görseller
barack obamabarack obama
barack obamabarack obama
belki ilginizi çeker
  1. · zico zico yendik
  2. · nobel barış ödülü
  3. · sarah palin
  4. · barrack obama nın gay olduğu iddiası
  5. · rujlu domuz
  6. · bir kedinin bilmesi gerekenler
  7. · the economist
  8. · barak türkmenleri
  9. · christina aguilera ya klibinde pandik atan eleman
  10. · obama yı seviyorum
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · thierry henry
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · insanın hayatına sıçan şeyler
  4. · domuz gribi
  5. · author
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · aşk
  8. · 4 luni 3 saptamani si 2 zile
  9. · fethullah gülen hakkındaki savcılık iddianamesi

barack obama  

sayfa  / 14
  1. başkan olması halinde türki cumhuriyetlerce "abd başkan olarak barrack'ı seçti" , barrack'ı ellerine aldılar" tarzında esprilerle karşılanacak olan adaydır.
    (bkz: zico zico yendik)
    (red zeppelin, 30.01.2007 18:01)
  2. demokrat seçmenler arasında oldukça sevilen bir isim olsa da hillary clinton kadar lobi desteği yoktur ve abd henüz hem siyah hem de ex-müslüman bir başkana hazır değildir.
    (soulforged, 11.02.2007 21:21)
  3. 2008 abd başkanlık seçimlerinde demokrat parti'nin adayı olabilmek için hillary clintonile çekişen çiçeği burnunda illinois eyaleti senatörü.

son iki aydır gözlemlediğim kadarıyla yabancı degilerde * * hemen hemen her hafta hakkında yazılar çıkmaktadır.hillary clinton'a oranla daha düzenli bir aile yaşamı olması en büyük avantajı olarak gösterilse de sekiz yıllık first lady'lik ve yaklaşık beş yıllık senatörlük deneyimi olan hillary clinton'a karşı özellikle dış politikadaki tecrübe eksikliği başkanlık seçimlerinde en büyük dezavantajı olarak gösterilmektedir.
    (mosquito hunter, 17.02.2007 15:00 ~ 19.02.2007 12:05)
  4. abd başkan aday adayı olmasındanmıdır nedir yarrak orama çağrıştırıyor ki başa gelirse olacaklarıda gayet net açıklıyor, ayrıca bu isimle abd başkanlığına değil jedi council e oynamasıda olmazsa olmaz.
    (kurremkamerruk, 17.02.2007 15:03 ~ 15:13)
  5. aldığı destek hillary clinton'ı geçmiş diyorlar.
    (wondrous, 11.12.2007 00:29)
  6. iowa önseçimlerini aldığı %38 oy ile kazanmış kişidir.
    (alajuve, 04.01.2008 05:16 ~ 05:39)
  7. ön seçimi kazandıktan sonraki yaptığı konuşma da soykırımla ilgili şeyler yapmamıza bir adım kaldı kabilinde bi laflar eden zenci başkan adayı. ülen biz seni zenci menci diye tutuyorduk ne iş şimdi bu? ilk konuşmasında ayrıca vergi indirimleri sözünü de vermiştir. oldukça morali yerine geldiği görülmüştür.
    (minik kus, 04.01.2008 06:56 ~ 06:58)
  8. aslında bushgillerin zenci versiyonuymuş da bizim haberimiz yokmuş. madem iran'a saldırılacak, füze kalkanı kurulacak, israil'in filistinlileri ezmesine göz yumulunacak, ermeni tasarıları kabul edilecek, her krizde ilgili ülkeler bombalanacak...bırak da cumhuriyetçiler kalsın iktidarda. ne diye yorarsın ki bizleri. hatta cumhuriyetçiler kalırsa ermeni tasarılarını 4 yıl daha savuşturma ihtimalimiz çok yüksek. yok lan, kazanma sen.

(bkz: http://www.birgun.net/...)

obama'nın aıpac'ta yaptığı konuşmadan bazı çarpıcı cümleler ise şöyle:

»israil ortadoğu'daki en güçlü müttefikimiz ve bölgedeki tek demokrasi...

» israil ile eşsiz savunma bağlantılarımızı korumalı, iran ve gazze'den gelen tehditlere karşı füze savunma sistemi konusundaki ortak çalışmalarımızı sürdürmeliyiz...

» israil'e 2006'da yaptığım ziyarette kiryat şmona kasabasına da gittim. bir amerikan kasabası gibiydi, çocuklar cıvıldıyordu dört bir yanda, aynı benim kızlarım gibi...

» hizbullah israil'e 4 bin füze fırlattı ve israil askerlerini kaçırdı... israil'in lübnan harekatı meşru bir nefsi müdafaaydı...

» iran dünyaya, israil'e ve abd'ye yönelik en büyük tehditlerden biri... bu tehdidi önlemek için her seçenek göz önüne alınmalı...

» hamas'a karşı izolasyon politikasını sürdürmeliyiz...
    (galliani, 04.01.2008 07:38)
  9. http://www.barackobama.com/index.php
    (chixculub, 04.01.2008 13:36)
  10. 2008 abd başkanlık seçimlerisürecinin resmen başladığını müjdeleyen ve teamül olarak ilk kez iowa eyaletinde yapılan caucus'u kazanarak sürpriz yapan potansiyel abd başkanı.
    (mosquito hunter, 04.01.2008 19:51 ~ 19:55)
  11. başkan olursa türk medyasının manşet bulma derdine son verecek ve biz halka gazeteleri yeme seviyesine getirecek insandır.

şimdiden rica ediyorum, "baracklara geldik, barack abd' den kalktı geliyor, ne bakıyon barrack' ım" şeklinde espriler yapılmasın, gemiler uyanmasın, camlar buğulanmasın...
    (alkolik2000, 04.01.2008 19:57)
  12. dünya siyasetinin nabzını tutan bir yazar olduğum için son günlerde merceğim altına aldığım insan.

demokrat barack obama, başkan olacak gibi duruyor ve ilk siyahi abd başkanı olacak kısmetse. annesi kansaslı, babası ise kenyalıymış. halbuki bunun anası da kenyalı olsaydı şimdi maratoncuydu. her yıl avrasya maratonunda köprüden koşturarak geçiyordu. ama hayat işte.

bush sayesinde cumhuriyetçi adaya başkanlık şansı verilmiyor. bush' un üzerine zaten aday olma yüzsüzlüğünü gösteren bir insana hiç birşey demiyorum. onun için demokratların adayı olma yarışı bir nevi başkanlık yarışına dönmüş durumda. obama, ünlü saksafoncu bill clinton' un eşi hillary clinton ile tatlı bir rekabet içerisinde. ama hillary eşinin gölgesinde kaldığı için yarışta geride kaldı diyorlar. maratonda da obama şans tanımazdı zaten.

ama asıl benim dikkatimi çeken bu obama' nı son günlerde türk basınında yer alan bir fotoğrafı. surata zoomlanmış, sert bakışlı gözler ve baş parmağıyla okuyucuyu gösteren bir fotoğraf. sanki okuyucunun anasına küfrediyor. onu da geçtim, neden bütün gazeteler aynı fotoğrafı kullanıyor? sanki obama, bu fotoğrafı türk basınına yolladı da "abi bunu kullanın paso, diğerlerinde kötü çıkmışım. profilden çirkinim" dedi. bu fotoğrafı biraz irdelersek, bana çanakkale savaşlarına katılmaları için avustralyalı gençleri orduya davet eden ilanları hatırlattı. (şimdi o nerden çıktı lan, görelim biz de demeyin. bir yerde gördüm aklımda kaldı. aradım ama bulamadım)

ilanda bir herif ya da sadece bir el "hey you" diyerek önce dikkat çekiyor, sonra da işte kraliçenin şanlı ordusuna katılın, zaferin bir parçası olun. ülkenizin size ihtiyacı var tarzı zırvalar. sonuç malum. işte bu obama da bana daha önce sevimli görünmüştü ama artık o fotoğraftan sonra, kıllandım ben bundan. bundan da hayır gelmez bence. sam amca pozu veriyor habire. en azından bush' un annesinden daha az kulakları çınlasın kansaslı teyzenin. ona da razıyız.

alkolik2000, washington dc, abd
    (alkolik2000, 06.01.2008 13:17 ~ 13:17)
  13. kazara da olsa hillary clinton'ın önseçimleri kaybetmesi durumunda demokratların başkan adayı olacak olan bu zat-ı muhterem, muhtemeldir ki bir yıl sonra kaybetmiş bir adam edası ile dolaşacaktır. clinton, sistemin desteklediği bir isim olmasına rağmen saf dışı kalırsa cumhuriyetçilere gün doğacaktır. barack obama'nın fırtınalar estirdiği muhakkak. ama siyasi tecrübesinin azlığı fırtınaya ve kasırgaya doymuş amerika'da onu zorlayabilir.
    (mümtaz, 07.01.2008 19:32)
  14. http://www.ntvmsnbc.com/...
    ermenistan’ın güvenliğini artırmak için türk ve azeri blokajına son verilmesi arayışında olacağım ve amerika’nın kuruluşundan beri desteklediği demokrasi ve kendi kaderini belirleme hakkı temelinde, yukarı karabağ’da bütün taraflar için kabul edilebilir, kalıcı bir çözüm için çalışacağım” ifadelerini kullanan amerikan başkan adayı.
    ne diyeyim ben şimdi lets go hillary.
    (minik kus, 22.01.2008 05:46)
  15. grateful dead elemanları tarafından da desteklenen adaydır. 2004 yılından beri ilk defa 4 şubat tarihinde san francisco'da barack obama'ya destek amaçlı olarak tek konserliğine sağ olan grup elemanları bir araya gelmişlerdir.

http://www.dead.net/...
    (ripelascra, 07.02.2008 20:15 ~ 20:37)
  16. bir arkadaşım sayesinde duruma uyanıp her akşam ön seçimleri kaybetmesi için dua ettiğim insan. bütün holivud filmleri, 24 isimli dizi ve geleceğe dair yazılan bilim kurgu kitapları göstermektedir ki nükleer savaş, dünyaya çarpan meteor gibi insan türünü tehdit edecek gelişmeler zenci amerikan başkanı devrinde olacaktır. ne zaman bir filmde zenci başkan görsek anlarız ki dünyanın başında bir bela var.

elbette insanları deri renklerine göre sınıflandırmıyorum ama yaptığımız tüm gözlemlerin bize anlattığı tek bir şey var: kadın amerikan başkanı zenci amerikan başkanından daha güvenlidir. aramızda aynı zamanda amerikan vatandaşı ve parti delegesi olan sözlük yazarları varsa bu tespitin ışığında oy kullanırlar umarım.
    (recai pengül, 09.02.2008 23:48 ~ 23:54)
  17. hillary clinton yandaşları tarafından son yaptığı bir seçim konusmasından ötürü plagiarism ile suçlanan amerikan başkan adayı. dinledikten sonra benim yorumum plagiarism olmadığı. ama siyaset bu işte insanın laflarını tek tek didikliyorlar. dikkatli olmak lazım.
    (minik kus, 19.02.2008 07:51)
  18. change kelimesi diline kelimenin tam anlamıyla pelesenk olmuş demokrat. ne zaman dinlesem, okusam aynı. ulan olm sen neyi değiştiriyorsun, sen bir başkan ol da gör change'i, mainege'i. yedirmezler sana koca states'i. mesela şunu diyor bir konuşmasında.

"our time has come and change is coming to america"

(bkz: yavaş gel de saçın başın dağılmasın)
    (mosquito hunter, 25.02.2008 01:52 ~ 01:59)
  19. uykusuz' da umut sarıkaya' ya konuk olmuş bu hafta.

k: barack obamaaaa. sakın o y.rrak orama olmasın...tıtıtıtıtıtı... ehe ehe ehe
    l: ıssısısısısı iyi oturttun asım abi..naber barrağım... al bu da benden
    m: boş ver abi takma sen onları. bugün ne yapalım, cevahir' e gidelim mi? benjamin de gelir laflarız..
    n: barrack, barrack. ehe ehe komikmiş lan...
    b.o. : ulan demokrat partinin en güçlü adayıyken beşiktaşın eski galli teknik adamı john benjamin toşak' la juventusun efsanevi forveti salvatore sikilaçi' yle can yoldaşı yaptınız beni...ne pis milletmişiniz... seçimi filan bıraktım sikilaçiyle geziyorum sabah akşam...mağduruz lan...kahrolsun düz mizah..
    (kolpatusubasa, 25.02.2008 02:04 ~ 02:04)
  20. günde 2-3 defa mail atarak destek isteyen, mailinin sonuna da "barack" diyerek samimiyetini gösteren kişidir.

(hotmail'iniz varsa ve 3-4 yıl önce 2 megabyte'dan 250 mb'ye çıkarmak için abd adresi vermişseniz, barack size de ulaşacaktır)

-------------------
    edit: adam başkanlığa koşar adım gidiyor. 1 haftadır mail de atmıyor bana. dünya böyledir işte. abd başkanı olursa beni hiç tanımaz, attığı mailleri de unutur.
    barack, bana bak! saklıyorum bana attığın maillerin hepsini. ayran içtik ayrı mı düştük? aziz kardeşim benim.
    -------------------
    (syst, 26.02.2008 00:40 ~ 06.06.2008 13:58)
  21. abd'nin derin afrika projesi için derin amerika tarafından desteklendiğini ima eden bir yazı için:

(bkz: http://www.haber7.com/...)
    (galliani, 26.02.2008 09:22)
  22. (bkz: change man)
    (civiricus, 29.02.2008 08:56)
  23. olursa başkan bütün zamanların en çekici abd başkanı olacak kişidir. maalesef ismiyle ilgili sorunlar vardır. soyadındaki b yerine s koyunca tanınmış bir teröristi çağrıştırmaktadır adı adamcağızın.
    (brisseis, 21.03.2008 19:08)
  24. kendisine sözde ermeni soykırımından önce siyahilere yapılan zülümleri köpekler ve zenciler giremez yazılarının ne zaman kalktığını malcolm xin neden öldüğünü v.s. acilen öğretmek gerekir.
    (küçükkız, 21.03.2008 22:56)
  25. hillary clinton denen hödükle sabah akşam cnn'de nutuk okuyan abd başkan adayı. 1 yıl önceden seçim tartışması yapılır mı lan? bu ne gaz yahu.
    (keyif pezevengi, 23.04.2008 16:19)
 sayfa  / 14

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil