gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · yeşim salkım
  3. · babaların garip huyları
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · boylumlama
  7. · uludağ sözlük
  8. · paralel evrende olup bitenler
  9. · aşk

bayanların bağırırken oktav yükselmesi  

1. özellikle -annelerimizin- ya da yaşı 30u bulmuş bayanların yaptığı hareket.
    (bkz: çemkirmek)

bir şeylere sinirlenip bağıran bünye gittikçe sesi yükseltirken, kulak tırmalayacak şekilde tizleştirir de. en sonda zaten bağırmak için bahane uydurulamadığından, "ciyak!" kök notası eşliğinde "bvbevbvebevbe.." gibi bir taksim verilir.
    bu durumda yapılacak en iyi şey "kaçmak"tır.
    cevap vermek gibi bir hatada bulunursanız, daha tiz daha da tiz daha daha da tiz sesler sizi bekliyor olacak.

anne örneği:
    - kızım bu mutfağın haline ne böyle?
    - ya anne..
    - bana cevap verme. zaten banyoyu da saç içinde bırakmışsın.
    - ama..
    - ben hep seninle mi uğraşacağım. (ses yükselir) 22 yıldır, yeter artık
    - ya napayım ben be, üf.. püf (ses yükselir)
    - bak bi' de cevap veriyoruz, sen ne biçim evlatsın (tiz ton) zaten baban da başka havada (daha tiz) küçük haylaz da şöyle (kopuyoruz) avvavaı vıcıvızııvıvı...

kadın kadına kavga (bilindik bir örnek)
    - bak senin ağzını yırtarım
    - ay şıllık
    - hasbam
    - cart kaba kağıt*
    çift ses: bıyyaeyeye (bu kısmı tam olarak metne dökemiyorum)

ayrıca:
    (bkz: erkeklerin bağırırken oktav düşürmesi)
    (venom, 18.01.2007 22:29 ~ 22:52)
  2. dikkat ederseniz doğadaki tüm canlılar mükemmler yaratılmıştır
    (bkz: bana göre süt onlara göre çikolata)
    (bkz: bana göre allah onlara göre evrim)
    bunun neticesinde insan türünün 2 cinsi olan kadın ve erkekte fiziksel olarak güçlü olan erkeğe karşı kadın cinsinin kendini savunması için geliştirilen sonic bir aygıt vardır. bağyanlar bağırırken seslerindeki tizliği artırarak erkek cinsine ait hiç bir erkek bireyin dayanmaya tahammül edemeyeceği bir ses dalgası oluşturarak 10 metre çapındaki bir alan içerisindeki tüm erkekleri etkisiz hale getirebilme yetisine sahiptirler. erkek bünyesi henüz bu sese uyum gösterememiş teknoloji henüz bu savunma mekanizmasına karşı bir çare üretememiştir.
    (uncle, 18.01.2007 22:38 ~ 03.07.2007 11:09)
  3. ses sağlıkları açısından oldukça gerekli bir durumdur, gırtlaklarını zorlamak yerine falsetto kullanırlar ve böylece ses tellerine baskı uygulamak yerine rezonanstan yararlanarak daha hacimli bir ses elde ederler. bu hem şan için hem de işkence için kullanılabilir tabi ancak istedim ki bilimsel olarak açıklayayım.
    (yamukyumukpirenses, 18.01.2007 22:40 ~ 22:43)
  4. (bkz: tijen)
    (ben de öyle biliyordum, 18.01.2007 22:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil