|
|
- şarkıya kendini iyiden iyiye kaptırıp baterist edasıyla ortalıkta dolaşmak, ritim tutmak ( rivayete göre kendini kaptıriim derken gözlerini kapatanlar varmış)
- yürürken kolların omuz-bel hizasında ritmik hareketler sergiler iken, dudakların değişik formları bürünmesi.
- odamda ve stüdyoda bagetlerimle sıkça yaptığım hareket. dışarda devam etmiyor tabii...
(rasputin, 28.03.2004 16:04 ~ 23.09.2004 15:22)
- kokoreççi gibi davranmak daha mantıklı olur...
- kalemle oynamak, bıyığını kemirmek gibi kendine güvensizliği ifade eden hareket
(balık, 16.04.2004 23:54)
- sınıfta, anfide, masada, koltukta otururken ayaklrla fütursuzca ritm tutmak, yere vurmak; parmaklarla ya da yumruklarla masa üstlerinde tıpırdamak ve bunlara benzer ritmik, tik benzeri davranışlarda bulunmak.
- bu şekildeki davranışlar genelde öğretmenin "hştt çocuum?" lafına kadar süregelir. ya da kalem kırılır.
- içindeki sanatçıyı uyandırmak
(jamal, 17.04.2004 01:23)
- bilimum rock barlarda sıkça rastlanan bir davranış bozukluğu... kendisini müziğe kaptıran çoşku dolu genç, şarkının çeşitli bölümlerine göre...ritm gitaristken birdenbire klavye çalmaya başlar..derken şarkıya birden bire dahil olan keman solosuna uyum sağlar ve keman çalmaya başlar...kemanı takiben giren o iç parçalayıcı gitar solosunu da yeni atmıştır ki..şarkının en gaz bölümü gelmiştir bile.. ve elemanımız çoktan ataktan atağa koşan çılgın baterist forumuna bürünmüştür...artık masada duran biranın dökülmesini kimse engelleyemez..
- kendini müziğe ve davula kaptırmış insanların * artık davul çalmadan duramaması olayı yüzünden yaptığı manyak deli hareketleri.
- her bateri çalanın kendini baterist ilan etmesi, ben bu olayı çözdüm abi demesi sonucu ortaya çıkan durum. daha ilk kez eline baget alan adam baterist oluyorsa, tüm ramazan davulcularına* burdan selam eder, hepsinin aslen birer baterist olduğunu ilan ederim.
baterist gibi davranan insanlar asla aç da kalmazlar. ramazan geldi mi sırtlarına bir ip bağlar, davullarını alır, gece işe çıkarlar.
- (bkz: gitarist gibi davranmak)
- çalan her parçaya veya birşey çalmasa bile kendi kendine ritm tutmak.
(muvo, 07.01.2007 11:31 ~ 09.09.2007 02:48)
- müzikle bir olma çabasından başka bir şey değildir. zira rock bara gittiğinizde, deli danalar gibi kafa sallamıyorsanız ki yaş ilerledikçe sallanmaz feci tutuluyor sonra; yapılacak en basit harekettir. evde trt 4 sanatçılarından oluşmuş koroyu izlerken, sağ el hareketi ile birlikte koroya eşlik etmekten farkı yoktur. her ikisini de yaptım, oradan biliyorum. kendi kendine eğlencedir, hoştur. gittiğiniz mekanı rock barla sınırlamak gerzeklik oldu tabi. bir bira içmek için arkadaşımla öylesine oturduğumuz bir barda, beni izleyip müzikten hoşlandığımı gören birileri, çıkarken sigara paketinden kopardığı kağıda albümü ve sanatçının ismini yazıp vermiştir. böyle tatlı süprizler de yaşatabilir size. tabii söyleme gereği bile duymuyorum; barda ritim tutan her adamla taşşak geçmeye çalışmayınız. zira evinde bir davul seti olma olasılığı olabilir.
ayrıca sağda solda çalışabilmeniz için padler vardır ki bununla vapurda bile çalışan kişileri gördüm. takdir etmekten başka bir duygu da hissetmedim. çevresinden öylesine ayrıktı ve ritime odaklanmıştı ki izlemekten zevk aldım resmen.(jellicle, 07.01.2007 12:27 ~ 10.01.2007 20:39)
- (bkz: air drum)
|