|
|
- otobüste, yolda, orda, burda görülen bebeklere birçok sempatik kişinin yaptığı jest, mimik ve hareketlerdir.
örneğin:
-ııııı ıııı ıııııı ciiik
-kulaklar maymun kulağı yapılır
-a gıdı gıdı
-dil çıkarmak
- (bkz. ce e)
(bkz. ce)
- (bkz. uçtu uçtu)
- geldi geldi geldi geldi geldiiiiiiiiii! sözlerini sarfederek uzaktan başlamak suretiyle gittikçe yaklaşarak bebeği gıdıklamak
- bak bak uçak gelioooo,pıııırrrr tren gelioooo çuf çuf şeklinde, sanki anlıyacağını düşündüğümüz ama anlamadığı yollarla ağzına kaşığı tıkıp yemek yedirirken yaptığımız hareketler
- -hanimiş benim küçüğüm..habidi hopidi..yermiş yemeğini..
-böhühhehehee..
-aman da aman..nasıl severmiş mamasını..happidi hoppidi..
-böhühehehe..
-aamaaaan beee yeter lan!!
- yemek yemesi için, cep telefonunun melodi bölümüne girerek, cep telefonun sesini dinletmek en uygun harekettir, genellikle polifonik melodilerde başarı oranı yüksektir
(babacan, 12.03.2005 14:21 ~ 14:21)
- reklamları açıp seyrettirmek de bir ara çok revaçtaydı ama sonra ortaya mongolluğa adım atmış çocuklar çıktı.. bu teknoloji insanlığa hep zarar hep zarar..
- şimdiye kadar 25e yakın (belki de daha fazla) bebeğin büyütülmesinde ön saflarda görev almış annem ise şöyle bir öntem uygular:
bebek sırtütü yatırılır,elleri tutulur ve öpücük efektiyle esnetilir. yani tamamen açılır, tamamen gövdesi üstünde kapatılır.
bu olay sırasında bebeğe dikkat gülme krizlerine girebilir.
bir de ayaklarla uygulananı var, iki bacak birbirine paralel olarak mum duruşu ve düz uzatma hareketleriyle esnetilir. öpücük efektini unutmayalım lütfen.
- bebeklerin yapılan şirinliklere değil de, "eşek kadar adamın yaptığı hareketlere bak" diyerek bizimle kafa yapmalarına güldüğünü düşündüğüm haraketler.
- garip sesler, ilginç mimiklerden sıkılmış olacağını düşündüğüm bebeklerle ciddi ciddi konuşmayı denedim. ağlamamaları ya da öteyi beriyi karıştıran tutumlarından vazgeçmeleri için mantıklı sebepler söyledim. ama sonuç hüsran oldu her seferinde. korku dolu gözlerle bakıyorlar, "deli midir nedir" der gibi. şaklabanlığa ve komik hikayelere devam etmek gerekiyor: anne güğüm, baba güğüm ve çocuk güğüm..
(nell, 09.09.2006 16:10 ~ 17:27)
- avuç içlerine diş sürtmekle gülmekten katılmasına neden olmak (aynı muamelenin ayağa yapıldığı da görülmüştür.)
- ağlama krizlerinin doruk noktasında olan bebeği uyutmak için yeteneklerimi kullanarak piyanodan en ağır parça çalınır. üçüncü ölçüde bebek mışıl mışıl uyumaktadır. bu sırada tabii şeytan dürter ve parça bianda değişerek en gürültülüsünden bir akor girer. parça daha da artarak devam eder. dadadadaaa tribi ve bebek en sinir bozucusundan uyandırılır. tabii akıllarda bi soru: 'niye bu kadar eğlendin gerizekalı? bebek senin tepende ağlıyor!'
- 'arabaaa geldiii durakta durduuu biiippp!!!'diyerekten çocuğun alnına çenesine yanaklarına ve de en son burnuna dokunmak,maymun taklidi yapmak,bebeğin göbeğine suratı gömüp 'pppppp'diye üfleyip gıdıklamak
- fazla abartılmaması gerekir, kazalar filan olur allah korusun..misal; bir buçuk yaşında falanım, annem elinde portakal soyarken ( canım mı çekmiş ne ) ona baktığımı görünce bıçağı, kabukları falan elinde sallamaya, amanın da amanın sevmeye başlamış..karşı koltukta otutturulmuş olan ben de ellerimi uzatmışım ( manyak mıyım neyim )kadın portakalı tutacağımı* sanıp kafama atmış yahu..yarım saat susturamamışlar..
- tel sarar oğlum tel sarar tel bulamazsa ne sarar ? şeklinde ilginç diyologlara şahit oldum.
- boşuna yapılan şaklabanlıklardır.
bebeklerde yaptıklarınızı anlıycak zeka mevcut değildir.
sadece refleksleri vardır.
gülme refleksleri de vardır.
bu da insan yüzüne karşı ortaya çıkar.
bi kağıda gülen insan yüzü çiz göster,bebek güler.
sonra "aa güldürdüm süperim".
oldu.
|