızda etrafınızda tatlı bir yumurcak varsa tutun elinden götürün bu filme. çocuklar mal gibi bakarken sadece büyüklerin anlayabileceği türden espriler koyarak animasyonu daha da zenginleştirmişler. içerisinde çocuklar için çok güzel mesajlar da var filmde.
tavsiye ederim.
- esprileriyle çocuklardan çok büyüklere hitab eden -gerçekten komik- animasyon filmi. bütün gösterildiği sinemalar 1 metre ve altı insan yavrusuyla dolu. ratatouilleda gram gülmemiş hatta sonlarına doğru sıkıntıdan uyumuş olan 5 yaşında ki kardeşimin filmi çok beğenerek sinemadan çıkmasıda ekstradan beni düşüncelere boğdu.
- güzel, esprileri hoş, cem yılmazın seslendirmesi ile daha da güzelleşmiş animasyon. eğlenceli zaman geçirmek için gönül rahatlığıyla izlenebilecek bir film olmuş.
- salondaki çocuklar olmasa daha güzel izlenebilecek, gerçekten başarılı bir yapım.
- salondaki çocukların dahi gülmediği,eğlendirmemiş,hayal kırıklığına uğratmış film
edit: napıyım şimdi ben de 'bayıldım bu filme' diyenlere mi eksi vereyim
cık cık
- bir arılar animasyonu.
arımız barry, hemcinsleri tarafından yapılan balların, marketlerde satıldığını görünce çılgına döner. dava açar. ---spoiler--- nitekim kazanır da. ama bunun sonuçlarını düşünemez. eğer arılar bal yapmak için çiçeklere polen serpmeze çiçekler nasıl yaşar? ha? ---spoiler---
filmin orijinalini jerry seinfeld ve renee zellwegwer seslendiriyor.
türkçesinde cem yılmaz var.
- finding nemo'dan sonra izlediğim gerek görsel gerek esprilerdeki incelik bakımından en güzel animasyon film. son sahnede inek ve sivrisinek arasında yaşanan diyalogsa hepimizi koparmıştır;
spoiler
inek : siz de mi avukatsınız?
sivrisinek : hey bayan ben zaten doğuştan kan emiciyim. sadece elimde çantam eksikti.
- filmdeki esprilerin bir kısmı (larry king'li olan gibi) bence çocukların anlayacağı gibi değildi... nitekim arkamızdaki çocukların filmden anladığı ''aa yağmur yağıyorr'', ''aa arı uçuyorr'' tadındaydı... dava sahnesinin çocuklara öğretici yanı olsa da gereksiz uzadığından sıktı... ayrıca iğnesini batırdığı için kaybeden arının arkasına iğne yerine takılan plastik cisme yaptığı ''arkadaki büfeden ton balığının üzerinden almışlar'' yorumu herkesi koparmıştır... cem yılmaz'ın seslendirmesi de çok başarılıydı...
- türkçe seslendirmesi mükemmel olmuş film. cem yılmaz ben buradayım diyor. berry karakterine kendinden bir şeyler katmış. vanessa'yı seslendiren aysun topar'mış. çok tatlı. mimiklere iliştirilen ünlemler gerçekten harika.
|