|
|
- türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren beşiktaş jimnastik kulübünün önümüzdeki yıl erkek basketbol takımına uygun gördükleri isim.ülker ile girilen sponsorluk antlaşmasıyla ilk defa bir gençlik kulübü adına sponsor almış,ve sırf maddi kazanç,kaynak bulamdıkları basketbol şubesi kapanmasın diye,yöneticisi konumunda oldukları kulübün öz değerlerini hiçe sayıp,kulübün adını daha da yücelteceklerine başkalarının reklamını yaparak küçültecektir..hayırlı olsun...
- (bkz: galatasaray a la luna)
(bkz: fenerbahçe kondom)
(bkz: trabsonspor amiga 500)
(bkz: aman aman)
- beşiktaş tüzüğüne göre kulubün isminin önüne bir isim konması yasak olduğundan, 'cola turka' markası sona eklenmiştir.. böyle ufak tefek oyunlarla tüzüğe de saygı bırakmadılar ya; yazıklar olsun..
- ev sahibi olduğu maçları bjk akatlar spor ve kültür kompleksi'nde oynayan takım.
- ismine kattığı cola turka'nın amatör ruha tersliği vardır. ancak beşiktaş'ı bu yüzden aşağılamaya çalışan bazı rakiplerin bazı kesimleri seve seve kendileri de almışlardır uzantılarını.
(bkz: galatasaray cafe crown)
(bkz: fenerbahçe ülker)
- onur aydın,sinan güler ve mehmet yağmur u da kadrosuna kattığı belirtilmektedir.yeni transferlerden rick adopaca nın skor yönünden muazzam katkı sağlayacağı kuşku götürmez.fitch tarzı bir öküz çıkacağını zannetmiyorum.mehmet yağmur sakatlığını atlatmışsa ve gelişimi devam ederse çok çok iyi yerlere gelebilir.onur aydın ise bildiğimiz kazma,transferindeki mantığı çözemedim.bomba yabancılar yoldaymış söylenenlere göre.adopaca yı 2 numaraya çekip efes ten ayrılan granger ın transferi önemli bir hamle olabilir.bakmayın granger ın son dönemde sakatlığı dolayısıyla sıçtığına.
- bu sene takımın başına ergin ataman'ı getiren ve onur aydın,mehmet yağmur,sinan güler,apodaca,jaacks,nicevic ve anthony'yi alan takım.
- türkiye kupası yükselme grubu maçlarında izlediğim beşiktaş cola turka takımı bu yılın en fazla ses getircek takımı olacak.ergin ataman'ın oynattığı setler ve yabancı seçimleri mükemmel.özeklikle 1 numara oynayan dalmou mükemmel bir oyun kurucu.basketbol liginin en flaş ekibi olmaya aday bir takım bu yıl beşiktaş cola turka.
- (bkz: üç hece sekiz harf sadece beşiktaş)
- her ne kadar skorerlerden kurulu bir kadro olsada oyunun diğer yönlerinde epey eksik kalacağını gördüğüm takımdır.özellikle pota altını domine edebilecek bir uzuna sahip olmamaları ligde ve avrupada ciddi şekilde baş ağrıtabilir.
- artık toparlanmış ve de ligin tozunu attırmaya başlamış takım. darısı sene sonundaki finale.
- şu anda oynanmakta olan 19 0cak 2008 pınar karşıyaka bjk cola turka maçının ilk yarısında 62 sayı yemiş basket takımı.
millet bu sayıyı tüm maç boyunca anca yerken, sadece 20 dakikada ulaşmak ayrı bir maharet olsa gerek.
eğer şampiyonluk laf olsun diye değil gerçekten bir hedefse kısaların istikrarlı savunma yapmalarını sağlamak kaçınılmaz bir zorunluluk.
- (bkz: 19 ocak 2008 pınar karşıyaka bjk cola turka maçı)
- ilk yarı 62 sayı yiyen bir takımın defans yapıp yapmadığı sorgulanmalıdır. nedir bu konsantrasyon sorunu. az mı para alıyorsunuz. ay sonu nasıl getireceksiniz ona mı şartlandınız. çocuğunuz diş mi çıkartıyor. kaynananız kafa mı ütülüyor. beşiktaş, cola turka mı vermiyor. aklınız nerde yahu?
- kaliteli bir takım. ancak uzun haftalardır lig de pek iç açıcı oynamıyorlar ya da oynayamıyorlar. ergin hoca mı artık kim el atacaksa atsın da güzel basketbol izleyelim gibi değişik düşüncelerim var. bak misal telekoma.. canavar gibiler.
- uleb cup'da grubunda oynadığı 10 maçı da kazanarak bu başarıyı elde eden ilk takım olmuştur.beşiktaş bu maçların hepsini çok iyi oyunlarla hak ederek kazanmıştır fakat grubu diğer türk takımlarına göre oldukça kolaydı.en azından bir ispanyol takımı yoktu.ama yıllar sonra beşiktaşın grubu tartışılmayacak, beşiktaş avrupalılar tarafından uleb cup'da grubunu namağlup bitiren ilk ekip olarak anılacaktır.beşiktaşın eline geçirdiği bu torba avantajını iyi kullanıp final oynamasını ıradan da euroleague'e geçmesini basketbolsever bir galatasaraylı olarak çok istiyorum.bunu başaracak da güçleri var.
- 12 milyonluk istanbulda neredeyse bedava olan maçta bile 4000 kişiye oynayamayan takım. ülkemizde futbola olan ilgi sebebiyle boş kalan akatlar ancak efes pilsen, fenerbahçe ve galatasaray maçlarında tam dolu olmakta. umarım 10'da 10 yapıldıktan sonra uleb cup'ta en azından 3000 kişiye oynarlar; bu takım hakediyor.
- uleb cup 2.turunda israil temsilcisi hapoel jerusalem ile eşleşen takım.bu turu geçen takım benetton- kızılyıldız eşleşmesinin galibiyle oynayacak
(mkopaw, 28.01.2008 17:14 ~ 17:27)
- hapoel jerusalem'le israil'de oynanan ilk maçı kötü bir oyunla 88-73 kaybederek turu geçebilmekiçin ikinci maçta 16 sayı gerekiyordu. beşiktaş, akatlarda taraftarın muhteşem desteğiyle oyunu 73-53 kazanarak turu geçti ve kızılyıldız ile eşleşti.
- bu sene uleb kupasında büyük hayal kırıklığı yaratan takım. neyse ki ligi birinci bitirdi. playoff'lara da iyi başladı. umarım tekrardan yeni bir uleb kupası faciası yaşamaz. zaten akatlarda oyanadığı sürece de yaşacağını pek sanmıyorum.
(bkz: beşiktaş sinerjisi/!baschar)
- geçen yılki iyi kadroya 1-2 sağlam takviyeyle şampiyonluğun en büyük adayı olabilecek takım-dı, keza avrupa kupalarında da iddia yüksek olurdu kesinlikle. hangi akla hizmet bilmiyorum ama takım tam mesafe kat etmeye, belirli bir olgunluğa ulaşmaya, zirveye oynamaya başlıyor bir şeyler oluyor ve takım dağıtılıyor. bu yıl da yanılmıyorsam geçen seneden sadece 2 oyuncu kaldı. oysa çok iyi bir hava vardı, salon güzel, taraftar havaya girmişti. ne güzel hayaller kuruyordum, kerem tunçeri ve quentin hosley gelir takım coşar diyordum. tabii olmadı, hayaller yine bir başka bahara kaldı. kim dağıtıyor ulan bu takımı kaç keredir, böyle bir tesadüf de olmaz ki amatör şubeler kasten geri plana mı atılmak isteniyor acaba? benim hatırladığım son 5-6 yılda bu garabet 3 kere sergilendi. peki taraftar niye bu vahametlerin hesabını sormuyor? böyle birer yıllık planlarla yuvarlanıp gidilmesi çok mantıksız. elden üzülmekten başka bir şey gelmiyor ne yazık ki.
|