genelde uzun saça sahip kızların gerçekleştirdiği eylem.
(hem zaten ne o öyle
süpürge gibi uzanıyordu saçlar, ne bi kat var ne başka bir şey. aaa.)
benimde bizzat çocukken uyguladığım ,bebeğin saçlarının uzamayacağını anladığımda da bebeği katletmekle sonuçlandırdığım eylem .
bebeğin saçlarına istenilen şeklin (!) verileceğinden gayet emin bir şekilde başlanan, ama yolunmuş tavuğa dönen bir adet barbie ile kalakalmayla sonuçlanması çok yüksek bir ihtimal olan eylem.
kısa saçlı bebek nasıl olacak diye merak edip de sonradan bebeğin kafasının ortasındaki saçsız boşluğu farketmemle yıkılan bendenizin çocukluğunda düştüğü hata. yazık oldu barbie ye.
evet ben bunu yaptım...aklımca perçem yapmak istemiştim.dimdik kaldı dünyalar güzeli barbie bebeğin önündeki altın sarısı saçlar..üstelik o saç tellerini monte ederken yaptıkları iğne delikleri de açığa çıktı saç diplerinde bu defa...baktım olmadı daha da güzelleştirmek için aldım annemin kırmızı ojesini tırnaklarını boyadım..ellerini boyadım desem daha doğru olur. gitgide elimde ucubeye dönüşen dünyalar güzeli bebeği görünce ne mi yaptım tabi ki anneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee*
(bkz:
elinde patlamak)
kobay olarak ablanın bebeği kullanılmıştır haliyle e bu durumda;
(bkz:
kafasında patlamak)
ama değdi doğrusu*
(bkz:
gene olsa gene yapmak)
(eva, 10.08.2007 22:00 ~ 22:01)
tüm barbie bebeklerin saç uzunluklarının fix olmasından kaynaklı, kız çocuklarının içine düştüğü yenilik arayışı. kuzenimi gaza getirip denemiştim ben. bi boka benzememişti çok afedersiniz. neyse ki benim bebeğim değil kuzeninkiydi. kendi bebeklerimin saçlarını kesmek şöyle dursun, misafir veledi yarısı oturtulmuş yarısı ayakta duran özenle sıralanmış bebeklerime göz dikti mi ağlayasım gelir, "hadi gel bunlarla oynayalım" diyerek ilgiyi başka tarafa çekerdim. bütün kız çocuklarının saç uzunluklarının fix olduğundan mıydı hatırlamıyorum, kendi saçımı da kesmiştim. erken teşhis sayesinde kakül kestirmek zorunda kalarak da olsa zarardan döndüm. kara geçtim.
(joker, 10.08.2007 23:13)
barbie bebeğin bitlendiğini hayal edip,kısa saçın daha sağlıklı olduğunu düşünerek yapılabilecek eylem.
sarışın sevgilisi kendini terkeden erkeğin, eve gelince intikam olarak kız kardeşinin barbie bebeğinin saçını kesmesinden ibaret olan eylemdir. sarı barbie'yi görünce, "sarı saçlarından sen suçlusun kahpeee!" diye sinirlenen birey, terkedilmenin acısını barbie bebekten çıkarır ve sonrasında kızkardeşinin şaşkınlığı ve gözyaşları arasında ortamı terkeder.
maalesef benim de küçük bir kızken içine düşmüş olduğum gaflettir.şimdi bakıyorum da ne çok yapanı varmış.ben halbuki ne güzel yıkardım barbiemin saçlarını şampuanla kurulardım sonra bir de.sonra dolaşırdı o saçlar birbirine bir güzel.sonra taramaya çalışırdım takılı kalırdı tarak altın sarısı saçlarına.muhtemelen böyle bir tarak takılma anında sinirlenip kıydım canımın içine.tiken tiken oldu saçları.
barbie bebeğin saçının yıkanmasıyla başlanan, sonra saçlarının keçemsi bir hal almasıyla tek çözüm yolu gibi görünen eylem.
barbie bebeğe karşı nefretin yansımasıdır. daha gür çıksın diye sevgili barbie'nin saçı kazıtılmalıdır zira beyin yerine geçebilme özelliği olabilir.
çocukların sırf mutlu olmak için yaptıkları annelerin ise "o kadar para verdik" deyip çocukları dövmesi.
saçı kısacık olan
sindy bir bebeğe
postiş yapmak amacıyla yapılabilecek eylem.
*ben bütün bebeklerimden küçücük birer parça kesip o garibanın kafasına eklemiştim. fena da olmamıştı hani.
ayrıca (bkz:
saç fetişizmi)
bayan kuaförü olacak çocuğun belirtileri
başarısız fön çekme eylemiyle; fazla ısıya verdiği "eriyip özüne şekilsizce dönme" tepkisiyle beni şoka ve büyük pişmanlığa uğratan "plastik" saçların bir kısmını-oldu bi kere diyerek- "düzeltmek" için yaptığım; akabinde bunların aynen fön çekilmeyeceği gibi, kesilirse de uzamayacağını kesme işleminin hemen ardından gelen ikinci bir şok ve pişmanlıkla anlamama neden olmuş hadise...
"aman ya, çok uzun kızımın saçları, çok uğraştırıyor beni." diyerek anne tribine giren küçük bir kızın
*, babasının traş makinesiyle barbie'nin saçlarını kesmesi (kafasını kazıması), sonra o barbie'nin diğerinin sevgilisi
ken olarak yeniden hayat bulması olayıdır.
'bebeğimin saçına yeni bir stil vereyim' arzusuyla gerçekleştirilen şuursuzca bir eylemdir.o yaşlarda henüz idrak edememiştir küçük kızımız kestiği barbie bebeğinin saçlarının bir daha uzamayacağını.ya da bilincindedir her şeyin ve bebeğini tek tip insan modeli olmaktan kurtarmak için kesmiştir saçlarını.ama kestikten sonra diğerlerine benzemeyen berbie bebeği bir daha oynanılmamak üzere bir köşeye fırlatılıp atılmıştır.işte o zamanlar şu kanıya varmıştır ki toplum içindeki yalnız duruma ayak uydurabilen insanların yaşama şansı bulduğunu.
her kızın küçükken uyguladığı eylem.
bir örnek; barbie bebeğin boynu kopar, (barbie bebeklerin boynunda bilye gibi birşey vardı rahat dönsün diye. hah işte kopardı o.) herşeye çözüm bulan annemiz bebeğin kafasını boynuna geçirir.
boyunsuz kalan bebek o tiple obez olmuştur. e uzun saç daha da şişman göstermektedir. ne gerek var şimdi diyetisyeniyle bilmemnesiyle birton senaryo kurup oyunu bozmaya denir ve barbie bebek kuaföre götürülür.
çıktığında çok mutludur. çünkü artık mükkemmel bir boynun yanında süper bir de saçı vardır. barbie barbie olalı böyle işkence görmemiştir.
barbie bebeğe alüminyum folyodan elibise yapıp uzay kıyafeti imajı vererek işlem tamamlanır. belki kalemle bir iki müdahale de edilir yüze. (ki bebek daha da bet bi hale gelir) sonra da pişmanlıklardan pişmalıklara dolaşılır.
kensinlikle bir aşk - kıskançlık - entrika üçgenidir.ken ile ilk aşkını yaşamaya başlayan kız çocuğu barbieyi potansiyel düşmanı olarak görüyordur.ilişkilerine tek engel barbiedir ve onun ken ile arasındaki yakınlık sinirlerini bozuyordur.bi kere en başta berbie ile kenin eve gelişi aynı tarihe rastlamıştır.ayrıca barbie kaltağı ken ile aynı boyutlardadır ,kıyafetler ' düğün dernek hep bir örnek' ,suratta aynı yavşak gülümseme.halbuki kız çocuu öyle midir, değildir barbieninki gibi .upuzun, parlak, sarı saçlarının olmadığının farkındadır.'nee ,saç mı, dümdüz mü, annem de benimkileri hep sıktıra sıktıra örüyo zaten gel buraya barbie azına sıçtım senin' der bi gün artık dayanamaz.oyuncak dolabının en konforlu köşesine özenle yerleştirilmiş kenin gözünün içine bakarak suratında hain bir gülümsemeyle barbienin saçını başını yolar..saça geometrik şekil verilmiştir ki iyice kınalı yapıncağa benzesin sümüklü barbie.yetmez.duvardan duvara çarpar.artık barbienin evi oyuncak dolabı değil ,koltuğun altıdır ,ne kadar tozlu ne kadar karanlık, o kadar iyidir. elbiseleri çıkartılmış barbie yerlerde süründürülür, kendisine hunharca kevaşe muamelesi yapılır.o sırada ortamdan geçen anne 'kızım topla şu oyuncaklarını 'diye çemkirerek barbieyi tuttuğu gibi duvara savurur.belki de farkındadır anne kızının en masum duygularını da ondan yapmıştır.kolu bacağı çıkar ,kafası kopar barbienin.kız çocuu mazbut bakışların sahibi , ortamların en şenidir. bunları çaresiz oyuncak dolabından izlemeye mahkum edilen ken ,sevdiceğinin halini görür , gözlerinden bir damla yaş süzülür.akşam baba gelir eve.amı götü dağatmış olan barbieyle karşılaşır 'kızımı sevindireyim '
der ve sanki elektronik eşya tamir ediyormuşçasına en ince uzuvlarına kadar ayırır barbieyi.tabi yine elektronik eşyayı tamir etmeyi beceremeyen fakat kendisini çoktan parçalamış olan baba edasıyla barbieyi kenara köşeye sıkıştırır,bulduğu yere tıkıştırır.olay mahalinden uzaklaşan baba kızını ne kadar mutlu etmiştir aslında bir bilse.bu saatten sonra barbie için en iyi ihtimal komşu kız çocuklarının evcilik oynamaya gelmeleridir. tabi deplasmanda onların en sefil oyuncaklarla oynaması mecburiyeti ,bizim evin kızını daha da bi mutlu eder.bizimki halinden memnun ,kene gücün kimde olduğunu ispatlamış vaziyette ,diğer kızlardan iyi bir oyuncağa -ken - e sahip olmasından dolayı diktatör tavırlar içersindedir.mındar olup gider barbie.bizim kız hasetten çatlamadan önce anne barbieyi ortadan kaldırır.aşkın gücü bu kadar da büyüktür işte.
(bkz:
psikopat çocukluk deneyimleri)
bazı çocukların son derece bilinçli ve bir amaç dahilinde giriştikleri eylemdir. ne yenilik aramak, ne merak, ne kıskançlıktır efendim ardında yatan neden... sadece ve sadece kendisine bir ken bebek alınmayan biçare çocuğun sevgili barbiesini sevgilisiz bırakmama arzusudur. vicdandır yani bir yerde. sonsuza kadar evlenip mutlu yaşanacak bir erkek yaratılır saçları kısacık kesilmiş barbieden. sonra erkek kardeş büyür eve action man girer de anca öyle biter bu garibanlık.
barbie bebeğin yanında verilen pembe, şirin tarağa aldanıp hoyratça barbie bebeğin saçını taradıktan sonra, anlamsız anlamsız bebeğe bakmak suretiyle azcık aklı olan çocukların kendilerinin yaptığı, yok olmayanların ise annenin yanına ağlayarak gidip yolunmuş saçları gösterdiğinde çaresiz annenin yapacağı davranıştır. çocuk bebeğin saçlarının kesilmesine de kıl olursa '' aa bak bebek kuaföre gitmiş, saçlarını kestirmiş ne güzel olmuş.'' şeklinde kandırılmalıdır.
her şey masumca başlar... bebeğin saçlarını keser, bir güzel kıyafet giydirirsin... sonra o bebeği odanın en güzel köşesine koyarsın... her gün saçları uzamış mı diye bakarsın... bakarsın... bakarsın ama uzamaz... elinde makasla kalı kalıverirsin... o masum bebeğin saçları... uzamadı... ühühühüü...
ulan ne psikopatlar varmış çocukken. barbie bebeğin saçını kesmiş de, uzasın diye beklemiş de, uzamayınca çocukluk hayalleri mahvolmuş da... yahu bunlar büyüyünce nanik depresif olur lan. hayır bir anne çıkıp da müdahale etmemiş ki kızın ruhsal durumu normale dönsün. bu nasıl bir nesildir yarabbi ye resulullah.