belki ilginizi çeker
  1. · alo batman ben robin
gündem
  1. · apertura 2009
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · the twilight saga new moon
  4. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · aşk ı memnu
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · vuelve
  9. · yabancı filmlerde dublaja hayır

batman in superman in arkasından konuşması  

1. eğer süper kahraman aleminde birilerinin arkasından konuşacak biri varsa o batman, arkasından konuşulacak kişi ise süpermen'dir. bu sebeple batman'in süperman'in arkasından konuşması son derece normal ve yerinde bir davranıştır. tabii ki bu tezimin bir sebebi vardır öyle şekil olsun diye edilmiş bir laf değildir.

her şeyden önce batman bu dünyanın çocuğudur. burada doğmuş, büyümüş, bu dünyanın zorluklarıyla, acılarıyla yüzleşip yoğrulmuştur. süperman ise bir kişinin dahi haritada yerini gösteremeyeceği kripton isimli sikindirik bir gezegenden gelmiştir, o derece sikindirik ki patlayıp yok oluyor! ulan olm gezegen patlar mı? patlarsa ne sikim gezegendir o? bu dünyaya iner inmez kendine jonathan ve martha kent gibi mükemmel yeni ebeveynler bulmuştur. el üstünde tutulmuş, yeteneklerini geliştirmesi ve kendini keşfetmesi için ortam sağlanmıştır. o derece şımartılmıştır ki kendine kristalden bir sığınak bile yapmıştır. kaldı ki batman'in ağaç klübesi bile yoktur, tamam çok zengin bir ailesi vardır ama anne ve babasını çocuk yaşta kaybetmesi onu erken yaşta olgunlaştırmış, alfred bunağının eline kalmıştır.

batman süper kahramandan ziyade süper kahramanlaşmış birisidir. bruce wayne olarak hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. çıkar at batman kostümünü ancak jackie chan kıvamında bir adamdır. oysa süperman, clark kent olarak da aynı güçlere sahiptir. ara ara gözlüğünü önüne devirip türlü aksiyonlara imza atmışlığı bile vardır. yani süperman doğuştan şanslıdır ve süper kahramandır. bir tek kriptonit denen fosforlu, fıstık yeşili taş yıpratır onu. zaten dünyada nerde bulacaksın kriptoniti de süpermen'i yeceksin? yense lex luthor yenerdi o kadar kriptonit ile. işin özü batman bulunduğu noktaya bileğinin hakkı ile çalışarak gelmişken, süperman zaten hep o yerdedir. kendine zerre bir şey katmamıştır, aşna fişneden başka.

batman süper kahramanlık olayına deli gibi para bağlamıştır. batmobiller, batmotorlar, kostümler, aletler derken her babayiğidin altından kalkamayacağı bir maddi külfet altındadır buna karşın yardım faaliyetlerinden, bağış toplantılarından da geri kalmaz. oysa süperman'in para harcayacağı hiçbir aleti edevatı yoktur, bedavaya kahramandır. kostümünü bedava dağıtsalar bir kişi alıp giymez. o derece zevksiz ve iticidir. daily planet gazetesinde ücretli çalışandır, kazandığı parayı louis lane'nin götünde yemektedir. bütün bunlara bakılınca batman çok kral gibi dursa da çocuklara sorsanız 10 çocuktan 9'u süperman olmayı tercih eder. batman'i kızdıran da budur.

batman'in penguen'den joker'e, bilmece adamdan buz adama elli türlü düşmanı varken süpermen'in yegane düşmanı lex luthor'dur. huyunu husunu çok iyi bildiği tek bir düşmanla mücadele etmek durumundadır. kriptonitten kaçmak dışında yaşadığı bir tehlike yoktur. oysa batman hergün farklı bir manyakla didişmekte, hergün yeni bir silaha karşı mücadele vermektedir. bu da onun süperman'in arkasından konuşması için yeter ve gerek şarttır.

netice itibariyle süper kahramanlık olayını son derece ciddiye alan, buna yatırım yapan, şehri* için bin türlü adamlar, silahla göğüs göğüse çarpışan ve bu noktada tek yardımcısı alfred olan batman'in keyif adamı, doğuştan şanslı süperman'in arkasından konuşması ve "bırak olm kodumun uçan soytarısını!" demesi kadar doğal bir şey göremiyorum. ha bunu yüzüne söylese kriptoniti bulana kadar süperman batman'i sikertir ama olsun. süper kahramanların kralı batman'dir. bi de örümcek adam var ama ona hiç girmeyeyim çünkü o daha götoş iyice sinirimi bozar. örümcek ısırmışmış, siktir lan ordan it!
    (diazepam, 01.10.2008 00:52 ~ 05.10.2008 14:42)
  2. konuşulan şey her ne olursa olsun havada kalacaktır. cidden..
    (o6kara, 01.10.2008 00:54)
  3. "batman yapmışsa doğru yapmıştır; vardır bir bildiği" dediğim hadisedir...
    (van den budenmayer, 01.10.2008 00:56)
  4. (küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif, 01.10.2008 01:00)
  5. süper kahramanların da kendilerini bozduğunun işaretidir.

batman e güvenme, süpermen e güvenme, polise güvenme.. kime güvenicez biz?
    (juliette, 01.10.2008 01:09)
  6. (wondrous, 01.10.2008 01:10)
  7. böyle bir şey hayatta olmaz. batman'in kendisinden duysam bile inanmam. çünkü batman her ne kadar paranın amına koymuş bir aileden gelip ha keza babasının servetine servet katan biri ise de bu parayı kötüleri dövmek için kullanan mütevazi bir insandır. tim burton'un (veya burton'ın; nasıl okunuyorsa ismi) filmini hatırlayın: bruce wayne mağarada oturur, mutfakta yemek yer, yatakta değil de barfiks demirinde ayakları asılı halde uyur (zaten bu beynine fazla kan gitmesi hadisesinden kafayı kırmış herif). bu kadar mütevazi yaşayan birinin değil superman, başkasının ardından konuşması söz konusu olamaz.

superman doğuştan şanslı olabilir, hayata 10-0 önde başlamış olabilir, bu durum batman'i gıcık etse dahi bruce wayne delikanlı adamdır, superman'in arkasından konuşmaz. bruce wayne'in tek handikapı karı kız düşkünlüğüdür; her filmde farklı bir karıya hoplar. bunları kim basinger, michelle pfeiffer, nicole kidman, alicia silverstone (sanırım bunu robin'le beraber didikliyorlar), katie holmes ve maggie gyllenhaal olarak sıralayabiliriz. herifte para bok tabi. geliyor karılar.
    (eksiksizuyum, 01.10.2008 01:11)
  8. (prezerlatif, 01.10.2008 01:19)
  9. süpermanin telefonu çalar...

- alo.
    - süperman.
    - efendim.
    - süperman, senin için şöyle böyle diyorlar.
    - sen kimsin, kim diyor?
    - ben rob... şey... ben brütüs. kim olacak batman diyor.
    - aha şimdi .iktim .nanı batman.
    - kriptonitten .errak yaptım .ötüne sokacam falan diyor.
    - tamam lan kapat.
    (kara lahana, 01.10.2008 01:46 ~ 11.11.2009 11:28)
  10. süpermen'i sevmem, yok süper hızla zamanı geriye çevirmeler, süper gözle karıları dikizlemeler vs gibi türlü türlü gudiklikleri olan dangoz bir adamdır kendisi. ağzını burnunu kırdığı için doomsdayi sokakta görsem elini öperim, o derece gıcığım adama.
    lakin batman'i de sevmem, bence kırodur, hayat belki bir sille atmıştır anasını babasını öldürerek ancak parası olmayıp anasını babasını kaybeden küçük emrahlar yok mudur bu dünyada? parasıyla değil mi ulen demiş bir sürü oyuncak almıştır kendine ve "bende de bu kadar para olsa ben de kahraman olurdum " dedirtir insanlara. gerçi süpermen'den daha delikanlıdır, arkasından konuşacağını da sanmıyorum ancak dese dese "sik kadar boyun var türlü türlü huyun var, bir gün şu gotham'a gelip süper gücünle jokerin kafasını kopartmadın, riddler'ın ümüğünü sıkmadın, anca gel kedi kadın'a yavşa godoş seni!" demiştir. ki hakkı vardır, birlikte yaşadığı maceralardan birinde batman kötüleri döverken süpermen durmuş " bruce da çok dikkatsiz canım, o kadar artizliği yapıyor boynunu kıracak animallah!" diyerek hayıflanmış ancak kılını kıpırdatmamıştır. iki el atsaydın ya bre gavat! bu yaşanan hadise batman'in sitemkar bir şekilde arkadan konuşmasına (konuşmuşsa tabii) müsamaha göstermemiz için gerekli olan yegane kanıttır.
    (emo the unlucky polar bear, 01.10.2008 01:50)
  11. karizma dolayısıyla yaşanmayacak, görülmeyecek durumdur... superman batman'in arkasından konuşuyorsa bilemem...
    (biletli, 10.06.2009 18:17)
  12. batman adam gibi adamdır. batman insandır. gotham'ın ağır abisidir. ne uzaylıdır ne de yaratıktır. hem gönlü hem de cebi zengindir. süperman olmaya ne var??? kriptondan gelen herkes dünyanın süpermani olabilir. önemli olan dünyada var olandan iyi bir iş çıkarmaktır. batman nefsini iyi yetiştirmişi çeşitli dövüş sanatları öğrenmiş ve bu fani dünyanın gerçek kahramanı olmuştur. batman ölecektir... ama süperman bir uzaylı olduğu için sürekli hayatta kalacaktır. o nedenle diyorum ki batman ölmeden değerini iyi anlayalım. bizler, her şeyin değerini onu kaybedince anlayanlar, batmanin ölmesini beklemeden değerini anlayalım. ki öyle bir kahramanın, içimizden birinin arkasından böyle dedikodular yapmak yakışmaz.
    (thomas calculus, 10.06.2009 18:34)
  13. süperman kendini birşey sanmıştır.batman arkamdan konuşuyor, diye orda burda sallamıştır.yoktur öyle bir şey.tamam batman baba parası yer,fekat en zekileridir batman.öyle ohh yeteneğim var gözümden süper teknolojik ışık çıkarıyorum mantığı yoktur. yalandır konuşmaz batman.

(bkz: süperman sevmemek)
    (bkz: süpermani dövmek istemek)
    (death, 10.06.2009 18:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil