|
|
- gazete ve dergilerin verdiği hediyeleri almamızı unutmamamız için üstlerine yazdıkları komik ibare.
hani bakkal kolpa falan yapar da haberiniz ola manasındadır aslen.
- (bkz: beyinizden ısrarla isteyiniz) (beyin kıvrımları olayı)
- versene ulan eşşolusu diye inata kadar götürmemek gereken aksi durumda tezgah altından çıkacak bilmum ilginç maksadı dışında kullanılabilen savunma silahları ile karşılabilme tehlikesi bulunan hede
- bayileri manyak zanneden reklamcıların ortaya attığı deli zırvası slogan.bir satıcıda istenilen mal varsa zaten ısrar etmeye gerek yoktur,satıcı da para kazanmaya muhtaç olduğu için genellikle sizi kırmaz.yani,
-bakkal amca pepe gazetesi var mı?
-yok lan pepe mepe sittirgit!
-ama lütfen bakkal amca vardır...
-la bak git dedim çocuk dövecem.
-bana bak ya pepeyi verirsin ya da kendimi yakarım bakkal!
tarzında bir ısrara hiçbir bakkal ya da gazete bayiinde gerek kalmaz.adamın elinde mal varsa verir.eğer var da başkasına ayırmışsa ısrarın da bir faydası yoktur.kısa ve öz olarak ısrar gereksizdir.
- herhangi bir bakkal yada bayiye gittiğinizde bulamama ihtimalinizin %90larda dolaştığı malların reklamlarında kullanılan replik.
örn:
bi gazetenin bayinizden istemeyi unutmayın diyerek vereceğini idda ettiği hakla 2 filminin japon versiyonu.
- - ahmet abi, posta gazetesinin şamdan ekini istiyorum.
+ buyur.
- gerçekten istiyorum. lütfen verir misin?
+ tamam lan al dedik ya işte.
- posta gazetesinin şamdan eki benim için artık yaşam amacı oldu. ısrar ediyorum.
+ evladım azdıysan başka dergiler de satıyorum ben.
- vallaha de.
- yanlış bir yönlendirmedir kanımca.bayi vermiyosa vardır bir bildiği, zorlamaya gerek yoktur.
- -halil abi, bi kere versene?
+höst. ne diyon lan?
-abi hadi be. bi kere versen nolcak. seni istiyorum halil abi.
+lan olm git başımdan, katil etme beni.
-ısrarla seni zikmek istiyorum.
- gazetenin...vs bayilere olan güvensizliğini belirten cümledir.''siz gidip adam gibi isterseniz vermezler,istemeye dozajı yüksek bir ısrar eklemeniz lazım.bizden demesi,sonra bize istedik vermediler diye şikayet trafiği oluşturmayın'' anlamına gelen sözdür;bu yayın gruplarının çizdiği portreye birde karamsar,polisiye bakış açısı eklenirse.
veya'' mutlaka sahip olmanız gereken bir eser...,kaçırırsınız çok şey kaybedersiniz.ki bu yüzden almayı sağlayacak bütün yolları deneyin'' anlamına da gelecek bir söz,iyi niyetli bakış açısıyla
- (bkz: yoğun istekler üzerine tekrardan yayınlıyoruz)
- 190 boyundaki yarma bayii kastedip; kolaysa, gel de sen ısrar et diye cevap vereceğim cümle..
- based on a true story;
gazetenin az satanı satışı beğenmeyeni kendini promasyona verir... bir alana beş bedava ekleri yanyana koyunca ansiklopedi misali görünürler bu da yetmezmiş gibi vcd, kitap, oyuncak verirler. işte asıl sorun bu verme eylemiyle başlar... onlar verdiklerini ilan ederler ama 20 yıllık bakkalınızın bundan haberı yoktur annenizin istediği o nakış kitabı her nedense bakkala uğramamış sizi dertlere(!) salmıştır. zavalla bakkalla söylenecek söz yoktur ama gazetenin üstünde çarşaf gibi ısrrala isteyin yazmaktadır. aklı selım bir insanın yapmayacağını yapar gazetenin gazına gelir bakkaldan bölgenin dağıtımını yapan bayiinin telefonunu istersiniz... gazete size ısrar etmenizi tembihlemiştir siz kimsiniz ki bunu sorgulayacaksınızdır o nakış kitabı mutlaka annenize ulaşmalı siz illaki ısrar
etmelisinizdir. hayatın adil olduğuna dair salak bir inançla ahizeyi kaldırı telefonu çevirir yetkili kişiyi istersiniz. telefonu kaldıran kişinin yetki dağılımından haberı yoktur oysa... nakış kitabınıda hiç görmemiştir ama bahsi geçen bakkala o gazetenin az satanı satışı beğenmeyeni kendini promasyona verir... bir alana beş bedava ekleri yanyana koyunca ansiklopedi misali görünürler bu da yetmezmiş gibi vcd, kitap, oyuncak verirler. işte asıl sorun bu verme eylemiyle başlar... onlar verdiklerini ilan ederler ama 20 yıllık bakkalınızın bundan haberı yoktur annenizin istediği o nakış kitabı her nedense bakkala uğramamış sizi dertlere(!) salmıştır. zavallı bakkalla söylenecek söz yoktur ama gazetenin üstünde çarşaf gibi ısrarla isteyin yazmaktadır. aklı selım bir insanın yapmayacağını yapar gazetenin gazına gelir bakkaldan bölgenin dağıtımını yapan bayiinin telefonunu istersiniz... gazete size ısrar etmenizi tembihlemiştir siz kimsiniz ki bunu sorgulayacaksınızdır o nakış kitabı mutlaka annenize ulaşmalı siz illaki ısrar kitapcıktan 3-4 tane gittiği rivayet edilmektedir gazeteden 20 adet gitmiş olması kendisi bağlamamaktadır siz ısrarla ister nakış kitabımda nakış kitabım dersiniz... adam bunalmış "erken kalkıp gazeteyi ilk sen alsaydın bacım" demeye başlamıştır sinirler gerilmiştir ama yağma yoktur. gazete size ısrarla isteyin demiştir sizde ısrar edersiniz. o da ne adam pes etmiş sizden kurtulmak istemektedir eki yarın bakkalınıza yollamayı vaat etmiş ısrarlarınız işe yaramıştır...muzaffer bir edayla telefonu kaparsınız ertesi günde kargaların yeni uyandığı bir vakitte kendinizi bakkala atarsınız olmaz demeyin nakış kitabı artık elinizdedir. gerçekten de ısrarla istenilmeliymiş diye düşünürsünüz... eve gidip annenize mutlu haberi verir, savaş ganimetini önüne serersiniz evin anası kitapçığı eline alır evirir çevirir ve vurucu darbeyi indirir " bu x in eki ben y nin kini istemiştim"
- belkide bayiilerin tutkularına tercüman bi slogandır:
-şurdan bi gaste versene be moruk
-git burdan yok sana gaste.
-hoppala.
-hoppala mı? hissiz ayı.
-ya abi ne dedik versene bi gaste şurdan.
-bu konuyu daha fazla konuşmak istemiyorum.
-amma nazlandın be abi...
-hıh
-offf...abi bugün cok güzelsin.
-öyle miii?..
-ve senin ellerinden bi gaste almayı o kadar cok arzuluyorum ki.
-tamam tamam al hadi..
- - bulvar var mı?
- yok canım (sakin bir tonla)
- (biraz düşündükten sonra) yok mu şimdi?
- yok bulvar (sinirli ton, müşterinin yüzüne bakılmaz)
- e abi geçende arkadaş burdan almış..
- kim almış
- ya arkadaşı getiriim istersen yalan mı söylüyom
- ya kardeşim yoh dedikh sen laftan anlamıyon mu? ben mi yalan söylüyom
- (sinirler gerilmiştir, patlama sinyalleri gözlenmektedir)
ya abi bırak ya bütün gasteler var bi bulvar mı yok
- yaa güzel kardeşim bah.. (sabır taşmaktadır)
- tamam geçip bakıcam içeri ama varsa?
- bah sinirlendirme beni yok dedim anla!
- iyi de bi bakıcam sadece vazgeçtim almıycam
- yok lan yok (max vol.)
- sen bizi sapık filan zannettin heralde yalan söylemene gerek yok (saçmalama modu)
- bah son kez yok diyorum kendini döğdürme bana
- kimsin lan sen müşteriyim ben müşteri ağır ol (patlama anı)
- gel bakim gel...
- bi defa o eli indir
neyse ki çevreden geçmekte olan vatandaş duruma müdahale eder,
alevlenen tartışmanın kavgaya dönüşmesine mani olur.
5 dk. sonra:
- abi bah parası neyse fazlasını vericem ayıb ediyon bah
- ulan gene mi geldin başımın belası mısın olum sen
- adam gibi gaste istiyoruz maymun ettin bizi ayıp değil mi yaptığın
- la bak.. lan olm... bana ne lan nasıl istersen iste yok işte a.q.
- abi niye küfrediyon
- al lan al a.q. yeter ki git bela mısın nesin
- eyvallah abi
bir müddet sonra;
- kerim naber ya naptın bizim gasteyi ayırdın?
- sorma necdet ya puştun biri geldi ısrarla istedi a.q.
- verdim deme lan
- ısrarla istedi abi döğüyodum oğlanı bildiğin gibi değil
- yapma lan..
|