|
|
- dördüncü nesil bir beşincicemre.
- sözün değerini ölçen, etkisini bilen, içindekilerin milyonda birini sözlüğe aktarmaya çalışan hayat çaylağı, sözlük yazarı kişican.
sözü bilen kişinin, yüzünü ak ede bir söz
sözü pişirip diyenin işini sağ ede bir söz
söz ola kese savaşı, söz ola bitire başı
söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz
kişi bile söz demini, demeye sözün kemini
bu cihan cehennemini, sekiz cennet ede bir söz
yunus şimdi söz yatından, söyle sözü gayetinden
pek sakın o sah katından, seni ırak ede bir söz.
yunus emre
ağu : zehir
dem : etki
kem : fena, değersiz
yat : usul, yol yordam
- şahsıma mükemmel bir şiir yazarak içlendirmiş, mest etmiş şair ruhlu. bunu hakedecek ne yaptım diye soruyorum bazen kendi kendime, "bu denli muazzam bir şiir neyin karşılığı oğlum gakko?" diyorum. cevap gecikmiyor; sadakat...
(bkz: @1417205)(gakko, 03.07.2007 05:40)
- vefakar ve fedakar nesildaş yazar.
- koskoca ülkede kimseyi şahsen tanımadığım bu ürkünç sözlük ortamında bana ilk "hoş gelmiş" deyip ayağımı ortama alıştırmış yazar.
"ilk üç cemre havaya, suya, toğrağa düşermiş. dördüncüsü aykut kuşkayanın ilk cemre parçasında dediğine göre "ne havaya, ne suya; gönle" düşermiş. peki ya beşincisi?!" şeklinde kafamı karıştırmış yazar.
hoş bulduk.
- karakterimi tek cümlede çarpıcı bir şekilde özetlemiş yazar.
- sonunda mezun olsa da unutmadığı ama yeterince hatırlayamadığı şu dostunu da bir ziyaret etse diye iç geçirdiğim,zamanın kendinden ve etrafından birşey kaybettirmediğini iyi bildiğim ,velhasılı kelam vefasızlığın elzem kayıpları olduğunu da samimi bir çerçevede benimle paylaştığına inandığım cemre! düş artık bizim taştan yollara .beşinci cemre , sen düşmeyen cemresin.havada daim kalasın.bizi unutursan böyle olasın.(bkz: http://www.gezentilki.com/...)
cemre cemre ezogelin indi mi ola yayladan
kaşı değil ,gözü beni ağlatan
sen birgün mezun olsan da o körpe diplomanlan
müzmin bir talebesin bu hayat-ı deryadan.
|