önceki yıllarda
eğitim enstitülerini bitirenlerin icra ettiği beden eğitim öğretmenliği,
besyoların açılmasıyla birlikte mezunlarını spor akademilerinden vermeye başlamıştır.
milli eğitim bakanlığı müfredatı çerçevesinde öğrencilerine verdikleri beden eğitimi dışında bir başka görevleri milli bayramlarda okul tören takımını yönetmektir. kimi zaman tüm okulların tören takımları tek bir beden eğitimi öğretmeni tarafaından da yönetilebilir.
ayrıca, okulların sportif faaliyetler alanında,bireysel ve takım olarak, yerel ve bölgesel, diğer okullarla mücadale ettiği klasman ve grup maçlarında lider olarak sorumluluk alan beden eğitimi öğretmenleridir. bu çalışmalar sırasında öğretmen okul yönetimine, öğrencilerine ve velilere karşı da tüm sorumluluğu almış durumdadır.
yine beden eğitim öğretmenleri, lise düzeyindeki öğrencilerinden spor akademisine girmek isteyenlere sınavlara hazırlanmaları için fizik-kondisyonyon ve teknik başarı sağlayabilmeleri için rehberlik etmektedirler. sporcu olmak isteyen öğrencilerin velileri kimi zaman çocukların bu istek ve arzularına ket vurabilirler. bu aşamada velilerle iletişim kurup, onları ikna etmeye çalışan beden eğitimi öğretmenleri olmaktadır.
son olarak şunu söyleyebilirim ki; mezun olduğum tüm okullarda benim ve birçok arkdaşımın problemleriyle yakından ilgilenen beden eğitimi öğretmenlerim olmuştur. spor güzel bir iletişim aracıdır ve bu yüzden de en yakın iletişim kurulabilecek insanlar beden eğitimi öğretmenleri olmaktadır.