|
|
- devlet bakanlarından biri
- 58. türkiye cumhuriyeti hükümeti ve 59. türkiye cumhuriyeti hükümetinde die, tika, rtük, trt, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik fonu gibi kurumların bağlı olduğu devlet bakanlığını yürüten devlet adamı. akp ankara milletvekilidir.
- 23. dönem, adalet ve kalkınma partisi, ankara milletvekili.
- 60. hükümette içişleri bakanlığına atanmıştır.
- festus okey'in gozaltında ölümü ile ilgili sorulan soruyu, "her yerde her sorulan soruya cevap vermek gerekmiyor" diyerek yanıtlayan akp hükümeti içişleri bakanı.
(bkz: arife tarif gerekmez)(budur, 07.09.2007 11:48 ~ 12:09)
- mülayim, naif bir bakanımız. ne vakit demecine rast gelsem, burhan altıntop'u anımsıyorum; "hadi sayın bakan, 'bir beşiir atalay kolay yetişmiioor' diye ünleyiver" diyesim geliyor. konuşması benziyor vesselam.
(jemand, 06.12.2007 19:28 ~ 19:29)
- türkiye büyük millet meclisi 23. dönem adalet ve kalkınma partisi ankara milletvekili. beşir atalay, 1 nisan 1947'de kırıkkale keskin'de doğdu. babasının adı mehmet, annesinin adı memduha'dır. sosyolog ve öğretim üyesi; ankara üniversitesi hukuk fakültesi'ni bitirdi. yüksek lisans ve doktorasını erzurum atatürk üniversitesi işletme fakültesi'nde tamamladı. abd michigan üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. erzurum atatürk üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi. 1983'te sosyoloji doçenti oldu. dpt'de sosyal planlama daire başkanlığı görevinde bulundu. 1992'de profesör unvanını aldı. marmara üniversitesi'nde öğretim üyeliği, unesco'da türkiye milli komisyonu yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. kırıkkale üniversitesi kurucu rektörü olarak görev yaptı. ankara sosyal araştırmalar merkezi'nin koordinatörü olarak çalıştı. çeşitli kitap, makale ve tebliğleri yayımlandı. 22. dönem ankara milletvekili. 58 ve 59. hükümetlerde devlet bakanlığı yaptı. 60. hükümet'te içişleri bakanlığı görevine getirildi. ingilizce bilen atalay, evli ve 3 çocuk babasıdır.
kaynak: tbmm.gov.tr
- 'iç' işleri bakanı olduğu günden bugüne kadar kendisinden haber alınamamaktadır.
en son 1 mayıs 2008 de meydana gelen olaylarla ilgili olarak bir açıklaması beklenmiş ama sonuşsuz kalmıştır.
istanbul valisi, emniyet müdürü, belediye başkanı ve devletin çalışma bakanı devamlı olarak sendika yöneticileri ile birbirlerini suçlamaktadırlar ama devletin asayişten sorumlu olan iç işleri bakanı ortalarda gözükmemektedir.
'içimiz dışımıza çıkmışken' iç işleri bakanımız kayıptır.
klasik son:
(bkz: yazık)
- 'ya nerede bu adam!' diye bağırmamıza neden olan, evinin bile iç işleri bakanı olamayacak çaptaki insan.
(bkz: yeter be)
bu arada gerçekten nerede? bilen, gören, duyan var mı???
- gazeteporttan alıntıdır:
türkiye üç gündür şehitlerine ağlarken, terör ve asayişten birinci derecede sorumlu olan içişleri bakanı'nın sesi çıkmıyor.
genelkurmay hergün kamuoyunu bilgilendiriyor. cumhurbaşkanı ve başbakan yurt dışı gezilerini iptal edip gündemlerine sadece aktütün olayını alırken, içişleri bakanı beşir atalay’ın bölgeye de gitmemesi dikkati çekti. atalay, dün sadece kırıkkale’nin keskin ilçesinde yapılan cenaze törenine katılmakla yetindi.
aktütün sınır karakolunun jandarma genel komutanlığına bağlı bulunması ve jandarma da içişleri bakanlığına bağlı olmasına rağmen bakan beşir atalay’ın aktütün olayı konusundaki sessizliği devam ediyor.
|