ilk bakışta tartılmalı bir tespit gibi dursa da, sağlıklı düşünüldüğünde aklı başında herkesin rahatlıkla doğru olduğuna inandığı bir gerçek bu. evet, beşinci nesle daha büyük umutlar besleniyordu, hatta bunları besleyenlerin başında geliyordum, fakat bu neslin ilk gelenlerinin gözümde inanın hiç bi değeri yok. başlamadan kaybettiler yani. bir yazarı yazar yapan bütün özellikleri bırakıp, çırılçıplak, arınmış hamster gülüşleri gibi yalama bir süreçle geldiler buraya.
sabah saatlerinde beşinci nesil alındı diye yazılar görmeye başladım sözlükte. üye ol tuşuna bastım, baktım gene aynı. sağolsun bazı yazar arkadaşlar beni bu konuda bilgilendirdi. yazar alımları kapalıyken sözlüğe mail atan yazarlara öncelik tanınmış, sadece onlar alınmış, beşinci nesil yazar alımından da kast edilen buymuş.
açık konuşacağım. yahu hangi karizmatik, sevimli, çekici bir erkek bir internet sitesi kapalıyken ona mail atıp yazar alımı açıldığında bana haber ver der. eğer erkekliğin sağlamsa, kendinize güveniyorsanız, açarsınız siteyi, yazar almıyor mu kapatırsınız olur biter. ya başka bi sözlükte yazarsınız ya da öylece geçip gidersiniz. erkekliği sağlam olanlar hatun gibi böyle şeyleri kovalamaz. altı üstü bir internet sitesi be… ne diye not filan bırakıyorsunuz? bu tipler beğendikleri ayakkabının numarası olmayınca sipariş filan verir hatta, beklerler bir iki gün…
bu tip yazarlardan kimseye hayır gelmez. tutku eksikliği vardır çünkü bunlarda. bi yere yazar olmak istiyorsam hemen olurum. bi pantolon mu beğendim hemen almak isterim. ertesi gün almamın benim için bi değeri yoktur. ya o gün ya hiç…
sonuç olarak beşinci nesil geldi diye kimse sevinmesin. gelen ilk bölümü posa olarak değerlendiriyorum ben. çünkü hiç bi karizmatik, vurucu ya da güzel yazar kendini sözlüğe aldırmak için not bırakmaz, hesap yapmaz, günlerce beklemez. yazar alımları açık olduğunda ve o an denk geldiğinde girer ve yazar olur. bu yazarların dandik olduğunu düşünüyorum. iyi yazar kendini davet ettirmek için çırpınıp durmaz basitçe.
he bu dönemde beğendiği yazara yakın olmak için sözlüğe not bırakan varsa, onlara acayip saygı duyuyorum. çünkü bi davaları, inançları, hedefleri var. böyle yazarlar varsa beni bulsun.
yazının içeriğini bilemem ama,
kayser sozer gibi yer ve zaman gözetmeyen bir kimsenin, abidik gubidik ''krisşın troy'' taktiklerine başvurduğunu, günün ilk girileri içinde yer almaya kastığını gösteren önerme.
eski kayser'i istiyoruz. (kayseri? mantı yiyim)
ayrıca bu gelen ilk bölüm, pop müzik dinliyor, ödevlerini günü gününe yapıyor, facebook'ta 3ü sahte 4 hesaba sahip, erkekliği veya kadınlığı 7.3 şiddetindeki depreme dayanamaz. ideolojik yönden bakarsak "neden bakıyorsun?" diyorlar. hatta bazıları yemek yapmayı bile biliyormuş. 10 kitabı aynı anda okumaya çalışıp hiçbirini bitiremeyen kısım bu ilk kısım.
beşinci nesilden kim kalır kim gider kim atlar, düşer kim kalır yerinde sayar görmek üzere söylenebilecek sözlerden yalnızca biri..
hadi bakalım, talibi bol olsun..
ikinci bölümde sado mazosist travesti ve nezih ablalar gelecekmis sabırsızlıkla bekliyoruz.
beşinci nesili bilmeden yapılan bir tahmin.bu ve bunun gibi tüm genellemeler yanlıştır.
(safsata, 02.03.2008 01:52 ~ 01:53)
gariptir.
***spoiler g05e01***
beşinci nesil ilk bölümü itibariyle senaristlere küfür ettirtmiştir. bu ne ibnelik bu ne dandiklik anlamadım. hayır senaryoyu bir toparlayamasınlar o zaman cıngar çıkarırım. madagaskar'a uçak kaldırırım. ayrıca "acaba bahsi geçen eşcinsel locke olabilir mi?" diye düşündürtmüştür bizlere bu bölüm. dundick de sayid'in adadan ayrılmasıyla yerine geçecek yeni arap olabilir mesela. bakalım neler olacak.
***spoiler g05e01***
(bkz:
beşinci nesil ne lan tarikatı)
beşinci nesile yapılmış ağır hakaretlerden biri.
ileride beşinci nesil tarafından daha eski nesillere hatırlatılması gerekilen konu başlığı.
(bkz:
gelecek geçmişin aynasıdır)
öncelikle sözlük kavramının anlamını nerede aradığına bakılarak kişileri değerlendirmekte fayda var. günlük hayattaki tüm seçimleri burada yargılamaya kalkanlar - evet sizden bahsediyorum - tabi ki yeni bir nesli eleştirecektir; ancak şimdi bu girilerin sahiplerine bakıyorum. türkiye'deki dişe dokunur tüm sözlükleri okuyan biri olarak dönüp aynaya bakılmasının en azından kendi profillerini bir kez olsun değerlendirmenin gerekli olduğunu düşünüyorum.
itü sözlük büyük ihtimalle ekşi'deki klonların saldırısının ardından bir politika değişikliği olarak yazar aldı. çünkü klonlardaki başlık sayısında gerçekten azımsanmayacak bir düşüş var; ancak ben kalitenin artacağını düşünüyorum. itü sözlük için de aynısı olacaktır.
bir kuyruk acısıyla entry yazmak pek mantıklı değildir elbet; ancak genelleme yapmak ne rasyonel ne de etik duruyor. sanırım tarafsız ve önyargısız biçimde olayları yorumlamak 18. ve 17. yüzyıl filozoflarından günümüze taşınamayan bir özellik.
önyargılardan arınmış 1,2,3,4 nolu nesil yazarları dileği taşıyan bir nesil yazarı olarak yazıyorum buraya. dandik kelimesi için söylenecek bir şeyim yok. zaman gösterir. iki gündür burda olan bir yazar olarak 2 senedir olduğum sözlüklerde 2. nesil olduğum için beni aşağılayan 1. nesillere de alışığım; ancak kendilerinin ayarmatörü olmak da, onları giri kalitemizle ezmekle de bir şeyleri kanıtlamıştık. umarım zaman bize kanıtlayacak bu aptal yorumu yapanlara da laflarını yutturacaktır.
asıl açıklamanın olduğu fakat okunması ihmal edilen giri :
http://www.itusozluk.com/...(massimo, 04.03.2008 01:27 ~ 01:32)
beşinci nesilleri katil edebilecek, çığırından çıkartabilecek, ağır hakaret içeren yazı..
ps: ben üstüme alınmadım...
çemkirme sanatının eşcinsel hali demek istiyorum (eşcinseller alınmasın gari!).
kestirsem bu kadar koymazdı mına koyayım! lise yıllarındaki gibi, birler çocuk ve saf. köt verseler yazar olamazlar ve yazarlık kurallarını bilmezler. yav, bir işe başlamanın, bir paye almak istemenin hangi köte zararı olmuştur! kötle ilgili eski anıları olan birisi ancak böyle bir başlık açar... adam okumuş, yazmış ve yazmak istedikleri var. hiç mi bir yarışmaya veya bir edebiyat sitesine yazılarına ve de-veya bir başka oluşuma haber bırakmadın. ben şuyum, yazdıklarım bu! bırakmayan varsa ibnedir, yazarlıktan ve okuyucudan bir bok anlamıyor demektir.
rahatçaa yatacağız şurda, ama yine aynı şey, dötünü hava kaldırıp ibneyim diyen kimse herkese ibne diyor, kimse de ses çıkarmıyor... bu ne ya! içiniz rahatlıyacaksa yatayım olsun birinizle, bu noktaya getiriyorsunuz adamı.
hani bu ibne diyen ibne kimse iki çift doğru laf etse, ibne olduğuma ve döt verdiğime canım yanmıyacak. alın helal olsun, içiniz götürürse artık! yav bu adam bir bok dememiş ve üzerine onca giri girilmiş. bir de ben yazayım da tam olsun. sanırım ibne olmaya hevesliyim ilk giri giren kadar!
(keoma15, 04.03.2008 01:49 ~ 01:54)
(snncr, 23.04.2008 23:42)
saçma salak bir tespittir. efendim bir insan önceden buraya ismini ve ulaşım bilgilerini girecek ve sonrasında haber bekleyecek kadar ciddi ise demekki sözlüğe üye olmadan ısınacak kadar samimi ve sağlam bulmuştur ama böyle provakatif başlıklar bu hevesinde içine ediyor ayrı mesele. öte yandan rica ediyorum biri açıklasın hangi mal yazar veya yönetici yeni gelen ilk kısım beşinci nesil yazarın yazar alımı öncesi aktivasyon mesajı doldurduktan sonra yedi yirmidört bilgisayar başında sözlükten geleceğini düşündüğü mesajı uykusuz gecelere varana dek beklediğini sanıyor. hayır böyle eski nesil bir yazar varsa kötü bir şey yazık, ha bu kişi yönetici takımından bir ego patlaması ise
vay başımıza gelenler.
(bkz:
çok güldük lan)
(bkz:
yapmacık gülme efekti)
ilginç bir tespit.üstelik zor koşullarda gerçekleştirilmiş olması gereken bir araştırma.ilk bölüm 5.nesile tek tek ulaş,randevu ayarla,mekan ayarla,sevişmeden sonra"ulan sen basbaya eşcinselsin,ben seni hangi sınıfa sokayım şimdi"sorusuyla uğraş,araya kaynayan 1.,2.,3. ve 4. sınıf yazarları ayıkla.beni meraklandıran bir konu ise,acaba ilk bölüm nedir,kaç kişiden oluşur,nasıl bir ortamda nasıl bir muhabbetle hepsi sevişmeye ikna edildi?ilk bölümden sonrası hayır sevişmem cevabı mı verdi ya da kötü seviştikleri için mi dandikler?.bu kadar kişiyle kim sevişti lan!!?tek kişi değil ya,lezbiyenlerle kim sevişti?
(bkz:
biseksüel yazarlar)
beşinci nesil diye bir kavram oluşmuşsa ve sözlüğün adminleri "şu anda yazar alımları kapalıdır. sonra gelin" diyorsa bu olayın böyle yürümesi gerektiğinin bir göstergesidir. kuralları ve tabuları yıkmaya çalışarak karizmatik görünmeye çalışan bir kısım üst nesil yazarlarının kaç tanesi kendi dönemlerinin yazar alımları açıldığında not bıraktı ve hesap kitap yaptı acaba? veya ne gibi girişimlerde bulundular kendilerini zorla davet ettirmek için? çok merak ediyorum sözlükte birilerinin cinsiyetine, cinselliğine veya cinsel tercihine karar veren bir yargı mekanizması mı var?
hani deselerdi ki "siz sözlüğe not bırakın ama bak sonra aramızdan bazı nesil yazar veya yazarlar sizi gizli eşcinsel veya dandik yazar olarak itham edebilir" o zaman hazırlıklı gelirdik yani..
bu tip önermelerle gelene gizli eşcinsel ve dandik denilesi ki yüzde 98,3 gizli eşcinseldir ve her haltta gizli eşcinsellik adını geçirerek kendi gibilerin olduğunu varsayıp tatmin oluyordur (araştırma verilerine dayanarak) denilesi hatta, azgın eşşekler (atlar da olabilir önerme sahibinin alabiliretesine bağlı tabi) bu tip önerme yapanları çatır çatır ... ııı şey her neyse şeklinde yorumlara yol açan önermedir.
ayrıca;
(bkz:
işin gücün yok anladık)
(bkz:
ybsg)