|
|
- (bkz: medya maydonozu)
- 1957 ankara doğumlu ressam..
altı yaşında yurt dışında ilk sergisini açan ve harika çocuk olarak da tanımlanmış,aynı zamanda işletme,ekonomi ve aktörlük eğitimi de almış çok yönlü adam..
nam-diğer spermen..
geniş bilgi için kişisel sitesi de var elemanın..
http://www.bedribaykam.com
- kemik adlı toplatılmış bir kitabı da olan kişi. şimdiye kadar nasıl olduda bonus card reklamlarında oynatılmadı, hayretler içerisindeyim.
- orijinal bonus...
- chp başkanlığına da aday olmuştu yanılmıyorsam. geçtiğimiz aylarda açtığı sergisinde ilk mastürbasyonunun ürünü olduğunu iddia ettiği spermli peçeteyi sergilemişti.
çok "vay vay vay, breh breh breh" bir sanat anlayışı var yani. akıllara zarar.
- çocukluğunda "dahi çocuk" yakıştırmasını almış saçları kabarık bir ressam. dahilerin deli olduğuna inandırılmış bu nedenle deli gibi davranıyor. toplum tarafından sevilmediğinin bilincinde olduğu için biraz küskün bir sanatçı...
- "68'li yıllar" başlığını taşıyan, eylemciler ve tanıklar olmak üzere iki cilt halinde bulunan güzel bir röportajlar toplaması yayınlamıştır. o dönemi inceleyenlerin alıp okumasını tavsiye ederim. ayrıca "ordu satranç oynarken" adlı kitabında da bu dindar günlere öyle şappadanak gelmediğimizi görmemizi sağlayacak yüzlerce gazete vesikası yayınlamış ve 28 şubat sürecini incelemiştir. demek ki neymiş, peçetelere attırdığını sergilemesine kızılan adamın böyle güzel yönleri de varmış.
- bir müzaidede spermelerinin olduğu bir mendili açık arttırma ile satmaya kalkışmış sözde bonus..
- kemik i okuduktan sonra, keşke hep kitap yazsaydı bu adam dediğim adam.
- fenerbahçe taraftarı , kabarık saçlı , siyasete de soyunmuş ressam.
- sanat ve resim dünyasının hülya avşar'ı, yok yok, banu alkan'ı...
kendine sanatçı hatta dahi ressam falan gibi yakıştırmalar yapmaya çalışmaktadır.. üzülerek izliyoruz.
- ego büyütme ameliyatı geçirmiş şahsiyettir, hor görülmemelidir.
- (bkz: this has been done before)
- attırarak resim yapan adam.
- devlet tarafından çok zeki olduğu gerekçesiyle ilerde adam olsun vatana millete hizmet etsin diye burslu olarak yurtdışında okutturulmuş sanatçı, siyasi kişilik. sonra da ülkeye dönüp bakın ben sizin verdiğiniz paralarla okumadım yaban ellerde karıları görünce attırdım aha bu da delili diyerek attırdığı peçeteleri getirmiştir ve de sergilemiştir. medyamız da alkışlamıştır. içi çürümüş entellektüellerde o peçetelerin karşısına geçip ülke özlemiyle yanan çocuktan çıkan sanat tomurcuklarını elleri çenelerinde derin düşüncelere dalarak izlemişlerdir. seyreylemişizdir temaşayı. milletimizin bağrından çıkan sanatçılar da çok yaratıcı oluyor canım.
yurt dışında birçok ödül alan başka dahi bir sanatçımız için;
(bkz: şahin k)
- kültür ve turizm bakanlığına göre bir plastik sanatçımız!!!(değişik, şaşırtıcı)
http://guzelsanatlar.kulturturizm.gov.tr/...
tabii bir de (bkz: bedri baykam)
- (bkz: @1466348)
- evvelinde süper çocuk olup büyüyünce saçmalamış insan. sanat siyaset spor pek bilir bu zat, pek konuşur ama boştur, dinleyeni yoktur
adam boyunda tuvallere iki fırça darbesiyle tuval boyunca cinsel organ çizip bunları karga'da sergiler (babamla gitmiştim bide ya!)
- hakkında yazılıp çizilen şeyleri okumama rağmen fikir beyan edemediğim insanlardan birisidir..öyle ki; gecenin bir yarısı olmasına rağmen hala ayakta olan ben, yatağıma gitmeye hazırlanırken, yanımda bik bik öten iki dangalak ev arkadaşımın diyaloğuna kulak misafiri oldum..normalde çok pis geyik çeviren arkadaşlarım bu sefer çok gubik bir kişi hakkında hararetli hararetli tartışıyorlardı..ben ise bir iki esnedikten sonra iyice kulak kabarttım..neyse muhabbetin başladığı yere gideyim..
eleman1: e1
eleman2: e2
e1: lan bu ne biçim proce? olmamış ki..bedri baykam kolajlarından daha boktan olmuş..
e2: lan benim procem olmamış olabilir ama bedri baykam'a ne laf atıyosun adamda iş olmasa koç filan sponsor olur muydu? sanat anlayışı herkesin farklıdır..hem sen ne anlarsın ki sanattan..
e1: lan oğlum bi dinle lan...herif sandalyenin üstüne takunya koyuyo al sana kolaj diyor...sonra yok sanat anlayışım böyle yok ben farklıyım yok ben basitçe yaratılmış projelerde zekamı gösteriyorum gibi antin kuntin şeyler diz inci gibi..bana bunlarla gelme lan..
e2: abi adam o kadar okullar okumuş..sanat eğitimi almış vardır bi bildiği..yapma gözünü seveyim..
e1: hah işte..ben de bunu demeni bekliyodum..lan sanatın diploması, belgesi mi olur? kendini geliştirirsin, araştırırsın, sanatçı ruhun varsa sanatını yaparsın kardeşim..diploma falan lüzumsuz..işe mi gireceksin..peh...
* benim bu arada uykum açıldı, tepki vermesemde ciddi ciddi dinliyorum dangalakları..neyse devam..
e2: ya abi var ya sen yemincek kafayı yemişin..sana laf söylemiyorum ben..susuyorum..
e1: lan adamda ibne tipi var lan kıl oluyorum herife...gereksiz herifin teki..abuk subuk seylerle sanatçıyım diye çıkıyor hala, yüzsüz
e2: eh peki öyle diosan
* muhabbet feci sıkmıştı beni hem de uykumu kaçırmıştı..bir iki çemkirdim dangalaklara..aslında sinirlenişimin nedeni uykum değildi..çünkü zaten yorgundum kafamı yastığıma atsam, götümde pireler dans etmeye başlayacaktı..benim sinirim hala bedri baykam hakkında fikir sahibi olamamaktı..evet hala bir yorum yapamam sorsalar..iyi mi kötü, boktan mı eserleri..neyse..arada takarım ben..öyle işte..
- yaptığı resimlerin bi poka benzememesinin ardından acaba daha keyifli olsun diye hötüyle mi çiziyor diye merak ettiğim yazar
(alphi, 30.07.2007 02:20)
- an itibariyle gaziantepte bir galeride açmış olduğu nü sergisi sansürlenen ressamdır . poposu görünen resimlerin arka kısmı mendille kapatılıyor . sebebi ise gaziantep halkının çıplaklığa !! alışkın olmamasıdır .
- 68'liler birliği vakfı ile ortaklaşa olarak 1968 fenomeninin 40. yılı için bir çalışma atölyesi düzenleyen ressamdır. sergi 8 mayıs - 30 haziran tarihleri arasında piramid sanat adlı galeride gerçekleşecektir. sergi süresince çeşitli forumlar ve film gösterimleri de olacaktır; hatta bu panellerden ikisinin adı "arkadaşım deniz"dir. deniz gezmiş, hüseyin inan ve yusuf aslan'ı daha yakından tanımak ve 68 kuşağını anmak isteyenlere duyurulur...
daha ayrıntılı bilgi için:
http://www.piramidsanat.com/...
- mastürbasyon yapıp peçeteyi sergilediğine dair söylentiler olan kişi. doğruysa "vay anam vay" diyorum.
bu mu lan sanat? o zaman, gidin itü vadi yurtları na; orada ne picassolar, ne van goghlar, ne salvador daliler, ne monetler, ne matisseler var. hem de kıçı kırık parçalı bir fonksiyon (x,y) = (0,0) da sürekli midir diye dirsek çürütüyor bu adamlar. bir bedri gibi el üstünde tutulmuyorlar.
bedri de "dur lan bi dahi çocukluk denemesi yapıyım, tutarsa efsane olurum" deyip böyle bir olaya girişmiş olabilir. "bütün ressamlar ara ara toplanır, asılırız lan ne güzel."
ayrıca bedri' yi fb tvde, formayla "bu hakemler hep bize karşı, ayıp yahu, rezalet" şeklindeki kaportacı fanatikliğindeki açıklamaları dolayısıyla tebrik ederim. kaportacı senden daha sanatçı gözümde.
edit: lan şimdi durup dururken neden sinirlendiysem. bi natürmort çalışıyım da sinirimi alsın bari.
- . ben odunu bile koysam milletvekili seçtiririm
. o da birşey mi lan, ben ilk masturbasyon peçetemi sanat diye yuttururum.
. hadi lan ordan ciddi misin
. valla bak
sanatçıdır belki anlamayız biz, lakin bizim sanatçımız olmadığı kesin. sanat evrenseldir tribine hiç girme yavrım, sanat sanat dediğim ideolojinin estetik hüvviyet kazanmış halidir. başka birşey değil.
|