belki ilginizi çeker
  1. · onur ünsal
  2. · ince belli bardakta çay içmek
gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · annelerin yakışıklı anlayışı
  3. · itü sözlük
  4. · domuz gribi
  5. · yaran diyaloglar
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · ezel
  8. · 17 nisan 2005 fenerbahçe beşiktaş derbisi
  9. · abi senin çevren geniştir

beşiktaş sahildeki çaycı  

1. yeni kadıköy iskelesinin yanındaki çaycılar.soldakinde genelde çılgın bedişteki bakkal takılır,diğerinde de yıldızlılar.son günlerde peçeteci çocuklar enflasyonu yaşanmaktadır.
    (yıldıztornavida, 25.04.2004 23:29)
  2. buyrun gençler kaç kişi iki kişi mi? (üç parmak gösterir). dört mü tamam şu iskemleyi şöyle alalım. siz şu masayı biraz çekin. (bkz. kombinasyon abi)
    (ertunch, 25.04.2004 23:34)
  3. (nienna, 25.04.2004 23:35)
  4. mezunu olduğum beşiktaş anadolu lisesi'nin çıkış saatlerinde hava da güzelse dolup taşan mekan. çok eğlenceli günler geçmiştir orda. sırf bi bardak çay içip denize karşı hayal kurmak için sabah derslerini kırdığımız çok olmuştur. havalar ısındı yine gitmek lazım.
    (iris, 26.04.2004 22:50)
  5. itü deki ilk finallerin bitişini kutladığım yerlerden biri.benim için ve eminim ki herkes için çok özel anlamları olan şu anda da gidilesi yer
    (data, 30.04.2004 08:52)
  6. sağdakindeki çaycı abinin tophanedeki meslektaşlarına kafa tuttuğu, bizi çaydan overdose etme konusunda azimle uğraştığı mekan.
    (gucc, 30.04.2004 12:13)
  7. çayların istisnasız olarak ılık geldiği mekan
    (mavio, 16.05.2004 19:01)
  8. (bkz. alp abi)
    (sanwhere, 16.05.2004 19:16)
  9. 1.400 tutan hesaba siz 1.750 verin yeter diyen amcası olan mekan.
    (sanwhere, 16.05.2004 19:23)
  10. sosislide kıllarını sos olarak kullanan büfe sahibinin mekanı
    (kahraman, 17.05.2004 11:17)
  11. geçen gün şu diyaloğu duyduğum yer
    + çay
    - ben alıyim
    + buyur abla
    - ee soğuk bu çay
    + hava soğuk abla idare ediceksin
    -?!?!
    (si, 30.03.2005 13:01)
  12. menü zenginliğiyle beni benden alan, güzel manzaralı bir mekândır

adam: buyur abi.
    mavio: ben bi tost bi de çay alayım
    adam: tost neli olsun abi?
    mavio: neli var?
    adam: kaşarlı
    mavio: ...
    adam: neli olsun abi?
    mavio: başka neli var?
    adam: kaşarlı var abi.
    mavio: kaşarlı olsun o zaman
    adam: tamam abi
    mavio: hadi bakalım
    (mavio, 30.03.2005 13:14 ~ 10.03.2006 12:09)
  13. saat 5'te bile gidip oturabileceğiniz yegane mekanlardan birisi..
    (ava adore, 30.03.2005 14:59)
  14. yazın sabaha dogru kapandıgı için istiklaldeki hızlı gecenin ardından soluklanılabilecek kız kulesi manzarası olan; ayrıca akşam topkapı sarayının ardından batan güneşi izleyebileceğiniz mekan...
    (palantir, 30.03.2005 16:57)
  15. sürekli bir döngü sağlayıp daha fazla para kazanmak için küçük tabureler kullanmakta ısrarcı olunduğuna inandığım çay bahçesidir. bu tabureler üzerinde oturarak 4-5 saat geçirmek imkansızdır ve işletmecilerin de amacı bir çay içip saatlerce oturan insanları bezdirmektir. zaten uzun süre çay içmemeniz halinde çay dağıtıcılarının çayı gözünüze gözünüze sokması da bunun en belirgin göstergesidir.
    bunun dışında mekanın bilinen bir ismi olmaması,bilmeyen kişilere tarif ederken zorluk çıkartır.
    uniş'ten alınan güzel poğaçaların da yardımıyla,boğaza karşı ucuz bir kahvaltı yapılabilecek sayılı birkaç yerden biri halini almıştır.
    (battal boy cekirge, 11.05.2005 18:52)
  16. üniversite* hayatı boyunca derslerden sonra gitmeden duramadığımız;manzarası şahane yerdir.zira kendisi hijyen konusunda ne kadar şahanedir bilinmez ama anısı herzaman baki kalır dimağımızda.
    (hemera, 11.05.2005 19:47 ~ 09.09.2005 20:46)
  17. orada saatlerce oturup boğazı seyretmek ömre ömür katar. hele akşamsa, yorulmuşsan, çok da kalabalık değilse değmeyin keyfe.

(bkz: istanbul'u özlemek)
    (gülümsün, 09.09.2005 16:57)
  18. bazen yorgun argın işten döndüğümde durup biraz soluklanırım yanında. yıllardır hiç değişmemiş yüz hatları bana çocukluğumdaki elvan gazozonu hatırlatır. abi hoş geldin deyip yanaklarıma sıkar ve nedensiz özlüyorum seni bu aralar sözleriyle herkesin içinde kucağına aldığı garsonu yanıma getirip diğer insanlara elletir.

bu tür tuhaf hareketlerine herkes alıştığından kimse yadırgamaz onu, içten gülücükler atar müşteriler birbirlerine, deniz havasının o linguistic kokusunu çekerler dimağlarına.
    skolastik düşünce tarzını benimsediğinden zaman zaman çok şiddetli tartışırız da onunla, ama şimdi, yani her şey bitttikten çok sonra, gerçeği çok daha iyi anlıyorum, iyi ki varsın be usta, iyi ki varsın..
    (kayser sozer, 10.01.2007 22:14)
  19. en asil duygunun insanıdır.
    (silgi, 10.01.2007 22:22)
  20. mekanın alt tarafına her oturan, istisnasız bir kez vapurun ya da o sırada boğazdan geçen geminin dalgasını yemiştir... sigaralar, çakmaklar ıslanır, ama olsundur.
    zannımca bu çaycıdan daha da keyifli olan, otobüs duraklarının çaycısından daha ucuza, daha demli ve sımsıcak çayı alıp iki iskele arasındaki parkta demlenmektir...
    (lazarushadow, 10.01.2007 22:57)
  21. adamlar koca tepsiyi çay bardaklarıyla doldurup çaylar bitene kadar ortalıkta dolaştıkları için illaki birileri ılık çay içmek zorunda kalıyorlar, üstelik verdikleri çay 1 ytl fiyata göre oldukça tatsız. ikinci olarak götüm rahat etsin diye sedir türündeki yerlere oturmak isterseniz dikkat etmeniz gereken bir durum var, ortalıkta dolaşan kedilerin yan gelip yatma mekanı, bir de tırnaklarını törpüleme mekanı olan bu sedirler sizlere olağanüstü hijyen sunuyor! manzara süper, ona diyecek lafım yok.
    (dbk21, 27.08.2007 16:21)
  22. beşiktaş belediyesinin "orayı da yeniliyoruz burayı da yeniliyoruz" projesi kapsamında yıkılmış çaycıdır. hali hazırda balık pazarı'nın yerinde de bir moloz yığını var. çarşının da kendini feshetmesiyle beşiktaş'ı beşiktaş yapan her şeyin yok olmasından endişe etmekteyim.

ayrıca bu çay bahçesinin pahalı olduğunu iddia edenler muhtemelen belediyeye ait beltur işletmesini hiç görmemiş kimselerdir.
    (nvr ws a crnflk grl, 02.06.2008 20:27)
  23. 10 çay içip 3 çay parası ödeyerek kalkabileceğiniz çay bahçesiydi lakin dolmabahçe'deki başbakanlık ofisi için güvenlik zaafiyeti yarattığı düşünüldüğünden günümüzde artık olmayan çay bahçesidir.
    (jamesjoyce, 15.06.2009 17:27)
  24. kaldırılmış mıdır, kapanmış mıdır bilemem ama artık iyiki de orada olmayan çay bahçesidir. deniz kenarında olması o kadar cazipti ki sürekli insanın buraya gidesi gelmekteydi.

zırt prt okul çıkışı soluğu burda alıyordum zamanında. her geldiğimden sonra da bir daha gelmeyeceğim ulan buraya diye kendi kendime yemin ediyordum. resmen kazıklanıyor hissi uyadnırdıyordu bende ne zaman buraya gelsem. çünkü çay soğuk, hesap fazla gelirdi. ne zaman bir çay istesem gelen çay soğuk olurdu. artık son zamanlarda dayanamayıp gelen çayı geri gönderiyordum. paramızla rezil mi olacağız canım. zaten öğrenciyiz diye üç beş kuruş paramız olurdu. onu da soğuk çaya vermek hiç içimden gelmiyordu.

velhasıl kelam, güzel zaman da geçirmişliğim olmuştu. en çok da tam denizin dibinde oturup vapurun dalgasıyla ıslanmak gafletine birçok kez düşmem, birçok kez düşmemiz, birçok kez düşmeniz, birçok kez düşmeleri hoştu.
    (calm of desolation, 06.09.2009 15:53 ~ 15:54)
  25. kaldırılmasıyla beraber beşiktaş ta sahil kenarında çay içebilceğiniz bi mekan daha ortadan kaldırılmıştır ve şu anda beşiktaş sahilinde sadece bi cafe var ne kadar garip dimi? insanların bu kadar yoğun olduğu gezmeye geldiği bir semtte sadece bir cafe kaldı sahilde.

gerçi bu kaldırılan yerde çay içmek zaten biraz zordu itiraf etmek gerekiyor durmadan dalga geldiği için çayımı bi çok kez içemediğim olmuştur.
    başbakanlık çalışma ofisi olduğu için arka taraf kaldırıldı burası ama ordaki çaycının ne zararı olabilirdiki ayrıca hemen yanda yanlış hatırlamıyorsam kadıköy ya da üsküdar iskelesi var hemen dibinde yani onu da kaldırsınlar orda da birçok insan bekliyor orası da güvenliği tehdit ediyor o zaman.
    (tabirimcaiz, 06.09.2009 16:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil