görseller
bb kingbb king

belki ilginizi çeker
  1. · thrill is gone
  2. · hold on i m coming
  3. · lucille
  4. · right place wrong time
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · adına şarkı yazılan kız isimleri
  7. · bb
  8. · regal
  9. · dig it
  10. · gitarını öpmek
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  3. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · boylumlama
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  8. · queensryche
  9. · bahçeşehir taksim hattı

bb king  

1. blues'un efsanevi ismi hatta ve hatta tanrısı. 75'ini devirmiş ama iş bitmemiş, thrill is gone demiş, blues brothers 2 filminde boy göstermiş, ve son olarak cnbc-e'de yayınlanan martin scorsese yapımı blues belgeselinde hayatı anlatılmış gitar üstadı...
    (famenoth, 05.01.2005 12:15)
  2. new jersey doğumlu jazz ve blues sanatçısı.kendine has gitar tutusuyla,hala efsanesi sona ermemiş gitar üstadı
    (manni, 23.04.2005 20:06)
  3. tombik tombik parmaklarıyla çaldığı lucille inden dinleyenlere zevkli dakiklalar yaşatacak melodiler dökülen usta müzisyen. aynı zamanda iyi bir yorumcu.
    (kral çıplak, 26.09.2005 23:08)
  4. yan durup mikrofona dudağının sol kısmıyla ses vermesi ünlü blues müziğin tanrısı,gitarı adeta konuşturan hayvani insan.ayrıca müzik dünyasının en renkli ve sempatik kişiliklerinden biri.hele bir de gary moore ya da eric clapton la biraraya gelir ki,insan çok tanrılı bir dine inanıyomuş gibi olur.
    (floydzede, 13.12.2005 00:06)
  5. ismi üstünde harbiden kral müzisyendir,shotgun blues ve texas flood adlı sarkılardaki gitar soloları tekrar tekrar dinlememe sebep olan muazzam blues gitaristi

(bkz: thrill is gone)
    (rockbase, 26.03.2006 13:03)
  6. performans sergilemeden önce gitarını (lucille i) öpmeyi ihmal etmeyen 1925 doğumlu yaşayan efsane blues sanatçısı.

sağ elinin tersiyle sol elinin avcuna vurarak tempo tutar şarkılarında...(evet gülüyorum ben buna çok)

şişman kişiliklerin sempatiklerindendir.

kendi geliştirdiği çalış tekniğiyle bilinir. klavye üzerinde şişman parmaklarını sallanırken görürsünüz. röpotajında bu tekniğinde sadece işaret parmağını mı kullandığı sorulunca hangisinde sıraysa onla çalarım der ve gösterir. kulağa ses aynı geldiği için ben de böyle çalmayı tercih ettim demiştir.

(bkz: hold on i'm coming)
    (bkz: three o'clock blues)
    (bkz: lucille)
    (bkz: thrill is gone)
    (swashbuckler, 17.01.2007 16:34)
  7. (bkz: beale street)
    (kipti, 27.04.2007 13:54)
  8. lucille ile muhabbetleri kıskanılasıdır. birde yanılmıyorsam gitarına isim veren ilk gitaristtir.
    (obi two kenobies, 10.10.2007 18:52)
  9. (bkz: burger king)
    (mösh, 10.10.2007 18:57)
  10. şarkılarında "gelin güzel kızlar arabamla dolaşalım" (riding with the king'de), "güzel kızlarla takılıyorum" gibi cümleler kullanmasıyla aklıma ibrahim tatlısesi getirmiş şahıs.
    b.b. king'in karı-kıza laf atması, ibo'nun seslendirdiği de get bayburt -şark bülbülü filminde de yer alır- türküsündeki "ergen kızlar alsın benim gadamı" şeklindeki cümleyi ve "dam üstünde un eler tombul tombul memeler" sözlerini anımsatıyor.
    (venom, 07.11.2007 21:35 ~ 21:38)
  11. http://www.youtube.com/...

söze gerek yok..
    (seanpenn, 24.04.2008 21:39)
  12. çoğu zaman rüyalarıma giren, hayranı olduğum, taptığım, ölmeden önce kesinlikle görmek istediğim bir blues tanrısı. lucilleile yaptığı harika parçaları ve eşsiz sesi ile kendisi müzik dolu hayatımı doldurmuştur. king of the blues lakabını sonuna kadar hakeden birisidir ve tüm albümleri, tüm şarkıları güzeldir bu güler yüzlü insanın.
    (minstrel, 14.09.2008 23:47)
  13. tekrar avrupa turnesine çıkmıştır..
    (minstrel, 17.04.2009 15:30)
  14. (bkz: http://www.bbking.com/...)
    (minstrel, 17.04.2009 15:44)
  15. blues idolü.
    sen çal biz ağlaşalım.

the thrill is gone'ı bir de montreal'deki performansıyla dinleyin: http://www.youtube.com/...
    (fulya oktem, 07.10.2009 10:29 ~ 10:30)
  16. dünyada iken ateist olmak manasız.
    (burkyburhan, 13.11.2009 04:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil