görseller
bay e 

belki ilginizi çeker
  1. · kadın pompacı
  2. · beni ağlatma
  3. · oscar alması gereken türk oyuncular
  4. · beni ağlatma
  5. · gelmiş geçmiş en balon filmler
  6. · mark oliver everett
  7. · sözlük yazarlarının en sevdiği filmler
  8. · iğrenç filmler
  9. · kadın pompacı
  10. · doksanlı yıllar türk sinemasında sanat filmi ekolü
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · domuz gribi
  3. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  4. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · ezel
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · mesaj atıp cevap beklemek
  9. · volkan demirel

bay e  

1. baş rolünde mehmet ali erbil'in oynadığı küçük rollerde pek çok ünlü'nün de göründüğü ilginç bir film
    (stocky2001, 22.08.2004 17:56)
  2. yönetmeni sinan çetin'di sanırım.
    (headfucker, 15.07.2005 18:30)
  3. bir sinan çetin zırvasıda denebilecek film.
    (lapsus, 15.07.2005 20:32)
  4. türk sinema tarihinin en gereksiz filmlerindendir.
    (wondrous, 26.01.2007 01:24)
  5. çok beğenilseydi "ee'si" diye devamı çekilecekti. tutmadı, tutamazdı.
    (fantastik karakter, 26.01.2007 01:49)
  6. ısrarla "yok yok ben de bir şey var bu filmin altından çok derin bir mesaj çıkacak" diye umarak izlediğim ama maalesef öyle derin bir anlamının olmadığı birbirinden alakasız anlamsızca yerleştirilmiş bir sürü karakterin yer aldığı sinan çetin yapımı.
    (pandaros, 15.08.2007 19:11)
  7. gayet güzel bir türk filmi. sinan çetin dediğin adamın "aksiyon/macera" filmi çekeyim diye işe girişip böyle bir film ortaya koyacağını düşünenler şöyle bir ayrılsın. onlara herhangi bir lafım yok.

adam oturmuş saçma sapan bir film çekmiş. bunu yaparken de bedri baykam'ı getirmiş, eline bi ayna vermiş, aynayı memet ali erbilin yüzüne tutturmuş, hahohahoah diye kahkaha attırmış. şimdi sözlükte başlığını açsam kült olacak kadın pompacıyı koymuş filmin 2. karesine 1995 yılında. bunun gibi yüzlerce absürtlük var filmde. ve maalesef canım arkadaşım sen ne kadar "marjinallikte üst limit benim" diye düşünsen de senin anlayamayacağın bir biçimde bundan hoşlanacak adamlar da var.

ki çıkarım yapmak isteyen adam neo classizmin dibine kökleyip devlete, derin devlete, türk halkına bir ton gönderme, kucak dolusu sembol bulabiliyor.
    (hector, 02.06.2008 17:44)
  8. şu an kanal d'de yayınlanan (ki ayda bir veriyorlar) hala anlayamadığım film. david lynch gelse anlamaz lan bu filmi.
    (emo the unlucky polar bear, 30.09.2009 05:14)
  9. bugün sabaha karşı yayınlanan film. gereksizlikler yumağı. çok denk geldim ama sonunu hiç getirememiştim. bugün inat ettim izledim. sonunu izleyemedim tabi çünkü bir sonu yok. eğer kasten yapılmadıysa -ki kasten yapıldığına inanmak istiyorum- akıl almaz çekim hatalarıyla dolu. neden sürekli sadece geceleri yayınlandığı da anlamış oldum böylece.
    (oquan, 30.09.2009 08:06)
  10. (delicaponcadı, 30.09.2009 08:22)
  11. "yaw bu kadar kötü, bu kadar saçma, bu kadar zaman israfı, böylesi ciddiyetsiz bir film olur mu?" dedirten, sadece emeğe saygı gereği ismine film diyebileceğiniz, ancak yapımcı ve yönetmenin tüm izleyenlerden vakitlerini aldığı için özür dilemesi gereken filmimsi, prodüksoyunumsu, garabet bir şeydir...
    (atlantisten gelen adam, 30.09.2009 10:52)
  12. peşin not: valla deli gibi spoiler veriyorum ama hiç çekinmeden okuyun. bu filmin senaryosunu dahi okusanız bi şeycik olmaz. yine aynı bi bok anlamadan izleme olayı hasıl olur.

bir kere denk gelerek anaa memedali filmi diyerek izlemeye başlamış idim.(sapık gibi memedali filmi izlerim denk gelirsem. ben de böyle bir insanım) sonra mustafa sandal çıktı, sonra ağır makyajlı olmasına rağmen, sarı balyajlı saçlarıyla tezat oluşturmazcasına, ege köylüsü olarak yonca evcimik merhaba dedi, sonra sarı amerikan okul otobüs şoförü olarak ferda anıl yarkın'ı gördüm. en son da bedri baykam omzunda bir papağanla ormanda gülüyordu. sonradan sanırım öğrendim ki mehmet ali erbil şizofren miymiş neymiş, mafyaya kumar borcu mu varmış bilmem ne.

uyanmışım...

diye devam etsem hiç sırıtmaz. bildiğin rüya gibi. ama sanat filmi imiş. biz bu sanatı neden götünden anlıyoruz ben de bunu anlamıyorum. sanat için film çekeriz, daha kadrodan ofsayt. bi heykel yapılır önce atın çüküne bakılır, taşaklarının devasalığına hayret edilir. bir yunan tanrısı heykeli görülse pipisi bamya diye aşağılanır. zaten film izlerken sıkılan bir insanım. bu sanat filminden sonra bırakın filmlerden soğumayı sanatın her türlüsünden elimi ayağımı çekmiş bulunuyorum. aha olsun size.
    (aha şuraya yazıyorum yazdıydı dersin, 23.10.2009 06:58)
  13. (bkz: @4004421 )
    ayda bir veriyorlar derken mecaz anlam kullandığımı zannediyordum ki an itibariyle kanal d de tekrar yayınlanan film olduğunu görünce yok artık diye diye şaşırdım. allah akıl fikir versin ne diyeyim.
    (emo the unlucky polar bear, 29.10.2009 05:28 ~ 05:29)
  14. (sükun, 11.11.2009 21:29)
  15. ünlü isimler bir araya getirildiğinde her zaman ortaya bir film çıkmayacağını gösteren yapıt.
    (svartur, 11.11.2009 21:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil