görseller
beşinci boyut 

belki ilginizi çeker
  1. · rüyalardaki ak sakallı dede olabilecek ünlüler
  2. · beyin yıkama olimpiyatları
  3. · gyroscope
  4. · iğrenç espriler
  5. · sevilmeyen girileri futbolla ilgili olan yazar
  6. · stv metal star yarışması
  7. · sevilmeyen eserleri futbolla ilgili olan yazar
  8. · samanyolu tv
  9. · tüm umutların tükendiği anda bulunan dolu paket
  10. · yunus günçe
gündem
  1. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  2. · aşk ı memnu
  3. · boylumlama
  4. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  5. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · ismail
  9. · chicken royale

beşinci boyut  

1. ukteci notu: "samanyolu tv'de yayınlanıyor sanırım.. sır kapısı tadında bi program."

stv'de yayınlanan sır kapısı tadında bir program. yalnız bu programda ak sakallı bir dede ile bembeyaz, göz alan bir mekan oluyor. dede bu mekanda bölüm kahramanlarıyla bir şeyler konuşuyor, onlara mesajlar veriyor.
    (fantastik karakter, 24.10.2006 00:51)
  2. "4. boyutu hangi ara aştık?" sorusunu akıllara getiren stv yapımı.
    (jix, 24.10.2006 01:24 ~ 01:24)
  3. samanyolu tv'nin saçma salak dizilerinden biri. bayaz saçlı bi dedeyle salih midir nedir başı dertte olanlara hızır gibin yetişirler onlara doğruları güzel şeyleri gösterirler kendilerince. kimi bünyelerde iq bile düşürebilir bu program. ama her samanyolu geyiğinde olduğu gibi can sıkıntısına birebirdir, komiktir falan filan.
    (misty, 24.10.2006 01:33)
  4. samanyolunun metafizik içerikli dizilerinin arasında en güzeli, izlenesi olanı.
    (ephendy, 30.01.2007 01:18)
  5. beşinci boyut islam'a göre şehitlerin ikamet ettiği boyuttur (dördüncü boyut zamandı atlamışız)
    dizide usta hızır (as) çırak ise kıbrıs harekatında şehit düşmüş bi arkadaştır. direkt olarak hızır adı geçmez yalnızca geçtiği yerleri yeşillendiren diye bahsedilmektedir.
    senaryo bağlamında usta ve çırak olaylara direkt müdahil olmayıp tevafuk olgusunu kullanmaktadırlar.
    ayrıca aria tarafından yapılmış çok hoş bir jenerik müziğine sahiptir.
    son dakika haberi: son bölümün sonunda desert rose çalıyor.
    (talisman, 21.02.2007 22:20 ~ 22:21)
  6. at gözlüklerini çıkarıp izledim, tv'de yayınlanan bir çok yapımdan daha başarılı izlenilebilir olduğunu gördüm, ayrıca set arkası ekibi de çok başarılı (ışık, müzik, ses, yönetim, kurgu) tek kötü yanı iyiler çok iyi kötüler çok kötü insan karakteri her zaman bir oranda tutarlılık göstermiyor sanırım bu sorun da yapım ekibinin crash filmini izlemeleri ile çözülür, bir de çok küçük yaşta çocuklara izletilmemesi iyi olur kanaatimdeyim malum hassas bir konu olduğu için ayırt etme güçlüğü çekebilir.
    (nitin oldfield, 10.08.2007 21:18)
  7. stv'nin, saçmalık diye adlandırılan programlardan uzak, izlenildiği vakit kişiyi yaşamına dair düşündüren, ders alınabilecek en anlamlı programı. yazılan senaryo ile verilmek istenen mesajın yerinde olması kişiyi "izle izle" diye dürten cins adeta.

şahsımda bağımlılık yapan programdır ayrıca. yaz sezonun da tekrarlarına denk gelmiş olmamla birlikte dün akşam da yeni sezonun ilk bölümünü kaçırmadım. hatta;yunus günçe'yi gördüğüm an şaşırmama sebebiyet de vermiştir. ayrıca; jenerik müzik konusunda aria'nın hakkının yenmemesi gerekmektedir.
    (butterfly, 18.09.2007 01:48)
  8. baş rolde oynayan salih karakterinin üçüncü sezonda da mezun olamadığı program.
    (dna, 18.09.2007 02:01)
  9. samanyolu tv'de ki çizgi film modunda ders veren, pek şeker bir dizi yapım.
    (tikulti ninurta, 29.09.2007 21:25)
  10. zaman zaman ani beliren yaşlı amcasıyla kimi zaman çıkagelen kimi zaman işleri zamana bırakan hareketlerle rol yapan aktörlerin başarılı oynuyla süslenmiş başarılı dizidir kendileri. samanyolu tv'nin ayakta durmasını sağlar kanımca bir çok ilde ilk sırayı alan reytingleri olduğunu düşünüyorum özellikle istanbuldan uzaklaştıkça bu tür dizilerin izlenme miktarı artıyor. hayırlısı.
    (mark denver, 11.12.2007 16:46)
  11. dede ile salih amcanının zor durumda olanlara yardım ettiği dizi. konusunu biraz açmak gerekirse;
    yaşlı amca salih kişisini bir bölüm doktor, dğer bölüm öğretmen yapar durmu kötü olan kişilerin yanına yerleştirir, her zaman olduğu gibi ilk önce salih kişisini vatandaş iplemez ama salih ne yapar ne eder olayı çözer.

salih kişisinin triplerine, bakışlarına hastayım, salih olmasaydı da başka birisi olsaydı izlemezdim ben bunu, salih beni resmen eritiyor.

(bkz: http://www.besinciboyut.biz/...)
    sen hep bu bakışı at salih....

: gizli eşcinsel olabilir miyim acaba
    (eazy, 11.12.2007 17:07)
  12. merdan yanardağ ın hazırlayıp sunduğu, kanaltürk de yayınlanan açık oturum tarzı tartışma programı.
    (kara lahana, 17.04.2008 00:24)
  13. (cybi, 12.07.2008 04:41)
  14. allah'la direkt iletişime geçtiğine inandığım iki kişi'nin insanları bilinçlendirmesini konu alan bir film.
    nasıl oluyor da olayların akışını, nedenlerini, sonuçlarını önceden biliyorlar anlamış değilim bunun tek bir açıklaması olabilr; o da allah ile direkt iletişime geçip bilgi almalarıdır.
    (iett, 07.08.2009 16:26)
  15. tv deki bir çok programdan çok daha başarılı olan, eğitici ve bir o kadar da ders verici dizi.
    stv nin diğer yapımlarına benzemez bu, sonu başından tahmin edilmez mesela, güzel sözler barındırır ve almak isteyen için oldukça faydalıdır. en azından zararlı değildir.

ama böyle dini yapımları içine sindiremeyenler, allah kelimesini tvde dahi duymak istemeyenler çılgın gibi eleştirirler böyle dizileri.
    komik bulurlar, kaka derler, iq mü düşürür derler.
    siz gidin o zaman koca koca adamların liselileri canlandırdığı, lise gençlerini ellerine bıçak alıp serserilik yapmaya özendiren diziler izleyin o zaman, arka sıradakilerizleyin mesela çok eğitici.
    (goxel, 07.08.2009 17:26)
  16. çok büyük boşluklara düştüğümde izliyorum ben bunu(boşluk inançsızlık anlamındaki boşluk değil, iş güç yok boşluğu). hem az kaldı bir tek ben izliyorum diye geri dönüşümü olmayan depresyonlara girecektim, şükür tanrıma sizler de izliyormuşsunuz.

beni bitiren karakter ise tabii ki salih. her yerden çıkıyor adam. bir bölümde kavuşamayıp da kızışan iki sevdalı dereye düşüyordu. birbirlerini yakalamaya çalışıyorlardı ama elleri buluşmuyordu bir türlü. işte orada da salih devreye girdi.suyun derinliklerinden gelen bir nil timsahı gibi fırladı ve ellerini tutup kavuşturdu. .o ne ataktı öyle, aman sabahlar olmasın!

tam bir süper kahramansın sen salih, üstelik taytın da yok.
    (setheleh, 29.09.2009 22:15)
  17. (bkz: 5.element)*
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 29.09.2009 22:24)
  18. 1. boyut: x ekseni
    2. boyut y ekseni
    3. boyut z ekseni
    4. boyut zaman
    5. boyut stv

paranın satın alamayacağı boyutlar vardır. geri kalan her şey için stv.
    (retrospect, 04.10.2009 20:55)
  19. abi muhteşem bir dizi, biz ne zaman görsek başından kalkamıyoruz.

izlemeyenler için şöyle diyeyim, adeta bir death note abi bu, hiç tahmin etmediğin kişiler kötü adam çıkıyorlar bir anda, o onu vuruyor, ordan bi şeyler oluyor. çok iyi, acayibiyi.

yayında ve yapımda emeği geçen herkesi kutluyorum.
    (alexander supertramp, 13.10.2009 14:22)
  20. bu akşam izlediğim bölümden anladığım kadarıyla senaristleri boş adamlar değildir, senaryolarını desteklemek için çok çeşitli yabancı kaynaklara başvurmaktadırlar. bahsettiğim bölümde de ben x isimli filme pek çok gönderme yapılarak filmin senaristlerine adeta bir saygı duruşunda bulunulmuştur. göze çarpan birkaç ufak değişiklik de barındırmakla birlikte, bölümün genelinde senaryoya sadık kalınmış ve ortaya başarılı bir cover çıkmıştır.
    (razputin, 30.10.2009 02:41)
  21. işbu giriyi daha sonra güzelleştireceğim dizidir. kendime not

demiş idim zamanında, şimdi müsait olaraktan güzelleştirebilirim giriği.

sır kapısı, hayat ağacı, alamet-i farika... bu tip isimdeki dizileri izleyemiyorum, yapmacık oyuncular, oldu bittiye getirilmiş kabuller, bir ışık görünce iflah olan günahkarlar... gerçekçi değil bir kere.

gelelim konumuz olan diziye. stv de izlediğim tek yapımdır kendisi. jeneriği ile ghost whispererın girişini bile geride bıraktığını düşünürüm. hele müzikleri. diziye başlangıç bile insanı bir hoş ediyor. sonra olaylar gerçekçi, bebeği olmadığı için hastaneden bebek kaçıran kadın, iflas etmemek için para çalmaya niyetlenen adam gibi...

tam olaylar karışacak gamzeli güzel gülüşüyle salih çıkagelir. işe yeni başlayan adam olur genelde. kimi zaman terzi, kimi zaman itfaiyeci... efendisi yaşlı amca ile birlikte insanlara yol göstermeye çalışırlar. kesinlikle kararlarına müdahele etmezler. her koyun kendi bacağından asılır sonuçta. genelde de ikna olur ve kötülük yapmaz bu arkadaşlar, gerçek kötüler ise yakalanır cezasını bulur. salihin hınzırca sorulara vereceği güzel yanıtlardan önce yaptığı bir hareketi vardır. kafayı bir sallar, gülümser, gamzesini gösterir, sonra da diyeceğini der. yakışıyor kendisine. fakat salihin de aklının karıştığı işin içinden çıkamadığı zamanlar olur. efendisi ya da ustası hocası neyse o yaşlı adamla konuşmaya başlarlar. "efendim bu arkadaş gidip cinayet işleyecek göz göre göre, kendisini bi güzel dövsek de vazgeçse diye akıl danışır", efendisi ise o"lmaz öyle şey, allah her kulun kendi..." anlatmaya başlar işte hoca. pek garip bir surat ifadesi var. dişlerini de sonradan yaptırdığından mütevellit hocanın söylediklerini pek dinleyemiyorum. salihin performansı yanında çok sönük kalıyor hoca. velhasıl güzel dizidir, keyiflidir, heyecanlıdır, rastlandığında izlenebilir raporu vardır.
    (mare nubium, 30.10.2009 02:47 ~ 13:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil