görseller
bask ülkesi bayrağı 

gündem
  1. · ezel
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · aşk ı memnu
  7. · mutluluk veren küçük şeyler
  8. · burcuuu
  9. · itü de komünist olmak

bask ülkesi bayrağı  

1. izmir'in karşıyaka semtinde çoğu yerde görebileceğiniz bayraktır. aynı deportivo'nun türk bayrağını benimsemesi gibi, aek'nin lakabının türkler olması gibi, panathinaikos'un ambleminde shamrockbulunması gibi bununda bir hikayesi vardır.

bask ülkesinin ispanya ligindeki temsilcisi athletico bilbao ile kardeş takım olan karşıyaka spor klubünün maçlarında bu bayraktan görebilirsiniz. bunu nedeni karşıyakanın renklerinin bask bayrağının renkleriyle aynı olmasıdır. bu benzetmeyle başlayan olay, athletico bilbao ile başlatılan kardeşlikle pekişmiştir. işin ilginç tarafı göztepe'nin renklerinin ispanya bayrağı gibi sarı-kırmızı olması ekstra bir benzerlikti.

dün geceki hırvatistan zaferinden çıktığım kutlamalarda sonra tam olarak üç tane bask bayrağına rastladım. oradan aklıma geldi. büyük ihtimalle hane halkıya beraber çıkılan kutlamalarda 4 kişiye bir türk bayrağı düşeceğinden bayraksız kalan insanlar kendileri için aşk neyi temsil ediyorsa onun bayrağını ellerine almışlardı. şüphesiz ki karşıyaka'da çoğu berber dükkanında, bakkalda, iddiacıda, tekel bayiinde, bilumum esnafın dükkanında bask bayrağına rastlayabilirsiniz. şaşırmayınız.

karşıyaka - fenerbahçe maçına irlanda formasıyla gittiğimi hatırladım bi an anlamsızca. karşıyaka formasıyla istiklal'de hiç tanımadığım göztepe forması giyen arkadaşla karşılıklı gülümseyip, selamün aleyküm-aleyküm selam dediğimizi hatırladım bi an. çok duyguluyum şu an.

genç semihim ben. genç hepten aykırı olarak değiştirmek istiyorum.
    (hepten aykırı, 21.06.2008 13:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil