----------haber-----------
"batman belediye başkanı dtp'li hüseyin kalkan, dünya gişe rekorları kıran 'batman' filminin yönetmeni christopher nolan'a, batman şehrinin adını izinsiz kullandıkları gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor. kalkan, "davayı önümüzdeki süreçte filmin çekildiği abd'de açmayı planlıyoruz" dedi.
abd'li yönetmen christopher nolan'ın yaptığı 'batman' filminin adının batman şehrine ait olduğunu ve isim hakkının da kendilerinin olduğunu savunan başkan kalkan, konuyla ilgili hukukçuların çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti."
-----------------------------
ne ki bu? şaka mı yoksa ilgi çekmek için mi yapılıyor? bi çeşit komplo mu?
kimsenin zekası hakkında yorum yapmak istemiyorum. atomlarıma ayrılmak istiyorum. sinir var hayret var, delirtecek bu duygu.. biri bana açıklasın lütfen: ne bu!?
anladık saçmalık ve cinslik konusunda kimse sizinle sidik yarıştıramaz ama 70lerden bu güne sineması dizisi çizgi romanı dünyada üne kavuşmuş bir kahramanın adını sırf türkiyenin bir iliyle aynı isme sahip olması sebebiyle dava açmana her türlü organımla gülerim. 'd'ingillerin 't'ürkiyedeki 'p'artisinin belediye başkanına şunu belirtmek gerekirki 'bat' yarasa 'man' de adam demek, yani bat-man, yani türkiye'deki ille bir bağlantısı yok beynine ayar verdiğimin, o zaman amerikalılar da aynı sebepten türkiyeye dava açar diye hiçmi aklına gelmez. hiç mi böyle siktiriboktan bir haberle gündeme gelip milleti kendine güldüreceğin aklına gelmez şaft. son olarak ybsg.
dava haberini duyan michael keaton, christian bale'den kiyafeti ödünç almış, derhal üzerine geçirip uçarak batmana doğru yola çıkmış. christian bale, öncesinde itiraz etmiş "bırak bu işi ben halledeyim" demiş, fakat keaton "bu iş benimle başladı, biri bu herifi durdurmalı. o kişi de benim" diyerek karşı çıkmış. hüseyin kenez'in ise gün ışığını takip edecek şekilde dünya üzerinde yolculuğa çıktığı söyleniyor.
"hüseyin üzmez,ergenekon,dtp,mali kriz,zam ve akp'nin son günlerde pişti olması ,elden hiç ama hiç bi şey gelmemesi,sinir-stres ve işlerin tam " sikerim kararımı verdim , bu sefer gidiyorum bu memleketten" noktasına geldiği anda günümü aydınlatan haber....
şu haberden sonra varsın doğalgaz boruları götüme girsin,varsın 1 dolar 6 ytl olsun.... bırakıp da gitmem...gidemem"
bugüne kadar durdukları hata. hatta ve hatta o kadr film ve tv gösterimlerinden hak bile istemeliler. hatta ve hatta onlara bir ceza da batman'ın batman'da çekilmesi olarak verilebilir. ah türkiyem vah onun içinde yaşayanlara.
dtp'li batman belediye başkanının anlaşmaya varıp davadan vazgeçmesiyle sonuçlanır olay.
bir sonraki gün de başkan ile batman basın mensupları önünde anlaşma imzalayıp el sıkışarak pkk'ya katılır ve hemen sonrasında kandil dağında poz verilerek mermi sektirilir.
umut sarıkaya'nın karikatürlerinden birinde geçen şu diyaloğun da, batman'in türkiye'de yaşaması durumunda, gerçekten yaşanabilme olasılığını iyiden iyiye arttırmıştır bu haber.
batman- oğlum yarasa bir kuş değildir, uçan memelidir.. öğrenin lan artık şunu cahiller.. sermeyin altıma şu gasteyi artık!
adam- su kabına basıp devirmişsin... peki buna ne diyeceksin boncuk..?
batman- boncuk mu?
çok ama çook uzun aradan sonra beni en fazla güldüren şey bu olmuştur!
altındaki yorum yeterli fazla lafa hacet yok esasen
allahım yarattın bari takip et!
ahahah ehehe gibi zilyon tane gülme efekti ve bol kapa parantezli bir smiley koyma aşkı ile yanıp tutuşuyorum an itibariyle.
zira içinde bulunduğum haleti ruhiyeyi açıklayacak sözcük bulamıyorum gülmekten.
sözlükte sol tarafta ilk gördüğümde sözlükçüler yine yapmış yapacağını diye düşündüğüm olay. lan o oysa ki olay gerçekmiş. inanamadım ya, bir şehrin belediye başkanı nasıl olur da yarasa adama dava açar. (bkz: hasiktir) birileri bu adama bat sözcüğünün ingilizce'de yarasa anlamına geldiğini söylesin a.k... böyle durumlarda olayın kahramanına gaz veren birileri vardır. şimdi çekilmiş bir kenardan kıkır kıkır izliyordur olanı biteni. şaka gibi ya...
trabzon'un of ilçesi belediye başkanı'nın amerikan merkez bankası'na dava açması gibi bir durumdur. zira tüm amerikan dolarları üzerinde of ilçesinin adı yazmaktadır. united states ( of ) america