bayramda iett nin bedava olması   

adana çık aradan

1. bütün bayram boyunca sınırsız sanal akbilinin olması...
    (okang, 06.11.2005 01:43)

2. çevre illerden şoparların istanbula sırf bedava otobüse binebilmek için gelmelerine neden olan hadise.
    (bkz: biz insan taşıyoruz)
    (coban, 06.11.2005 01:47 ~ 01:47)
  3. çifte bayram dedikleri bu olsa gerek.
    çiftler için, çiftlere çifte bayram olur ki gece gece eşeğin kulağına su kaçırmaya gerek yok, di mi ?
    (fantastik karakter, 06.11.2005 01:53)
  4. tüm bayram boyunca belediye otobüslerinden çığlıklar yükselmesini sağlayan sözde kampanya.
    (hansvoralberg, 06.11.2005 11:42)
  5. istanbul da bir semtten diğerine gidebilmek için normal şartlar altında ortalama 2 vasıta ile gidildiğinden bayramlaşmaya gitmek için ortalama 4 kişilik bir türk ailesinin sadece bir yer için 4 * 4 = 16 bilet harcayarak yapabileceği bir işin aile ekonomisinin bayramda göçmemesi için yapılmış olan bir halka hizmet hareketidir. malesef halkımızın bedava sirke baldan tatlıdır diyerekten işin cılkını çıkarması sonucu gerçek amacı ile kullananlara işkenceye dönüşen bir hizmettir. ama her iyi uygulamada olduğu gibi uygulamanın kendi niteliğinden çok uygulama sunulanların kötü kullanmaları bu sonucu doğurmaktadır.
    (pingus, 06.11.2005 12:20)
  6. genelde halk otöbüslerine talebi arttıran uygulama
    (kornish, 06.11.2005 12:23)
  7. toplu taşıma araçlarında ezilmeye yol açan, bazen araçtan inememeye sebep olan hadise. nedense bayramda evde otururken canı sıkılan ahali bu bedava araçlarla şehir turuna çıkar. çıksın gezsin tabi eğer yollar ve araçlar müsaitse, ama neden dolu olan tramvaya ya da otobüse zorla binmeye kalkarlar onu anlamış değilim. ki bu durumda özellikle yaşı ilerlemiş olan ve toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmek durumunda olan veya çocuğu olan ya da bi rahatsızlığı olan insanlar en büyük sorunu yaşarlar. bayramda gitmeleri gereken yere şahane bir eziyetten sonra ancak varabilirler, ki gitmeyi başarsalar bile o araçtan bu seyahatsever ve ittirgen insanlar sebebiyle inemeyebilirler.
    (hanspeterberigel, 25.10.2006 01:18)
  8. normalde seyahat etmeyecek insanların seyahat etmesine olanak tanıyan durum.
    bu yüzden kendimi taksimde yabancı gibi hissettim bu gece.
    (everestk, 25.10.2006 01:26 ~ 01:36)
  9. insanların istasyonlardan taşmasına toplu taşıma araçlarında sandviç gibi gitmelerine neden olan durum. ayrıca araçta taciz olayları da tavan yapmakta.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (dna, 25.10.2006 01:31)
  10. fortçuların bayramıdır efendim o bayram. hafiften yanaşmalarına gerek kalmaz zaten eli bi yerinize girmiş seyahat edersiniz.
    (cursedpower, 25.10.2006 01:47)
  11. her önüne gelenin tramvaylara, otobüslere, metrolara ve hatta füniküler sisteme dolması hiç hoş bir şey olmadığından, okul açılışında 3 gün bedeva olan bu hizmetler bizim anamızı ağlattığından, keşke bayram da böyle olmasaydı diye düşündüğüm olaydır.

(bkz: sapık mı istersin)
    (bkz: fortçu mu istersin)
    (bkz: yan kesici mi istersin)

---

(bkz: hepsi bedeva)
    (mellek oldum sonunda, 25.10.2006 13:31)
  12. abonman kartlarının arkasında ve otobüslerde neden "biz insan taşıyoruz" yazdıklarını anlamama imkan vermiş uygulama. böyle işi olan olmayan binince, kim insan kim değil çok güzel ortaya çıkmış oluyor.
    (ximxili, 25.10.2006 14:58)
  13. boku çıkarılan uygulamadır.suistimal edilir her bayram günü.otobüs duraklarda durunca veletler ön kapıdan binip arka kapıdan inerler.insanı otobüse bindiğine pişman ederler..beğenmiyorsan minübüse bin taksiye bin dediğini duyar gibiyim lan okur..
    (psikoz, 16.04.2007 20:36 ~ 20:57)
  14. bayramda istanbul elektrik tramvay ve tünel işletmeleri'nin bedava olmasına tekabül eden hadisedir. benim bildiğim iett bir adet kurumdur, bayramda bedava olan ise otobüse binmektir.
    (chicaloca, 16.04.2007 20:46)