|
|
- aklıma askerlik günlerimi getiren sorudur. biz kısa dönemler olarak alt devre üst devre muhabbetine hiç girmezken uzun dönemler bu konuda birbirlerini yerlerdi. hatta artık son günlere doğru emrimdeki askerlere yanımda devre, şafak lafları etmelerini yasaklamış da rahat etmiştim.
edit: (bkz: başlığın başa kalayazması)
- - beşinci nesil alay edilmek için mi alındı?
- öyle mi görünüyor?
- yani abi mesela kayser diye bir adam var, bana ibne diyor.
- ibne değil oğlum, gizli eşcinsel!
- tamam abi işte, gizli eşcinsel diyor.
- e desin?
- ne demek desin abi ya?
- e bize de diyor?
- rahatsızlık duymuyor musunuz?
- yoo!
- hmm..
...
- eee nelerden hoşlanıyordun abi sen?
- ??
- öncelikle tüm 5. nesillere hoş gelmişsiniz diyerek girime başlamak istiyorum. hoş gelmişsiniz hoş gelmişsiniz de anam siz yanlış gelmişsiniz galiba. yok dedim önce bir şey yazmayacağım bu 5. nesil çılgınlığı hakkında. sonra baktım bilinçaltım benden önce davranmış ve parmaklarımı ele geçirmiş.
evet gelelim asıl konuya. şimdi sözlük mantığı nedir? açılan başlıklara eğer bilgi sahibi iseniz fikrinizi yazmaktır. bazen komik, bazen hüzünlü, bazen nihat genç tadında bazense bilgi küpü tadında olmaktır. asla ve asla sözlüğü nesillere ayırıp bunlar üzerinden rant sağlamaya çalışmak değildir ki bu bunu yapanlar yok demek değil var ama böylelerinin amacı sözlüğe yazar olmak değil ...a ... olmaktır.
sözlüğün şu ara 5. nesle takması ise tıpkı sizin liseye giderken hazırlık sınıflarına gidip bebelere balon diye bağırmanızdan farksızdır. tamamen yeni gelene sevgi karışımı sataşmadır. kısaca yapılan alay değil çömezlere yapılan hoş geldin karşılamasıdır.
sözlüğün umudunu herhangi bir nesle bağlama fikri ise saçmalamakta sınır tanımamaktır. 5. olmasa 4. nesil var, biz olmasak 3. nesil var onlar olmasa bu sözlüğü kuranlar var. insan kendini 6,5 milyarlık dünyada pek de büyük görmese iyi olur kanımca. sen olmasan başkası, o olmasa bir başkası var sonuçta.
sözün özü bakın ne güzel yazar olmuşuz, yazıyoruz, eğleniyoruz, kimi zaman umulmayacak insanlar tanıyoruz ve en önemlisi bir konu hakkında başkaları ne düşünür öğreniyoruz. at gözlüğümüzü atıyoruz ve bizden başkaları olduğunu anlıyoruz. sözlüğü amacından saptırmadan, tahriklere kapılmadan, yazalım, okuyalım, oy verelim, yeni şeyler öğrenelim... oh oh suyundan da ohh ohh tadında yaşayalım. kasmayalım, kasılmayalım, amacımızdan sapmayalım.
- en sonunda beşinci nesilin sözlükten nefret etmeye başlaması ile sonuçlanacak saçmalıklar silsilesinin bir garip durumudur. sizden umutluyuz ama çok dallama çıktınız lan ibneler sizi edası ile bize yaklaşan ve kendini tanrı sanan yönetici kılıklı yazar bu gün hala ego patlaması içindeyken bu garip durum sonucu nereye bağlanılacak merak içindeyiz denilesi vaziyettir.
(bkz: yetmiş milyon sizi izliyor)
- (bkz: sözlüğü foruma çevirme potansiyeli olan başlıklar)
|