|
|
- teoman'ın üzerine uzun uzun düşünülmesi gereken, elinden geleni yapmak olayının aşmış cümlesidir. çoğu zaman hüzünlü bir anda aklıma gelir.
(bkz: en güzel hikayem)
- bazen olmuyor, istediğin kadar dene, sınırlarını zorla.iyi bir arkadaş, iyi bir sevgili, iyi bir evlat, iyi bir kardeş olmak için elinden geleni yap, istersen dünyanın en iyi insanı ol. olmuyor bazen.
elinden gelen yetmiyor bazen, sen verdikçe daha fazlasını istiyorlar hep. garip bir varlık şu insanoğlu, nedensiz de hoşlanmayabiliyor, tanımadan yargılayabiliyor, önyargının en dik alasını yapıyor bazen.
bazen, başarmak için elinden geleni yapıyorsun, çalışıyorsun, deniyorsun. ama bu da olmuyor bazen. össde şansını defalarca denemeye gerek yok, gördüm çünkü deneme sınavlarında mükemmel puanlar alıp, sınavda batıranları
kader diyorlar daha sonra. kader böyle imiş, ya da karşındaki kötü oluveriyor direk, ya da sen anlatamadın kendini.hep bahane. zaten saklanmak için en iyisi, bu tür bahaneler. başarısızlıkları, tüm sevilmemişlikleri ertelemek için en iyi bahane.belki de hem kendini hemde karşındakini temize çıkarmak için.
her daim çok inançlıydım ben oysa, olur derdim, olacak sevdiğin kadar sevilirsin. boş yalanlar bunlar, bazen nedensiz de nefret ediliyormuş. bazen kabullenmek gerekiyormuş. bazen pes etmek gerekiyormuş, bazen olmuyormuş işte. olmuyormuş. bunu anlamak ne yazık ki zor oluyor işte, çünkü hayatın boyunca eğer ailen seni iyi bir insan olursan, karşındakiler de sana iyi davranır yalanıyla kandırmışsa ve sen iyi bir çocuk olursan şirinleri bile görebileceğine inanmışsan bir zamanlar,hele bir de tek çocuksan ve hep sevgiyle büyümüş bir sevgi arsızıysan o zaman daha da zor oluyor senin için kabullenmek.
|