veteriner
(lethe, 17.08.2004 14:03)
parçanın klibinin 22.01.2007 pazartesi gününden itibaren müzik kanallarına verileceği duyurulmuştur. aşağıdaki adreste de video klip mevcuttur. psikopattır.
http://www.melankolia.com.tr/haberler.asp#(damned, 19.01.2007 14:14 ~ 23.02.2007 21:46)
klip de, şarkı da güzeldir.
sagopa kajmer tebrik edilesidir. yaptığı müziği, bana, az da olsa sevdirebilmiştir.
şu sıralarda televizyonda da dönmekte olan klibi, aslında
rene laloux yapımı 1965 çıkışlı kısa film "les escargots" adlı kısa filmden esinlenme(!)dir.
en güzel şiirlerimde kaleme adını sayıklatırım.
odamın hayaletisin,sessizliğine aşığım...
kısmı ile beni benden almış şarkı. ayrıca klibi de kesinlikle izlenesidir, çok hoş olmuş.
"baytar diye bi şarkı var, insana özlediklerini hatırlatır, özlemlerini burnunda tüttürür, hatta bi de ağlatır.." deseydi biri bu şarkıyı dinlemeden önce, "hadi lan baytar!" derdim..
dinledim, dinledim..
girinin giriş cümlesinde tırnak içinde ne var ne yoksa gerçek oldu..
baytar, denge bozucu bir sagopa şarkısı..
videosundaki çizimlere hasta olduğum, her karenin vurucu öğeler içerdiği, sözlerle örtüşmesiyle dinlemekten zevk alınan sagopa parçası.
"hayat günü defter yaprağı,hazan gelir dökülür.
gelirken ne getirilir ki,giderken ne götürülür ? "
kelime cambazı sagopa kajmer in harika albümünün
* en iyi şarkısı.
"ilelebet de dönmez olsan bil ki yalnız nöbettteyim"
"gelmemiş yarından hep mi şikayetçiyiz biz"
"melek bir yandan,şeytan bir yandan.
başım zindan yokluk var ,bu kaçıncı şikayetim bilmem"
sago'nun bu işi bildiğinin bir diğer kanıtı. yalnız ve hüzünlü, efkarlı gecelerde dinlenilmemelidir kesinlikle. yan etkileri olabilr.
bağımlılık yapan şarkı...
ipek tenin derime batsın
nakaratkısmı insanın diline dolanan çok güzel bir
sagopa kajmerşarkısı.
mixi daha da hoş olan parça. beati bu kadar mı tatlı olur.
bütün güzel sözleri içinde barındıran cümlelerin olduğu parçanın ismi...
sagopa nın, klibi tool un the pot klibiyle nerdeyse aynı olan şarkısı.
*(emrede, 11.10.2007 14:03 ~ 14:03)
nakaratını ezberlemek için baya uğraştığım, türkçe rap tarzı müziğin gelebileceği son noktadır.
mircte dinlediği eşsiz parçalarla beni yaran şahsiyet;
[00:20] * baytar is playing recep tayyip erdoğan feat emine erdoğan - beraber yürüdük biz bu yollarda (live in diyarbakır)
[00:20] * baytar is playing recep tayyip erdoğan - durmak yok yola devam (remix)
[13:30] * baytar is playing recep bülbülses - artık yeter duyun sesimi şöhret olmak istiyorum.mp3
[11:29] * baytar is playing yeni oluşum hareketi - haydi türkiyem oylar abdüllatif şener'e
[11:32] * baytar is playing yeni oluşum hareketi - abdüllatif şener bir tanesinnnnn
[11:36] * baytar is playing yeni oluşum hareketi - halkın yeni sevgilisi abdüllatif şener
[11:48] * baytar is playing yeni oluşum hareketi - öss'ye giren gençlere başarılar abiniz abdüllatif şener
çoçukluğumun kurtarıcısı.
-baban ne iş yapıyor?
+veteriner hekim
-ney?
+baytar yanisi
-iyi iyi hastalanınca sana da bakar.
burdan da anlaşıldığı gibi; baytar veteriner hekimi bilmeyenler için veteriner hekimliği açıklama yoludur.
diğeri ise;
hayvan doktoru' dur.
bay ve tar kelimelerinden türemiş, kaşgarlı mahmut'un türkçe sözlüğünden yola çıkarak ilk anlamının "ahır beyi" anlamına geldiği tahmin edilmektedir. osmanlı döneminde aşar vergisini toplayan devlet görevlilerine de baytar denildiği için halk arasında hakaret veya alay etmek için kullanılmıştır. bu sebeple pek çok veteriner hekim bu ismi kullanmak istemez. tıpkı "veteriner" veya "hayvan doktoru" denilmesini istemedikleri gibi...
türkçeye arapça aracılığı ile eski yunancadan geçmiş bir sözcüktür. kökeni yunanca at doktoru veya nalbant anlamına gelen hippiatros (ippiyatr diye de okunur) sözcüğüdür.
en güzel şiirlerimde kaleme adını sayıklatırım.. bu ne güzel bi sözdür.. dinlerken farkedemiyo insan böyle vurucu sözleri okumak da lazımmış.. alışkanlık yapmasın diye yemeklerden sonra aç karna 2 kere.
derdime çare baytarım yok
dengeme destek tut ki durayım
şafak güneşin fermanıı geçer acı tatlı sayılı zamanın sancısı
ama melek bir yandan, şeytan bir yandan
başım zindan yokluk var bu kaçıncı şikayetim bilmem.
(bkz:
hastası olmak)
(freyjaa, 19.01.2009 12:58 ~ 13:04)
hem sözleri, hem melodisi güzel şarkı.
veteriner eşittir baytar olmasına karşın, kendisine baytar denildiğinde alınıp bozulmayan bi veterinerle karşılaşmadım daha. baytar denildiğinde bunu adeta küfredip yedi ceddine sövmüşsünüz gibi algılayanları dahi var. umarım ikisinin aynı şey olduğunu kabullenebilenler de vardır.