|
|
- kadınların yıllar yılı kadın-erkek eşitliğini savuna savuna anlam yitirttikleri adab-ı muaşeret gereği eskilerde yapılagelmiş bir olay.
- herkes hayatında bayanlara yer vermeli, vermeyenleri uyarmalı
(kornish, 22.11.2004 21:30 ~ 21:33)
- 450-500 kişinin aldığı dersi 400 kişilik amfilerde işleyen okullarda pek görülmeyen kibar eylem * *. bu gibi durumlarda ya derse erkenden gidecek, amfinin kapısında nöbet tutacaksınız -tecrübelerime dayanarak, 30 dk erken giderseniz, arkalarda da olsa bir yer kapma şansınız var- ya da yerde oturup, 3 saatlik ders boyunca kıçınızın sızlanmasını göze alacaksınız.
- (bkz: önden bayanlar)
- kadınların yüz vermekle astarını istemeyle sonuçlandırdığı kibarlıktır.
(bkz: kadınlara güvenilmez). bakarlar ki bu adam kibar, insanlıktan anlıyor hemen bokunu çıkarıyorlar. menfaat alıcıları devreye girerek tüm sömürebildikleri duyguları kullanarak her türllü menfaati ellerinde tutmaya çalışırlar.
(bkz: istisnalar kaideyi bozmaz)*
- (bkz: yol yordam bilmek)
- kadın erkek eşitliğinin savunulmasına engel olan bir olaydır..
- erkeklerin aptalca görevlerinden biridir.
- toplu taşıma araçlarındaki uyarı yazılarına göre ''uygarlık gereği'' yapılması gereken eylem. aslında insaniyet namınadır. erkek etrafta oturacak boş yer olmasına rağmen kalkıp yer veriyorsa ya salaktır ya da biraz sonra yer verdiği hanıma yazılmaya başlayacaktır.
- bütün gününü dedikodu yaparak geçiren ve işten gelecek kocasıyla aynı vakitlerde eve girebilmek için bizim iş&okul çıkışımızda toplu taşıma araçlarına binen kadınlara yapılmaması gereken bir eylemdir.
- günümüzde çoğu zaman anlamından saptırılarak kızlara ya da kadınlara yazmak veya sarkmak için yapılan ve göze girme çabasını gösteren, centilmenlikten yoksun insanlar sık sık görülmektedir. bunun dışında bayanlara yer vermeden önce yaşlılara veya hamile olanlara yer verilmesi çok daha önemlidir. kadın ve erkek eşitliğinin bu konuda bozulması gibi birşey söz konusu değildir, kimse kimseye yer vermek zorunda olmasa bile bunu yapan kişilere centilmen insan diyoruz.
- 'azıcık kayayım da yanıma otur' tepkisiyle karşılaşan bayanların olduğunu da düşünürsek gayet nazik bir eylem
- "manita acaba yer versem bana akar mı" düşüncesiyle yapılan acınası eylemdir.
- bir de dolmuşlarda koca heriflerin kendilerinden 20 yaş küçük bayanlara yer vermeleri durumu vardır.
(bkz: saygı)
(bkz: sevgi)
(bkz: nezaket)
- ihtiyacı olan yada olduğunu düşündüğünüz herkese, eğer bunun haklı bir talep olduğu savında değilse verilmelidir.
- eğer yaşlı değilse, çocuğu yoksa, çok fazla yükü yoksa ya da çevresindeki bir hayvan tarafından rahatsız edilmiyorsa yapmadığım yapmak ta istemediğim bir durumdur bahsi geçen konu. bu durumlarda olsa bile bazen pişman olmuyor da değilim.
şimdi efendim. yorgun olup olmamak pek öenmli değil. yer vermek isteyip istememek önemlidir. bir şeyi itiraf etmem gerekirse bu konuda insan kayırıyorum. mesela cahil görünümlü kadınlara* yer vermem yukarıdaki koşulları sağlamıyorsa. aman canım insan yargılamıyoruz burda suç işlediğimiz yok sadece vermiyorum verene de saygım vardır. oysa ki veren kardeş ne kadar da centilmendir.
burnu havada kadınlara yer vermem. neden vereyim ki? dış görünüşü güzelliği beni ilgilendirmez. hem yer vereceğim hemde kadının tribini çekicem. madem yer vermeyi asılmak oılarak anlıyorlar vermem. madem tafra yapacaksın niye oturuyorsun be kadın.
(bkz: otobüste yer verene teşekkür etmemek)
yukarıdaki koşullar haricinde bir de yer verdiğimde duyacağım huzurun oturduğumda duyacağımkinden fazla olduğu durumda da yer veririm.
son olarak ta yanıma özellikle gelip öle yer ver diye bakan kadınlara kıçımı dönerim hatta.(jayhunx, 12.11.2007 14:09 ~ 14:10)
- (bkz: bayanlara eyer vermek)
(budur, 12.11.2007 14:46)
- (bkz: bayanlara vermek)
- acilen yasaklanması gereken hede. yaşlıya sakata bayana çocuğa carta curta yer verdikçe insanların otoübüslerde sürünmeye devam ettiğini göreceğiz.
(bkz: gebze - harem)
- (bkz: bayanlara ayar vermek)
- çocuklu, hasta, yaşlı, sakat olmadığı sürece bir erkeğin bir bayana yer vermesini anlamış değilim. kibarlık diyorum ? kibarlık genel bir kavramdır sadece bayanlara kibarlık olmaz, erkeklere de yer vermelisin. bir de olayı abartıp sadece baş örtüsü takan bayanlara yer verenler vardır, zaten olayını davranışıyla anlatan tiplerdir. aklıma gelen son sebep, toplumumuzda bayanlara giydirilen kendi başına hareket edemeyen, yardıma muhtaç kimlik için yer verilmesi. iyi niyetli olmakla birlikte yanlış anlayış ürünüdür. aklıma getirmek istemediğim son sebepte libidonun etkisiyle yer vermektir, "ohhh ısıttığım yere gel otur ohşşş" tabi böyle yoktur. belkide lan
- "centilmenlik" tabiri altında savunulan garabet. öncelikle "feminizm" denilen, "biz kadınlar üstün varlıklarız" felsefeli akıma mensup insanların otobüste "centilmenlik" şemsiyesine sığınıp "bayana yer verilir, çünkü bayan zayıftır" temalı isteklerine anlam veremiyorum, absürt geliyor.
sonra, ben cinsiyet eşitliğini savunan biri olarak, kadına yer verilmesini ve kadının yer istemesini anlayamıyorum. boktan bir otobüste bile "erkeklerin yardımına, lütfuna muhtaç" imajı altına sığınıp, sonra "kadın-erkek eşitliği" derseniz olmuyor.
|