belki ilginizi çeker
  1. · batı indies adaları
  2. · west indies
gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · hermafrodit
  9. · keloğlan

batı hint adaları*  

1. west indiesde denilen, aslında florida yarımadası' ndan venezuela sahillerine kadar uzanan, karayip denizi ve atlantik okyanusu arasındaki adalar zincirine sömürgecilik çağlarında verilmiş isimdir. bu da sanırım hindistan ve çevresindeki sömürgelere "doğu hint adaları" ve burada ticaret yapan şirkete verilen isim olan "doğu hint kumpanyası"nın karşılığı olarak verilmiş bir isimdir, ki bu bölgedeki ticaret şirketinin adının "batı hint kumpanyası" olması da bunu desteklemektedir. bu bölgenin bugünkü gerçek adı antiller veya bazen de karayipler olarak geçmektedir.
    ukteci: idrak yolları enfeksiyonu
    (aquila, 27.01.2007 18:35)
  2. evci kullanıcı ismi yerine almak istediğim, çoğu platformda rumuz olarak kelime. kullanmayı tercih eylediğim doğu-batı kültürü ve doğu- batı düşünce biçimi arasına sıkışıp kalmışlığımı ifade eder. çıkış noktam ismet özel'in "mataramda tuzlu su" (bkz: mataramda tuzlu su) şiirinin girişinden olsa da ( west indies, kızıl elma, itaki, maçin / uzun yola çıkmaya hüküm giydim...) bana hep bulunduğum noktaya ait olamayışımı anımsatan kelime...

edit: bkz
    (evci, 04.01.2009 19:17 ~ 15.01.2009 21:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil