|
|
- hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim'e atfedilen bu laf tek hamlede iki suç aleti birden oluyor. elbette hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim'in kuran'da geçen bir sözden esinlenip böyle bir densizliğe kalkışmayacağı açık. bu suç bir.
ikincisi ise daha önemli. hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim beşinci nesil yazarları kendinize veli edinmeyin demiştir. arapça'da veli ve dost kelimeleri arasında sadece bilenlerin gördüğü bir fark olduğu için böyle bir yanlış anlaşılmaya yol açıyor durum. ayrıca kendisi arapça dahi bilmediği için bu kadarını söylemiş olması bile büyük başarı aslında.
(bkz: iki adımda bir ukte nasıl piç edilir)
- eski nesillerden yeni nesillere aforizmalardan biri daha..nesil nesil yetişirken herkes sözlüğe katkıda bulunup bilgilerini aktarırken sözlük sözlüklerden daha iyi bir noktaya gelecekken nesillere bu haksızlık niye... denir buna.
- (bkz: şoförsem günahım ne)
- (bkz: emrin olur)
- nedenini gerçekten merak ettiğim önerme. zira, diğer nesillerle konuşup muhabbet edip, dost edindiğim bir çok iyi insan * bulunmakta. demek ki onlar böyle düşünmüyorlarmış. demek ki böyle düşünen yazarlar, varsa eğer, beşinci nesil yazarlara çok önyargılı yaklaşmaktaymış. bilgi dediğimiz şey, paylaşıldıkça güzelleşir. paylaşmadan, alışverişte bulunmadan, evrenin içinde var olan veya olmayan "herşeyi" bilseniz de, kime ne faydası olacak? içinizde, kendi düşüncelerinizle beyninizi yemenizden başka bir faydası olmaz, paylaşılmadıkça. beşinci nesilden önceki nesiller de, bilgilerini, deneyimlerini ve isterlerse eğer dostluklarını paylaşmamayı seçerlerse, bunda beşinci nesilin bir suçu olduğuna inanmıyorum. bütün bir gruba bu kadar yüklenilmesini de doğru bulmuyorum. her insan kendi seçimlerinden sorumludur. sevilmeyen, iğrenç giriler giren, siteyi karı-erkek aramak için kullanan beşinci nesil yazarlarımız varsa da, sağolsunlar, sayelerinde bilgi alışverişinde bulunmak isteyen ve yeni birşeyler öğrenmek aşkıyla tutuşan heyecanlı yazarlarımıza * gölge düşürüp, adlarını kirletiyorlar... beşinci nesil yazardan dost olur. at gözlüklerini çıkartmak ve bir "merhaba" demek yeterlidir. isteyene...
(begooo, 12.03.2008 01:25 ~ 01:56)
- hakkında açıklama yapmayı borç bildiğim emir.
benim işim olmaz bu emirle. hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim'in açtığı beni koparan bir uktedir. "hah, güzel pasmış; değerlendirip güzel bir iki espriyle gole çevireyim, prim yapayım." dediydim ama anlaşılan beceremedim. başka uktelere artık...
- (bkz: antibeşincinesilist)
- + 5. nesil yazarları dost edinmeyin ya!
- neden?
+ sorma neden!
- mal rafet!
|