belki ilginizi çeker
  1. · etek tıraşı
  2. · eve biri gelecek diye yapılan temizlik
  3. · evdeki gerilimin artmasına zemin hazırlayan şeyler
  4. · annenin camları silmesi
gündem
  1. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  2. · ugg
  3. · demokratik sol halk partisi
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · kar yagarken hissedilen duygular
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · kara murat
  9. · yaşanmış türk hikayeleri

bayram temizliği  

sayfa  / 2
  1. bayram vesilesiyle evimize yabancılar gelecek düşüncesiyle çılgınlaşan anne bünyelerinin klorak tüketimini had safhaya çıkararak yaptıkları temizlik çeşididir.
    (bulamadım, 17.12.2007 12:02)
  2. çocukluk ve gençlik yıllarının kabusudur. temizlik iyi bir şeydir, bittiğinde ev pırıl pırıl olur da, özellikle bayram temizliği ve bahar temizliği şeklinde olanları bütün evin ayağa kaldırılacağı, büyük bir hırsla ovulup parlatılacağı,
    gereksiz diye bir yığın gerekli şeyin atılacağı, yemek ve uyku saatlerinin
    kaale alınmayacağı bir işkence şeklindedir.
    (arapbebek, 17.12.2007 12:07)
  3. bahar temizliğinden daha az yorucu olan ama yine de dip köşe yapılan temizliktir. vitrin dantellerinden klozet takımına kadar herşey yıkanır paklanır.
    (mercury, 17.12.2007 12:09)
  4. aileden uzakta geçirilecek bir bayram arefesinde, bir zamanlar özleneceği aklıma bile gelmeyen ancak şu an özlediğim aktivitedir.
    (papazeriği, 17.12.2007 12:49)
  5. sanki ziyarete müfettiş gelecekmiş gibi yapılan temizliktir. dip köşe kaldırılır ve kazınır. bu durumdan en çok evin kızı ve baba etkilenir. kız bu kazıma işleminde zorla çalıştırılır. babaya ise evin içinde gezme yasağı konur, tuvalet banyo yemek yemek ve benzeri herşey yasaktır, televizyonun karşısında bir koltuğa neredeyse zincirlenir. buna dayanamayan baba evden kaçar. akla zarar bi durumdur.
    (alkolik fermantasyon, 17.12.2007 13:09)
  6. ailenin dişi üyelerine evin hep bir bölümünün düştüğü temizlik çeşidi. misal ben her arefe günü kapıları silmek,buzdolabını ve duşkabini temizlemek üzere programlandım.
    (so so, 17.12.2007 13:12)
  7. (frayedendsofsanity, 17.12.2007 13:15 ~ 13:15)
  8. bayramdan haftalar önce evin annesinde heyecan yaratmaya başlayan, gelen misafire rezil olunacağı düşüncesi annenin beynini kemirdiğinden temizlikle ilgili fazla da mantıklı talimatlar beklenilmemesi gereken bi evredir.ne kadar çok konuşursanız iş o kadar uzar.kendinizi annenin şefkatine bırakmanız yapılacak en mantıklı eylem olacaktır.
    (jansset, 17.12.2007 13:22)
  9. bayram arifesinde evdeki erkekleri dışarı atmaya da yarayan iş. evde oturmak istenirse olacaklar şunlardır:

-evde hiçbir kabuklu, kırıklı, sıvı gıda tüketilemez (maazallah yere dökülür, sıçrar vs..).
    -evde oturulan yer sabit olamaz çünkü nereye oturulursa evi temizleyen "kalk orayı süpürecem, tozunu alacam" nidalarıyla adamı daldan dala konan kuşa çevirir.
    -evde kafa şişer, sürekli bir gürültü olur, elektrik süpürgesi ve annenin sesini duyurmak için elektrik süpürgesini kapamak yerine daha çok bağırması en baskın olanlarıdır.
    (devil, 19.12.2007 13:32)
  10. işkencenin kibar adı. annelerin, ellerinde hazır halde duran kamçılarıyla kızlarına eziyet etmesidir. her köşe başı, her pencere, her masa, her sandalye ve bilumum her mekan en ince detayına kadar temizlenir. kızın temizlemesi yetmez, anne de kontrol eder. ancak anneler tembel kızları gibi tepeden bakarak değil; yüzlerini yere yaklaştırmış, yanakları yere paralel olacak şekilde toz ve kirleri gözlemlerler. işlem sonucunda ise; aynı yerin tekrar silinmesi talep edilebilinir. komik aynı zamanda sinir bozucu bir durumdur. herkese kolay gelsin...
    (elera, 19.12.2007 13:54)
  11. bu bayram hastayım ben anne ayağına yırttığım eylem,zulüm, bilumum iğrenç bir şey işte.annelerin içlerindeki en sapıtık temizlik canavarını ortaya çıkardıkları anların bütünü. ya geçen bayram annem gelmiş elime bezi sıkıştırıyor bir de diyor ki : tosbacik avizelerin bağlantı yerlerinde hani plastikler oluyor ya onları sil.
    anne iyi misin sen ya? misafir nasıl görsün onu?tabi bize gelenler 12 dev adam ya. anne sana ne demeli bilmiyorum ben.
    (tosbacik, 19.12.2007 14:19)
  12. çok zor be. eskiden sadece annelere yardım etmekten ibaretti. o zamanlar güzeldi. biz bir toz alana kadar ev tertemiz olurdu. şimdi iş başa düşünce insan çocukluğunu özlüyor. "anneee bittiiiiii" diye bağırırken buluveriyorsunuz kendinizi salonun ortasında elinizde toz beziyle. sonra bir bakıyorsunuz biten hiçbişey yok. deli muamelesi görüyorsunuz 4 yaşındaki veletten bile. hakikaten zor iş.
    (histaminik, 19.12.2007 14:41)
  13. bir seri katilin bayramdan önceki cinayet planları.
    - bayram yaklaşıyor abi, bi planın var mı?
    - şşşşt temizlik listemi hazırlıyorum rahatsız etme..
    (girift, 19.12.2007 14:45 ~ 14:50)
  14. şu anda tam ortasında bulunduğum, bilgisayar karşısında kola içerek her parçasına kayıtsız kaldığım eylem. annelerin bayramının olmazsa olmazı. evin baştan sona temizlenmesi esastır. en bir kuytu köşesi bile özenle silinir. halbuki kimse görmeyecektir orayı. hangi misafir evin en alengirli noktalarını keşfe çıkar ki? kendi evimde benim işim olmuyor o bölgelerle misafir ne yapsın orda yahu?
    (snowfall, 19.12.2007 14:48)
  15. yılda iki kez "evlere gündeliğe gitsem ne kadar para kırarım" hesabı yaptıran iştir.
    (ruhsuzkz, 19.12.2007 15:00)
  16. -duru suuu!
    +zzzzz
    -duru suuuuuuuu!!!!
    +hı?hmmffss...zzzz
    -duru su kaaaallkk!!!
    +efendim anne ne oluyo ya?
    -yarın bayram kızım!
    +saol anne ama bu anektodu ben kalkınca da verebilirdin.saat kaç?
    -oohoooh saat 9 oldu sen hala yatıyorsun.
    +9? iyi geceler anne.
    -duru su kalk daha pencereler silinecek,odalar toplanılacak,yerler silip süpürülecek,tuvalet kloraklanacak,alışveriş yapılacak,hede edilecek hödö tutulacak...
    +hmm tamam anne.kaç kişiyiz?hayır bi 20 falansak yardımcı ekip çağırayım.
    -espri yapma duru su.temizlik yap.kalk bak hala yatıyor kalk!bunca iş bugün nasıl bitecek!allah ım ne diye bana böyle pasaklı tembel bir kız verdin yarabbim ne günah işledim ben hedede hödödö...
    +tamam da ikimiz nasıl yetişeceğiz bunca işe tek günde?zamana yaysaydık bari.1 hafta önceden başlasaydık keşke.
    -bunlar senin yapacağın şeyler sadece güzel kızım.daha benimkiler saymadım bile.yazsam burdan aydına yol olur.daha ben tavuk yapacağım,ütü yapacağım,perdeleri yıkayıp ütüleyip takacağım,dünden yığdığınız o dağ gibi bulaşıkları yıkayacağım,faturaları yatıracağım,toz alacağım,hödö yapacağım hede tutacağım...
    +zzzzz
    -duru suu kaaaaallk!
    (onbeşdakikareklammıolurbekardeşim, 19.12.2007 16:17)
  17. (toşdidi, 26.09.2008 23:48)
  18. gündelikçi kadın sayesinde kabus olmaktan çıkmıştır artık benim için.kızlar sözüm sizedir çekin artık restinizi,şurda iki gün bi tatil yapıcaz onda da cam ,halı silmekle geçmesin.
    (dentist, 27.09.2008 04:47)
  19. bu bayram çoğu evde bayram sabahı cam silme şeklinde devam edecek seremonidir. yağmur, fırtına nedeniyle önceden silinse bile tekrar kirlenecek, bu nedenle havanın açması beklenen bayramın ilk günü sabahı silinmek durumunda kalınacaktır o camlar. tatsızlık çıkartmayın, annenizin elinize tutuşturduğu bezi alıp silin ve kurtulun bence.
    (arapbebek, 27.09.2008 11:22)
  20. anne kişisinin sabah kaldırıp elinize bezi vermesiyle başlar, yok mutfak dolaplarının kapılarını sil, yok odayı topla, yok yerleri süpür sil vs vs. devam eder gider. oef.
    (maia, 27.09.2008 11:37)
  21. yorucudur ama yapıldıkca çok güzel bir görünüm oluştuğundan dolayı içiniz rahatlar, yaptığınıza değer. mesela ben makinenin parçasını kırdığım için kaç gündür koltuğu halıyı elimle silmekten resmen bitik vaziyette olsamda içime sindiği için rahatım.
    (butterfly, 27.09.2008 15:14)
  22. nevresim takımlarımı yıkamakla işe başladığım temizlikdir.zira bayramda annem öğrenci evimizi şereflendirecek.temiz olmak lazım.
    (dooma dooma doom, 27.09.2008 15:57)
  23. yıllardır ısrarla kaçtığım temizlik. ya karnım ya da boğazım feci ağrır bu dönemlerde. annem kapıları silmemi söylediyse de yapamam, çok hastayım şu an.
    (sphinks, 27.09.2008 16:09)
  24. bayram temizliği, bayramın geldiğini bize müjdeleyen sevinçli bir haber gibidir. annemizle beraber tüm evimizi pırıl pırıl yapar, misafirlerimizi karşılamaya uygun hale getiririz. neşe içinde geçer böylelikle bayramımız. hem temizlik yaparken spor da yapmış oluruz, güzel olur. biz başladık mesela bayram temizliğine şimdiden. çamaşır suyu koktu hep ev. kafam güzel oldu benim. en güzel bayram bu bayram.
    (chubbchubb, 27.09.2008 18:30)
  25. anne ve ev arasında geçen meydan savaşıdır. anne ısrarla evin tüm yüzeylerini silmek suretiyle kontrolü sağlamaya çalışır. bunun için öncesinde sindirme yöntemi olarak süpürge kullanılır. schumpeter'den ilham alan anne önce bir dizi değişikliğe giderek evi altüst eder. sonra yıkıntılar arasından daha temzi bir ev yaratır. creative destruction sürecinde ise olan temizlik işine mümkün mertebe bulaşmayan ve dahi anlamayan emekçi/iş gücü erkeklere olur. oraya girme, burayı dağıtma, onu oraya bırakma aaaaa yeter laaan!
    (tazmanya canavarı, 28.09.2008 17:13)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil