belki ilginizi çeker
  1. · beden hocaları
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · zongul ducks
  8. · wiechy
  9. · unut beni

beden eğitimi öğretmeni  

1. rahat öğretmenlerdir. genelde eşofmanla gezerler. sporla uğraştıkları için ya daha gençtirler ya da genç kalırlar. okuldaki bekar öğretmenlerle ilişki kurması kanımca en muhtemel öğretmenlerdir. çocuklara iki top verip saldım çayıra mevlam kayıra derler. son olarak belirtmek isterim ki, siki taşağına denktir.
    (authentic, 11.07.2008 13:36)
  2. (fingon, 11.07.2008 13:43)
  3. (bkz: badi ekrem)
    (yazar kafa, 11.07.2008 13:49)
  4. egoları tutarlı seviyede olduğu sürece zevkli, eğlenceli, yararlı hocalardır...

kimse beden eğitimi dersleri sayesinde olimpiyatlarda rekordan rekora koşmamıştır...gencin içinde varsa sen o sporun adını anar anmaz ortaya çıkar zaten birşeyler,ondan sonra üstüne düşersin, yönlendirirsin..
    ard arda 32 takla, 27 mekik, 18şınav bir işe yaramayacaktır..

bir de, tenefüste veya boş derslerde top isteyen gençleri kırmayın...beni kırdınız, başkalarına yapmayın..
    (insansevmeyenhayvan, 11.07.2008 13:51)
  5. (bkz: bedenci)
    (closer, 11.07.2008 13:59)
  6. önceki yıllarda eğitim enstitülerini bitirenlerin icra ettiği beden eğitim öğretmenliği, besyoların açılmasıyla birlikte mezunlarını spor akademilerinden vermeye başlamıştır.

milli eğitim bakanlığı müfredatı çerçevesinde öğrencilerine verdikleri beden eğitimi dışında bir başka görevleri milli bayramlarda okul tören takımını yönetmektir. kimi zaman tüm okulların tören takımları tek bir beden eğitimi öğretmeni tarafaından da yönetilebilir.

ayrıca, okulların sportif faaliyetler alanında,bireysel ve takım olarak, yerel ve bölgesel, diğer okullarla mücadale ettiği klasman ve grup maçlarında lider olarak sorumluluk alan beden eğitimi öğretmenleridir. bu çalışmalar sırasında öğretmen okul yönetimine, öğrencilerine ve velilere karşı da tüm sorumluluğu almış durumdadır.

yine beden eğitim öğretmenleri, lise düzeyindeki öğrencilerinden spor akademisine girmek isteyenlere sınavlara hazırlanmaları için fizik-kondisyonyon ve teknik başarı sağlayabilmeleri için rehberlik etmektedirler. sporcu olmak isteyen öğrencilerin velileri kimi zaman çocukların bu istek ve arzularına ket vurabilirler. bu aşamada velilerle iletişim kurup, onları ikna etmeye çalışan beden eğitimi öğretmenleri olmaktadır.

son olarak şunu söyleyebilirim ki; mezun olduğum tüm okullarda benim ve birçok arkdaşımın problemleriyle yakından ilgilenen beden eğitimi öğretmenlerim olmuştur. spor güzel bir iletişim aracıdır ve bu yüzden de en yakın iletişim kurulabilecek insanlar beden eğitimi öğretmenleri olmaktadır.
    (tonguç, 11.07.2008 14:03)
  7. bilmem kaç ytl spor parasını vermedin diye bir sürpriz yapıp,beden eğitimi notunun 2 gelmesini sağlayabilen öğretmen.saygıyla anıyoruz.
    (verde, 11.10.2008 10:47 ~ 11:40)
  8. hesapta spor parası olarak belirlenen miktarı teslim almayan öğrencinin notunu düşüren şahıs.
    (fidi, 25.10.2008 01:00)
  9. çoğu yakışıklı olur ama sadece yakışıklı kendilerini vücut geliştirmeye verdikleri için kafalarının içindeki beyin kırıntılarıyla yetinirler.

ortaokulda beden dersinde köprü hareketi yaptırırken fazla gelişmiş bi arkadaşımızın çükü eşofmanından belli oluyordu. sınıftaki herkes gülmeye başladı haliyle. öğretmen kalktı ve yerde köprü şeklinde duran arkadaşı göstererek ''şimdi bu durumda gülünecek ne var'' diye bağırdı. bağırınca ürktük tabi çocukluk hali ama aklıma geldikçe gülerim hala hocanın gerizekalılığına..
    (kizilotesi, 05.12.2008 21:11 ~ 09.02.2009 21:58)
  10. öğrenciyi maymun eden öğretmendir. not için karşısında iki takla atanlar mı dersin, astronot gibi turnikeye girenler mi yoksa amuda kalkıp insan taklidi yapanlar mı dersin. ne dersin. postacı gibi koşanları, manşet kültürünü sürmanşete taşıyanları, el-ayak senkranizasyonu konusunda derslerde okutulacak olanları ve bunları atölyesine kabul eden heykeltraşlara saygılarımla.
    (tonguç, 05.12.2008 21:36 ~ 21:37)
  11. ilk sırada müdür, ikinci sırada müdür yardımcıları daha sonra öğretmenler, memurlar,hizmetliler şeklinde devam eden hiyerarşik binom açılımıya da soy ağacı şeklindeki panoda herkes takım elbiseli vesikalıklarıyla ciddi ciddi duruken onlar eşofmanları ile dikkat çekerler. hatta fotografların altında yazan x öğretmeni ibaresine dikkat etmeye bile gerek kalmaz.
    ama bu duruma tezat olarak spor parası toplama konusunda gayet ciddi ve kesin kararlıdırlar.
    (deme didem e, 05.12.2008 22:06)
  12. bu güruhun %73,4'ü, kız öğrencilerine asılır.

(bkz: küsuratlı sayı verince inandırıcı olmak)
    (phoarbix, 05.12.2008 22:13 ~ 22:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil