|
|
- yalancının önde gidenidir. çünkü, herkes beğenilmek için yazar. ben de beğenilmek için yazıyorum. tamam, çıkıp da herkes beni beğensin diyemiyorum. beni beğenmeyen de olur, beğenen de. ama, tutup da "ay beni hiç kimse beğenmek zorunda değil. ben beğenilmek için yazmıyorum" diyorsam, malımdır. kimse kusura bakmasın.
- (bkz: herkesi kendi gibi sanmak)
- (bkz: hadi len)
- (bkz: insanları bilgilendirmek için yazan yüce bilge)
- ben şahsen denk gelir de bir gotik hatun düşürebilir miyim diye yazdığımdan cümle yazarları kapsamayan yazar çeşidi.
(bkz: sözlük bana gotik hatun bul)
- ben de şahsen denk gelir de bir hatun düşürebilir miyim diye yazdığımdan cümle yazarları kapsamayan yazar çeşidi.
- (bkz: geldiği konserin ne konseri olduğunu bilmeyen kişi)
- kabullenemiyordur.
^^^^^^^^^^^^^^
beğenilmenin gerçekten neden bu kadar garipsendiğini anlayamıyorum.
kötü bir şey değil ki beğenilmek? bir yazar beğenildiği için yazdığını iddia ediyorsa, gerçekten kötü bir şey de yapmıyordur ki. ne var bunda?
bugüne kadar yaptığımız her şeyde yok muydu bu? neden burada garipsiyoruz ki? mantıklı gelmiyor bana.
yemek yapıyoruz; biri beğenir mi diye soruyoruz. aynı şey!
şarkı söylüyoruz; biri beğenince mutlu oluyoruz. aynı şey!
rekor kırıyoruz; tebrik edilince mutlu oluyoruz. aynı şey!
aynı şey!
hepsi aynı şey! zerre farkları yok.
neden bu kadar garipsendiğini ve neden bana bu kadar saldırdığınızı (özel mesajlar da dahil) gerçekten anlamadım. kötü bir şey yapmadınız. ben de yapmadım. ne var bunda? kendinize gelin ve gerçeklerle yüzleşin. bunu kabul etmek zorunda da değilsiniz ama, hakaret etmek zorunda da değilsiniz canlarım. sakin...
- (bkz: bi git ya)
- bir kız düşürmek için yazıyorum ben diyebilen cesaretli yazardır. ama kızı düşürebilmek içinde, yazdıklarının, düşecek kızlar tarfından beğenilmesi gerekmiyor mudur diye bir ironi oluşuyor kafamda. yani yazıyorum. beğenilmese de önemli değil. tecrübelerimi, ince espri anlayışımı, zekamı ortaya koymuyorum. aklıma geldiği gibi yazıyorum diyen yazardır. kızları düşürürken de, onların şahsıma bakacağını, yazdıklarımdan etkileneceklerini düşünmüyorum da demelidir. diyorsa tebrik ediyorum...
- yalancıdır, düzenbazdır, içten pazarlıklıdır. ben beğenilmek için yazmıyorum diyerek beğenilmeye çalışan; kendine -sözde- o yüce sıfatı layık görendir. bilmez ki populist bir yaklaşım sayıp sözde uzak durduğu o beğenilme dürtüsü, tüm insanlığın her nefesine yön veren, attığı her adıma güç sağlayan bir duygudur.
- kendinden hiç bahsetmemek ne kadar soylu bir iki yüzlülüktür.
- görüşüne katıldığım yazardır. amaç illa beğenilmek mi? maksat kalemi sivriltmek değil mi? görüşleri ortaya koymak, fikir edinmek, paylaşmak söylemek değil mi amaç? yoksa sadece " pek hoş pek alâ" butonunun tıklanması mı?
- (bkz: ben değilim o)
(bkz: arkadaşın öyle bi tipi var)
(bkz: bi ona sorun isterseniz)
- iddiasıyla sanat sanat içindir görüşünün sözlükteki temsilcisi olma adayıdır. kapalı bir anlatım kullanır, yazılarında daha ziyade arapça, farsça çok nadir olmakla birlikte ingilizceden yararlanır. oylar falan önemli değildir onun için. şahsım butonuna arada gözü takılır," ulan tıklasam biri anlar mı? "diye düşünür. sonrasında vazgeçer. kahveyi köpüklü sever, en sevdiği dergi cogito dur.
ha bir de , beğenmek için okumadığını iddia eder okur vardı elimizde. o da başka bir mesajın konusu olsun.
- farklı olmak için bünyesini zorlamadıkça saygı duyulması gereken yazardır.
fakat bazen şöyle yazılara denk geliyorum:
"tutti mucizeyi ehli namütenahi, cevahirfürüşanın naçar budeyyine vasatın saikin, veleddallin...."
gündelik hayatlarında böyle konuşuyorlarsa yine de saygı duyar, bülent ersoyla düet yaptırırım. yeterli gelmesse padişah kostümü giydirir, kağıthane deresine salarım. deli damgası yiyip tımarhaneye tıkılmazlarsa topkapı sarayına bekçi yaparım. çevrem geniştir; her şekilde ellerinden tutarım.
beğenilmek için yazmamak ayrı şey, farklı olmak için kasmak ayrı şey. bunun ayrımına varmak lazım.
- doğru ama yanlış bir ifadedir.statüyü,artı veya eksi oyları önemsemiyor olmak daha olası bir durumdur.kanaatimce hiçbir insan yoktur ki beğenilince gururu okşanmasın.söz konusu belirli bir kitleyi hedef almamak,populist yaklaşımlar içerisinde bulunmamak,sözlüğü sadece bilgi paylaşım platformu olarak görüp insanların fikirlerine saygılı olmak ve sözlüğü forum ortamına çevirmemekse evet dürüsttür.diğer taraftan yola bu şekilde koyulmuş bir yazarı insanlar tarafından beğenilip takdir edildikten sonra görmek gerekir.hala aynı savı savunmakta mıdır?
- içini dökmek için yazan yazardır.
(bkz: buyrun benim)(poppy, 07.08.2008 01:43)
- kanımca "beğenilmek veya beğenilmemek" gibi bir sorunu olmayan yazardır...
- çoğunluk olduğuna inanmak istediğim yazar grubudur. sözlükteki amaçları fikirlerini özgür bir şekilde beyan etmektir, eleştirmektir, eleştirilmektir. bunu yaparken fikirlerini satma kaygısı değil, doğruyu bulma kaygısı vardır bu insanlarda.
sözlüğü sözlük gibi kullanırlar; netlog gibi profil doldurur gibi giri girmezler, yonja gibi beğenmeyen fotosunu kaldırır gibi beğenilmeyen girilerini silmezler yada facebook gibi foto altı yorumları gibi nickaltı girileri ile mutlu olmayı amaçlamazlar.
fikirlerini diğer insanlarla uluslarası bir platformda paylaşmak için vardır burada. her başlıkta am göt meme yazıp cinsellik her zaman sattırır mantığı ile yazmazlar yada "bana eski oy veren insan gizli eşcinseldir" benzeri başlıklar açıp yandan yemiş peder zickler edasıyla dikkat çekmek için saçmalamazlar.
beğenilmek için yazmayan bu yazarlar, yine aynı şekilde beğenilmek içinde yaşamazlar. ajdar anık yaşam felsefesi ona göre değildir. popüler olmak gibi kaygısı yoktur. yaşamak için yaşar; anlamak için yaşar, anlatmak için yaşar.
yazardır ismi tek kelime ile.
|