görseller
bedrettin dalan 

belki ilginizi çeker
  1. · yeditepe üniversitesi
  2. · eriklere dalan var
  3. · yeditepe üniversitesi hastanesi
  4. · hıncal uluç
  5. · merkez bankasının istanbul a taşınması
  6. · gökkafes
  7. · recep tayyip erdoğan
  8. · kadir topbaş a suçlayacak kişi ve kurum önerileri
  9. · sahaf
  10. · 1987 kar tatili
gündem
  1. · insanın hayatına sıçan şeyler
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · zongul ducks
  4. · rasim ozan kütahyalı
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · aşkın yedi seviyesi
  8. · girilen her girinin anında oylanması
  9. · wildhoney

bedrettin dalan  

sayfa  / 2
  1. 1) atanur oğuz , belde deneme , semiha şakir gibi liselerin kurucusu.

2) bir çok projenin fikir babası olan , eski istanbul büyükşehir belediye başkanlığı.

3) sürekli söylendiği zaman "kim kime dalıyor ?" tarzında bir sorunun oluşmasına olanak tanıyan özel isim.
    (skuba, 04.04.2004 07:21)
  2. sabunlarından ve güzel gözlerinden de tanınan adam.
    (zefura, 22.09.2005 18:16)
  3. istanbul büyükşehir belediye başkanlığı yaptığı zaman laleli'ye gelmişti. konuşma yapacak. o zamanlar laleli baba mekan, daha bozulmamış. çok küçüğüm o zamanlar. ailedeki özalcılar kıl adama, demirelciler zaten güvenmiyor. solculara ise zaten sorma adamı. neyse efendim bu arkadaş konuşuyor, karizma da sağlam. kuzenler indik biz de, camdan annemler de bakıyor başımıza iş gelmesin diye. ben bir ara en öne geçmişim aralardan. tam önümde dalan, ne diyor anlamıyorum. bir an bana baktı bu, birşeyler dedi, ben kızdı sandım, öyle bir gürledi ki. eyvah dedim annem beni oyacak, azar işittik ya herkesin içinde. meğerse "bu yavrucaklar için mecburuz başarmaya" gibi birşey demiş. o gün bugün beklerim baba bizim için birşeyler yapacak diye ama daha görmedik bir hayrını. yukardan atılan ufak kağıtlardan bir demet ise, herhalde yapışmışlar birbirlerine, dannnn diye kafama indiydi o gün bir de.
    (gelirsemkal, 27.03.2006 07:01 ~ 07:01)
  4. (bkz: yeditepe üniversitesi)
    (songoku, 27.03.2006 11:58)
  5. (bkz: demokrat merkez partisi)
    (jakoben, 12.01.2007 13:05)
  6. istanbul teknik üniversitesi makina mühendisliği mezunudur..

edit: işin ilginç tarafı ise; "evet bedrettin bey, sepet bedrettin bey.. yalnız siz de çok çok iyi bir mühendistiniz bedrettin bey" diye el pençe divan duran okul arkadaşları vardır kendisinin.. yeditepe üniversitesi'nde öğretim görevlileridir kendileri..

bu kadar yamulmak nasıl göze alınır anlamıyorum..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 15.05.2007 20:27 ~ 20:31)
  7. "yalana talana dalan'a son" sloganı neticesinde nurettin sözen'e kaptırmıştı istanbul büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunu..

güzel sloganmış.. [hocam, kusura bakmayın fena *edit* lafı adam]

dur daha da çirkefleşiym: (ara: kalacağına*)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 06.07.2007 20:25 ~ 20:34)
  8. tarlabaşı yıkımının müsebbibidir.
    (neredesin soğuk kış, 07.08.2007 11:30)
  9. sırf gözleri marmara denizini andırıyor diye oy verilmişti bu adama. ilginciz vesselam.
    (itirazım var sayın yönetici, 15.02.2008 17:53)
  10. zamanında istanbul da belediye başkanlığı görevini yürüten insanların bu devirde ya başbakan olduğunu ya da iddianamesine bakıldığında türkiye tarihinin en büyük terör örgütünün önemli bir üyesi olduğu gerekçesiyle göz alındığını anlamamızı sağlayan olayın kahramanlarından biri.
    (gebesh, 07.01.2009 13:29)
  11. şuan miami'de olan, yeditepe üniversitesi'nin mütevelli heyeti başkanlığını soyadı "dalan" olmayan birine devrettiği söylenen insan. ayrıca humanities dersi konferansında gözümüzün içine baka baka ruslarında türk olduğunu iddia etmiştir. ona göre vladimir putin de türktür. vla: çelik, dimir: demir demekmiş. bu yüzden herkes türktür.

not: maliye bakanlığınca şehit ailelerinin çocuklarına fazladan burs verdiği için ceza kesilmiştir kendisine.
    (andy kaufman, 07.01.2009 13:39 ~ 18:10)
  12. ergenekonun sivil kanadının lideri olduğu iddia edilen şahsiyet.
    (topunuzu selamlarım canlarım, 07.01.2009 18:04)
  13. icraatlarından dolayı yıllardır berbadettin dalan lakabıyla anılan zat.
    (labarba, 07.01.2009 18:17)
  14. ergenekoncu olduğu ortaya çıkan hatta 1 numarası olduğu ileri sürülen(mavi gözleri ve kır saçları olduğu için) yeditepe üniversitesinin kurucusu ve mütevelli heyeti başkanı, aynı zamanda istek vakfının kurucusu ve başkanıdır. yeditepe de "dalan'a dalarım" versus "dalan'a dalana dalarım" olarak iki kutup oluşmasına neden olan şahsiyettir. bir dönem istanbul büyükşehir belediye başkanlığı da yapmıştır...
    (prometheusofadrianopolis, 08.01.2009 05:53 ~ 03.03.2009 22:33)
  15. yeditepe üniversitesi'nin tıp fakültesinin açılışında "bu teknoloji dünyada yok, aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim" dediğini dün gibi hatırladığım ama eşinin tedavisi için niye abd'ye gittiğini anlayamadığım kişidir.

galiba ilk ben ispat edeyim de hastaneyi kendime hediye edeyim diye düşündü.

ergenekonla ilişkilendirildiğine en çok şaşırdığım kişidir aynı zamanda. şimdiye kadar, muhalefet olan herkes susturuluyor, ergenokonla ilişkilendiriliyor diyenlere pek hak vermiyordum ama bedrettin dalan ne oluyor? ne muhalefetini gördük, ne de ergenekona faydalı olabilecek bir hareketini. yani nereden bakarsan bak davayı sulandıracak bir gelişme gibi geliyor bana.
    (genolog, 08.01.2009 10:46)
  16. fethullah gülenin eğitim alanındaki anti laik oluşumlarına karşın adam gibi bir oluşum oluşturması nedeniyle içeri alındığını düşündüğüm kişi.

(bkz: istek vakfı)
    (bkz: yeditepe üniversitesi)
    (curvaturkey, 08.01.2009 13:40)
  17. istek vakfının mütevelli heyeti başkanıdır, istanbul büyükşehir belediyesi eski başkanıdır. öğrencilere "çocuklarım" diye hitap eder, haliyle öğrencilerin de "bedo babası"dır. seveni de vardır sevmeyeni de. ki sevmeyenler çoğunlukla yeditepede paralı okuyan gençlerdir yani tamamen duygusal nedenlerden ötürü sevilmez kendisi ancak bu gençler bile verilmekte olan laik, aydınlık, atatürkçü eğitimin farkındadır ve bedo babasının her zaman yanındadır.
    (tlevi, 16.01.2009 12:30)
  18. (bkz: bedrettin dolar)
    (aliogul, 05.03.2009 04:21)
  19. (bkz: demokrat merkez parti)
    (syst, 18.03.2009 00:40)
  20. ergenekon soruşturması kapsamında şüphelenilen itibarlı isimlerdendir. ama her nedense istek vakfı arazisinde yapılan kazıda mühimmat ele geçirilmiştir. işte "bu insanlar mı darbe yapacak?" sorusunun cevabı size. alın size cevap.
    lav silahları, roketatarlar, ve bombalar.

http://www.hurriyet.com.tr/...
    (earendill, 21.04.2009 20:16 ~ 20:17)
  21. ergenekon avukatlarının nasıl savunacağını merak ettiğim kişidir...
    (bkz: ergenekonun avukatıyım)

ed: imla
    (ozdemir, 21.04.2009 20:21 ~ 20:23)
  22. (bkz: bal tutan parmağını yalar)
    (hasbinkunduz, 21.04.2009 20:59)
  23. kendisini savunmuyorum ama yaptığı eylemin emniyet müdürlüğü veya havaalanına ruhsatsız silah ile gidip, x ray cihazına yakalanmaktan farkı yok. kendisi ya aşırı cesur, deli cesaretine sahip veya başkanı olduğu bir vakfın arazisine silah ve mühimmat gömdürecek kadar zeka noksanı.
    (dünyayı kurtaran adam, 21.04.2009 21:09 ~ 21:10)
  24. ne derlerse desinler ben bu adamın bembeyaz takım elbiseyle öğrencilerin yanına çimlere oturduğunu bilirim, ne derlerse desinler hiç lüzumu yokken yanımda saçları uzun arkadaşıma, üniversitenin berberine git saçlarını kestir benim gönderdiğimi söyle, gel öğle yemeği yiyelim teklifinde bulunduğunu gördüm, ben rektör bile gelirken boşaltılan asansörlerin, bedrettin dalan gelirken korumalarının kimseyi çıkarmadığını gördüm. ne yaptıysa iyi yapmıştır, az yapmıştır. beni tanımaz, aslında ben de onu tanımam, bilirim. kaç üniversitenin santralinde onuncu yıl marşı çalıyor. belediye başkanlığı döneminde çaldı diyorlar, çaldıysada iyi yapmıştır. en azından yaptığı ortada. devir, atatürkçü olmanın suç olduğu devirdir. kim ne derse desin bedrettin dalan, her zaman darda olanın yardımcısı olmuştur.
    (andy kaufman, 28.08.2009 08:57)
  25. vakit gazetesi tarafından istanbul'da yaşanan sel felaketinin sorumlusu olarak ilan edilen kişi.
    (rummenige, 10.09.2009 14:06)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil