ingilizlerde ve bizde görülen çay içme ritüeli. ingilizlerle tek ortak noktamız belki de.
yazın sıcağında kızarmış biberler ve masayı donatan daha bir sürü el emeği, göz nuru yiyeceklerle içilen keyif çayıdır.
ev hanımlarının akşam yemeklerini hazırladıktan sonra evde yapılacak iş kalmayıp canları sohbet istediklerinde, kocaları gelinceye kadar komşuya geçip içtikleri çaydır, genelde de kocanın 6-7gibi gelebileceğini düşünürsek, akşamüstü 5 gibi içilir. 5 çayı türklerde de vardır... en azında bizim memlekette...
(neyzeni, 06.03.2006 01:35 ~ 26.03.2006 23:51)
ingilizlerle alakası yoktur, türkler genelde beş çayı yerine ikidiyeleğin (ikindiye doğru) çay yanına atıştıracak birşeyler hazırlar. bu 3 de olur 5 de. amaç öğle yemeği ile akşam yemeği arasına bir öğün sokup açlığı bastırmaktır.
(venom, 26.03.2006 22:33)
sezen'in, söz ve müziğini yaptığı, ziynet sali'ye verdiği şarkı. buyurun sözler;
tuhaf çok tuhaf
en yakınken en uzak
senin bir sevgilin var
muhtemelen benim de olacak
gizli bölmelere saklanmış gibiyiz
bütün yaşananlar biter mi bitince aşk?
olur da yolun düşerse bir kahveye uğra derim
ya da beş çayına bir yudum sohbete beklerim
çok ayıp mı olur, yakışık almaz mı davetim?
bu kadar zor mu her şey canımın içi
seni çok özledim
ben de uzun bir yola gittin farz ederim
kandırırım kendimi ne yapayım
bütün hatıralarıma da saygılar arz ederim
ama unutur muyum asla, niye unutayım?
ingilizler saat tam 5 de içerler bu çayı.masaya bir dakka önce veya sonra oturan zıkkımlanır.o açıdan ortak yönümüz olarak kabul edilemez.zaten onlar hayvan gibi fincanlarla filan içiyorlar bizim neyimize beş çayı filan yapmayın allah aşkına ya.
nihayet çıkmış şarkı. ziynet sali'nin herkes evine albümünde muhteşem bir şarkı olmuş, bir yandan çok acı, bir yandan kıpır kıpır... aslında bu şarkı için yazılan yazıda geçen sözleri belirtmek en iyisi.
"ben çocuktum, sezen aksu vardı, işini çok iyi yapıyordu. şimdi büyüdüm ve sezen aksu hala işini çok iyi yapıyor."
kesinlikle...
film,dizi ve çizgifilmlerde ingilizlerin sık sık olmadık zamanlarda yapmak istedikleri olay.
hiçbir zaman saat beşte olmayan çay içme vaktidir.
süper ötesi şarkıdır. barındırdığı hazin aşk hikayesi ile insanın içini acıtır ancak kıvraktır. fıkır fıkırken insanı mahveden şarkılardandır.
cok hos bir sezen aksu sarkısı dinlemediyseniz dinleyin, ve insanı duygulandırıyor eski aşklarınızı düşünerek dinlediğinizde benden söylemesi...
kesinlikle beşi geçmeden gerçekleştiriilemeyen toplu çay içme partisi...
(biletli, 01.03.2009 20:08 ~ 20:08)
skytürk'te yapılan seçim özel programlarından biri. yemekteyiz formatında ama hem eğlenceli hem de siyasetin konuşulduğu tek program. ev kadınlarınında farklı görüşleri tartışabileceklerinin ve siyaset konuştuğunun göstergesi.
ziynet sali'yi sevmem, tarzım değil özel olarak da dinlemem. daha yeni öğrendim sezen aksu şarkısı olduğunu da. sezen aksu yazmış işte, ziynet sali'de güzel yorumlamış. uzun süre ortalıkta kalır mı? sezen aksu'nun hangi şarkısı kalmamış da bu şarkısı kalmayacak.
"
sezen aksudan başkası yazamazdı zaten" dedirten şarkı.
ziynet sali'nin dönüm noktası.
"ama unutur muyum asla, niye unutayım?" sözüyle biten mükemmel sezen aksu şarkısı. ziynet salinin de ağzına sağlık 10 numara olmuş.
(herut, 05.04.2009 14:51 ~ 14:52)
cidden güzel şarkı.. bi kaç gündür arıyodum ancak kim söylüyor bi türlü anlayamamıştım zira ziynet sali nin sesi sanki daha farklı, daha güzel bu şarkıda.. şimdi dinledim yeniden.. sezen aksu döktürmüş yine.
kötü şarkı.
kulağa çok tanıdık gelen ritimlere, çok kötü bir söz yazılmış gibi.
aslında şarkıyı ilk kez bugün, çok kalabalık bir yerde dinledim,. daha doğrusu dinlemek zorunda kaldım. ve söyleyebilirim ki nefret ettim.
şarkıdan neden nefret ettiğimi de anlatmak istiyorum;
''senin bir sevgilin var
muhtemelen benim de olacak''
''ama unutur muyum asla, niye unutayım?''
işte bu iki sözünde aynı şarkıda olması sinir etti beni. 'senin bir sevgilin var, ben seni unutamadım ve seni unutamama rağmen başka erkeklere seni seviyorum diyeceğim.'
ya olayı ben çok yanlış anlıyorum ya da bu şarkı saçma. duygusal falan değil, slow müzikle ne söylesek size duygusal diye yuttururuz zaten.
üzgünüm minik serçeceğim beni ne kadar dinlersin bilmiyorum ama; 'olmamış.' diyorum. kötü.
gerçekten aşık olmuş aptal bir kızın ağzından söylenen şarkıdır; kişi özler, uzun bir yola gittiğini farzeder, kendini kandırır fakat karşıdaki kişinin yanında başkası vardır çoktan unutulmuştur ama kız tarafından unutulmamıştır. hikaye özet olarak böyledir.
(bkz:
saçma)
olur da yolun düşerse bir kahveye uğra beyim
(bkz:
yanlış anlaşılan şarkı sözleri)
sözleri güzel,müziği kötü şarkı.sezen'in bence yaptığı tek kötü beste.
güzel örnekleri için
(bkz:
tükeneceğiz)
(bkz:
yas)
(bkz:
tutunamadım)
(bkz:
yol arkadaşım)
ve daha niceleri.
güzel bir eski sevgili şarkısıdır. tastamam sezen asku tadında yaşatır içinde çaresizliği, gidenin dönmeyeceğine dair iç burkan acıya karşı kafa tutuşu, başka bir sevgiliyle avunurken bile unutulmayacak güzel günleri.
he bestesi berbatmış, bazen olur öyle şeyler.
(erda, 28.05.2009 19:54 ~ 29.05.2009 15:00)
beni acaip biçimde rahatsız eden, sevemediğim, hoşlanmadığım buna rağmen her akşam eve dönerken dinlemek zorunda kaldığım şarkıdır.