barışarock 2006   

adana çık aradan

1. toplantılarına başlanmış festival. 2005 baya güzel geçmişti benim açımdan. gerek paylaşılanlar, gerekse dinlenenler... evet 2006 ağustosunu iple çekiyorum ben.güzel güzel.
    (possible dreams, 05.02.2006 19:05)

2. bir aksilik çıkmazsa katılacağım festival.
    (enplazmikretikulum, 06.07.2006 01:24)
  3. rock n coke ile aynı günlerde olsa daha çok anlam bulacaktı diye düşündüğüm, gene de takdire şayan festival.
    (cherryblossomgirl, 06.07.2006 02:03)
  4. bu sene;

anima
    aylin aslım
    bulutsuzluk özlemi
    catafalque
    çamur
    çilekeş
    deli
    demirhan baylan
    demir demirkan
    erdal bayrakoğlu
    false in truth
    gevende
    ışığın yansıması
    kara güneş
    kara kedi
    kardeş türküler
    kurtalan ekspres
    koma rewşen
    moğollar
    mor ve ötesi
    nidal (suriye)
    pinhani
    redd
    soulitary
    the blow ups (ingiltere)
    turgut berkes
    yaşar kurt
    yolgezer
    zardanadam

ın sahne alacağı 26-27 ağustos tarihleri arasında m.akif piknik alanı/sarıyerde yapılacak festival.mor ve ötesi,pinhani,anima,redd gibi göz önü grupların katılımıyla,seyirci bolluğu yaşanacağını öngörmemek mümkün değil.bu sebeptendir ki heralde,sahne futbol sahası denilen yere taşınacakmış bu sene.ayrıca organizasyon komitesi gerek çadır alanı,gerek yiyecek içecek kuyrukları ile ilgili daha iyi önlemler ve planlamalar yapmışlar.

her gruba 45 dakika ayrılması bir handikap gibi gözüküyor,umarım olağanüstü aksamalar olmaz,soundcheckler çabuk biter,hava güzel olur,biralar soğuk ve ucuz olur,dünya daha yaşanabilir bir yer olur...

ayrıca biletix'e karşı da bir site açmışlar ki,festivale giriş için gereken bilet çıktısı ordan alınıyormuş,beleşmiş vs. vs. imiş.

(bkz: beleşix)

(bkz: http://www.belesix.com)
    (sycrone one, 13.08.2006 22:36 ~ 22:39)
  5. bülent ortaçgil in katılmadığını duyarak hüsrana uğradığım,ama yine de katılacağım festival.
    (missi34, 15.08.2006 00:48)
  6. program belli olmuş. buyrun gelin:

26 ağustos cumartesi

12.00 the blow up’s (ingiltere)
    12.45 erdal bayrakoğlu
    13.30 gevende
    14.15 kara güneş
    15.00 çilekeş
    15.45 false in truth
    16.30 deli
    17.15 çamur
    18.00 zardanadam
    18.45 demirhan baylan
    19.30 aylin aslım
    20.15 ışığınn yansıması
    21.00 moğollar
    21.45 mehmet ali alabora konuşması ve savaşa karşı ses çıkar
    22.00 mor ve ötesi
    22.45 final

27 ağustos pazar

12.00 pinhani
    12.45 yolgezer
    13.30 soulitary
    14.15 koma rev?en
    15.00 kara kedi
    15.45 anima
    16.30 catafalque
    17.15 nidal (suriye)
    18.00 turgut berkes
    18.45 redd
    19.30 demir demirkan
    20.15 yaşar kurt
    21.00 kurtalan ekspres
    21.45 kardeş türküler & bgst
    22.30 bulutsuzluk özlemi
    22.45 final
    (ximxili, 18.08.2006 02:01)
  7. gitmeyi düşündüğüm fakat onun yüzünden türlü huzursuzlukları ve sorunları yaşadığım, inşallah değer dedirten festival..
    (zephyr, 24.08.2006 23:17)
  8. pazar günü 19.30'dan finale kadar ekstra coşturacak festival.
    (tebetha, 25.08.2006 14:37)
  9. tecrübe sahibi bir bilene danışmadan gidildiği takdirde pazar akşamını getiremeyeceğiniz festivaldir efenim. daha cumartesinden kendinizi çok kaptırırsanız da sonunuz aynıdır.

niye mi pazar akşamını getiremezsiniz? şöyleki.. eğer yanınızda getirdiğiniz tek malzeme üstünüze giyebileceğiniz kalın bir şey ise ve tüm geceyi tir tir titreyerek sert toprak üstünde geçirmişseniz, pazar sabahı akşamdan kalmalıkla beyin amcıklaması arasında bir modda uyanmışsanız, ağrımayan tek yeriniz kirpiklerinizse, bir önceki gün yerlerde yuvarlanmaktan ve hayvanlar gibi terlemekten dolayı köpek leşinden beter kokuyorsanız, çeşmede 20 saniyelik bir el yüz yıkama hadisesi için 20 dakika sıra beklemek sizi bel altınızın felç geçirmesine kadar götürebilirse ve akşam dönüşteki insan hayvanı kalabalığını kafanızda canlandırdığınızda gözleriniz doluyorsa, isterse festivalin finalinde iron maiden çıkacak olsun, yumuşak yatağınızı ve uzun bir duşu kafanıza soktuğunuz anda kendinizi nasıl dışarı attığınızı hatırlamıyorsunuz.

işte böyle birşey..
    (lethromar, 27.08.2006 18:48 ~ 19.07.2007 14:02)
  10. barışarock 2006 gittik gördük ki kitle hızla çoğalırken ufak ufak da bozulmaya başlamış.etrafı biraz özenti metalciler kaplamış.barışarock'la alakası olmayan,bush ve yaptıklarıyla ilgilenmeyen,emperyalizmi hiç sallamayan, oraya aylin aslım'ı, mor ve ötesi'ni vesairesini dinlemeye gelen burdan çıkıp haftaya rock'n coke'da en güzel yerini alacak olan kapitalizmin çocukları da oradaydı. durum böyle olunca seneye rock'n coke'la aynı tarihlerde olmasını içimizden geçirdiğimiz önemli etkinlik.
    (istenmeyen tüy, 27.08.2006 23:32)
  11. bir şelale düşünün şarıl şarıl aksın, onun altından gelen serinliği hayal edin. şimdi o şelaleden bok aktığını düşünün, işte öyle birşeydir.

14-15 yaş arası, ben çok alter götik punk oldum şeklidne dolaşan gereksiz gençlik
    gece vakti gereksiz anırmalarla birlikte eğlenmenin bokunu çıkartma şeklinde ilerlemeler kaydededilmiştir.

o kalabalıkta bir gece kalmak adam olana bile çoktur.
    (venom, 27.08.2006 23:56)
  12. bush ve coca kola karşıtlarının yapmış olduğu, converse, levi's, nike giyen tiplerin lanet olsun amerika diye slogan attığı etkinlik. etkinliğin %80 i sloganlarla, %15 i konserlerle, %5 i de yemek yenerek ve uyunarak geçirilir.

etkinlik ücretsiz olduğu için maksimum derece kalabalık vardır. rivayetlere göre 100 bin kişi ziyaret etmiştir, trafik maslaktan itibaren tıkanmıştır.
    (bonjurkes, 28.08.2006 02:19 ~ 13:40)
  13. sol imajı olan böyle bir festivalin afişlerle haftalar öncesinden reklamlarla basbas bağırılıp da bu kadar popüler bi hale getirilmesi de ayrıca ironik tabi. muhalefetin niteliği nüfusuyla ölçülmeye başlandı mı muhalefetin sıçtığı andır o an. zaten ilk yapılan barışarock'taki "daya fraksiyonu" "daya sloganı o kendi gider" mantığı, koskoca bir toplanışın bir-iki sivil toplum örgütüne mal edilmesi bu zamanların habercisi idi. sokaktan çevreci toplayan greenpeace'ten farkı kalmadı. var mıydı o da tartışılır. gerçi herkes önder olmayacak tabii ki. kitlesel hareketlerde her zaman "topluluk" vardır ama bu binlerce kişilik "topluluk" müziğin sesini kısınca uyumaya devam ediyor bunun da farkındalar mı?
    (ucurtma, 28.08.2006 02:32)
  14. özellikle gotik-punk 15-18 yaş gençliğinin "isyanlardayız" bakışları ve ona uygun kılıklarıyla akın ettiği festivaldir. ayaktaki converselerin parçalanmış veyahut barış* işaretleriyle dolu olanlarının makbul olduğu bu güzide festival sayesinde beşiktaştan itibaren yollar tıkanmış, pazar günkü beşiktaş-kadıköy vapurunun açık kısmında bile dumanaltı bir atmosfer yakalanmıştır. aynı kitlenin rock n coke festivalinin memur kadrosuna alındığı bu kadar aşikarken kime karşı neye protesto diye insan düşünmeden edemiyor.
    (beatrice, 28.08.2006 09:14 ~ 07.09.2006 10:46)
  15. gençliğin gidip tepindiği,azıttığı,bir sürü grup dinleyip birlikte eğlendiği yer olmuş,belki de bu yerilen gençliğin bir miktar kollektif yaşam,bir miktar gelin canlar bir olalım modu görmesine,tatmasına vesile olmuş,geneli küçük olmakla birlikte çok geniş bir yaş yelpazesiyle gerçekleşmiştir.

festival programı duyurulduğu haline uymamış,bazı insanlar veya gruplar belirtilen saatlerinden 5-6 saat önce çıkabilmiş,haliyle bazı insanlar kaçırmışlardır.

yemekler ucuz ve genelde güzel olup waffle'cının tam karşısındaki dürümcünün urfa'sı ayrı bi güzeldi,takdir edilesi.

pazar gecesi dağılırken parkın önündeki küçük yolda müthiş izdiham olmuş,bölge sakinleri arabalarıyla evlerine dönerken bol bol rakçı izleyip çekirdek çitlemişlerdir.birçok minik metalciyi annelerinin,babalarının gelip arabayla aldığı görülmüş,durum ortamda hafif tebessüme yol açmıştır.
    (tebetha, 28.08.2006 11:01)
  16. savaşa karşı ücretsiz izlenmiş festivaldir.
    izlenimleri aktarmaya kalkarsak genel olarak güzel bir festivaldi.
    sayı konusunda çok bir şey söyleyemeceğim ama 100 bin kişi yoktu heralde ama rahat bi 40-50 bin kişi vardı özellikle cumartesi günü çok kalabalıktı.
    güvenlik sorunu yaşanmadı, güvenlik ekibi iyi insanlardı, hatta bir iki tane itülü vardı içlerinde ve gayet iyi davrandılar içeri girerken o bizden aramanıza gerek yok dediler saolsunlar.
    çadır alanı çok düzensizdi, ama bunun sebebi beklenenin üstünde çadırla kalacak insan olmasıydı sanırım. cumartesi günü öğlen yer bulmak çok zordu ama imkansız değilidi.
    konser alanı (mehmet akif ersoy piknik alanını bilenler için söylüyorum) yukardaki futbol sahasının içindeydi ve çimenlikti. sahnede eskiden basketbol sahası olan yere kurulmuştu. gayet yerinde bir şeçim olduğunu düşünüyorum çünkü fazla toz duman olmadan konser izlenebiliyordu. sahne önünde gündüz saatlerinde durmak çok zordu sıcaktan dolayı ama güzel gruplar insanların sıcağın alnında konser izlemeleri için yeterliydi.

konserler genel olarak güzeldi. ses sistemi biraz yetersiz kalmıştı. konser alanının en arkasında ses kayboluyordu.
    performanslarını özellikle beğendiğim gruplar zardanadam, deli, bulutsuzluk özlemi, mor ve ötesi, soulitary, false in truthdu. bazı grupları gerek yorgunluk gerek yemek ihtiyacı tuvalet gibi sebeplerden izle(ye)medim.

yeme içme konusunda bir çok alternatif vardı hoş çoğu etli yiyeceklerdi ama gene de vardı herşey. fiyatlar normaldi. ama içince insan ne kadar para harcadığını düşünmüyor ve bütün parasını harcayabiliyor tabi o ayrı.
    tuvaletler sorunluydu. özellikle kadınlar tuvaletlerde yarım saat ile bir saat arası kuyruk beklemek zorunda kaldı. erkekler tuvaletini de kullanıyorlardı ama tuvalet görevlileri biraz kıllandığı için daha zor oluyordu. tuvaletler paralıydı 50 ykr ama kimse de bana "kardeşim sen niye para vermiyorsun" demedi.

yaşayan bir organizasyondu. sürekli bir etkinlik vardı.78liler vakfının darbeciler yargılansın adlı paneli güzeldi. sürekli amatör tiyatrocular oyun sergilediler. birçok sivil toplum kuruluşu masa açmıştı. beni greenpeaceciler dışında rahatsız eden olmadı. gece film, belgesel gösterimleri vardı. klitoris nedir isimli(başını yakalayamadığım için ismini uydurdum) belgesel çok başarılıydı. belgeselde yoldan insanlara klitorisin ne olduğu soruluyordu ve ilginç cevaplar vardı.kazım koyuncu için yapılmış bir belgesel izledim o da güzeldi.

gelen insanların tipolojisi pek homojen değildi. ben daha efendi adamlar bekliyordum ama bir çok zibidi vardı. özenti gençlik, gotik hatunlar, çılgın metalciler, asi! punkçılar pek hoşlaşmasam da kendilerinden festivalde yerlerini almışlardı. solcular da bir garipti. hoş bakı ödpyi genel olarak biliyorum zaten takılan insanlar gibi geliyorlardı dışardan harbi öylelermiymiş gibi oldum ama sonra adamlar süper festival yapmış niye öyle olsun dedim kendi kendime.
    gelenlerin bir kısmı öküz, hayvandiye nitelendirebilecek insanlardı kanımca. çünkü sürekli bir tüketim bir sıçış* halindelerdi. çöplerini yerlere atmaktan hiç çekinmiyorlardı. geceleri sabahlara kadar anıran* adamlar vardı. sesten çok fazla rahatsız olmadım ama uyuyamayan insanlar olduğunu tahmin ediyorum. pazar gecesi milletin parası bitmişti sanırım, bira için dilenen tipler vardı. sonra bunlar örgütlenip alkolik hareket engellenemez ve solun değerlerini ayaklar altına alan bu tarz sloganlarla beleş bira isteyip nerdeyse standı basacaklardı.

genel olarak güzeldi savaşa karşı hiçbirşey yapmamış insanlar en azından bir yerlerde birşeyler yapıldığını duymuş oldu.
    eski dostları, arkadaşları gördük, bir kaç eski sevgili de karşımıza çıktı maalesef, içtik eğlendik şarkı söyledik, yorulduk ve döndük. darısı gidemeyenlerin başına (bkz: barışarock 2007)
    lübnana asker gitmeyecek sloganı hoşuma giden sloganlardandı. 1 eylül dünya barış gününde de beşiktaşta büyük bir savaş karşıtı eylem olacağını haber aldık ve eylem takvimize yazdık.
    (everestk, 28.08.2006 13:51 ~ 13:54)
  17. güzeldi..
    topluluk hiçbir saat uyumuyordu ne için orada olduğunu bilen insanlarda vardı bilmeyenlerde vardı, e yani topluluk içinde olur böyle şeyler.
    hoştu..
    15yaşındaki arkadaşlarımızdan tut 40-50 yaşındaki abilerimizi görmemiz mümkündü zaten yaşın önemide yoktu aylin aslımında dediği gibi "bu, dışarıda kalanların festivalidir!"
    ücret..
    fiyatlar gayet makuldu festivalin ücretsiz olduğu genel olarak bilinen bir şey çadırınız varsa 30-40 ytl e geçirebileceğiniz festival olmuştur..
    barış..
    hala barış için uğraşılmakta...
    (leo, 28.08.2006 14:11)
  18. beşiktaşlı olmamama rağmen çarşı grubunu, moğollar ve false in truth'u beğendiğim festivaldir.
    (venom, 28.08.2006 14:55)
  19. tam bir looser hareketi.
    (asyymetric, 28.08.2006 16:09)
  20. yazılacak çok şeyi olan karşı festival.
    cahit berkay'ın cura bağlama solosu,hep bir ağızdan söylenen bir şey yapmalı nidaları en unutamadığım anlardır.
    çıkarsa tezkere tayyip gitsin askere,katil abd ortadoğudan defol yaşasın halkların kardeşliği gibi sloganların bolca duyulup emperyalizmin maşası olmak istemeyen bir gücün bu topraklarda var olduğunu duyurmaya çalışan beleş, sınıfsız festivaldi.
    gece 4-5 arası çok pis ayaz vardı.hele bizim gibi yaş toprakta g.tü açıkta uyuyanlar muhtemelen sabah dişlerin zangır zangır etmesiyle uyanmıştır.olsun makaramızı da yaptık sloganımızı da attık.

evet abazan hareket engellenemez diye bağıran bizdik...
    (heleloyloyloy, 28.08.2006 23:17)
  21. barışarock hadisesi ilk başlarken yani 2003 yılında karşı festival olarak başladı. o zamana kadar böyle bi festivalin olurluğunun düşünülmemesi ilginçti tabi. illaki rock'n coke un mu başlaması gerekiyodu? ama belki de illaki savaşın çıkması gerekiyodu o ayrı!!
    her neyse.. netice itibariyle ciddi anlamda gönülden destek verdiğim bi festival. bu seneki popülerliğini, lübnan-israil savaşına, rock'n coke daki yetersiz kadroya ve aynı tarihte yapılmayaşına ve de iyi reklama borçlular diye düşünmekteyim.zira 100.000 dolayında insanın gelmesi çok çok ii bişe gibi.. ama bu gelenler arasında tabiki de barışla, savaşla kısacası bulunduğu festivalin özüyle ilgili olmayan bi çok insan da vardı. ve bu çok normaldi. ücretsiz, yeri yurdu güzel, çıkan müzik grupları güzel, ortamı güzel bi rock festivali.. dolayısıyla herkes ordaydı resmen. ama ben şuna katılmıyorum.15-16 yaşında olucak diye, punkçı ya da gothic olucak diye bi insanı barış yanlısı olarak görmemek çok saçma.. dinlediği müzikle, giydiği kıyafetle, barışın bi alakası yok zannımca.. herkes barış yanlısı olabilir. ayrıca şuna da katılmıyorum. barışarock festivali bi çok festivale göre daha karakterli daha ne yaptığını bilen bi festivaldir her ne kadar ufak-tefek saçmasapan insanlar barındırmasına rağmen.. orada ne yaptığını bilen, gerçekten bilen bi çok insan vardır. ve rock'ı özümseyemeyen bi çok gençlik gibi ortamcı bi kitle değildir ordakiler. rock'ı yaşayan, isyanı ve karşıtlığını yaşayan insanlardır.rock da budur. kola şişesinde durmaz rock!! o başka bişedir.

pinhani 'ye değincem kısaca. çok çok sevdim ben onları. akın eldes ve cem aksel'i tebrik ediyorum böyle bi yolda pinhani'yi destekledikleri için.onların yanında oldukları için.. eksik hiçbişe bulamadım pinhani'de.. tüm taşlar yerine oturmuş gibiydi. en sevdiğim gruplar ve takip edeceğim gruplar listesine isimlerini yazdırdılar bile.

ses sistemi çok zayıftı.sahne önünden tamam ama arkalardan ses çok cılız geliyodu. dikkat ederseniz tnt production burda da olaya el koymuştu ve yine ses sistemi bozuktu. *

çok kalabalık olması nedeniyle hemen herşeyde bissürü kuyruk oluştu. yemek kuyruğu, çay kuyruğu, bira kuyruğu, tuvalet kuyruğu, çeşme kuyruğu vs... gece sabaha kadar şarkılar söyleyen insanların eşliğinde uyumak kimine göre güzeldi kimine göre dayanılmazdı ama sürekli bi canlılık vardı festivalde. hava sabahları çok çok sıcak gece de buz gibiydi..
    kısacası genelde iyi bi festivaldi.seneye orda olucam yine.tüm barış yanlıları gibi..
    (mazaka, 31.08.2006 00:01 ~ 00:03)
  22. pazar sabahı 07.00 sularında çadırların bittiği, ormanın başladığı açık alanda kuşlarla düet yaptı murat o muhteşem sesiyle. restless'ı dillendirdi kemanıyla da destekleyerek. biz de güneşin o en güzel ışıklarıyla yıkadık yüzümüzü. böğürtlen topladık, ormanda yürüdük, uyuyanları fotoğrafladık.
    (ömermısırseverömermısıryeramamısırladadoyulmazki, 24.03.2007 14:09)
  23. her ne kadar iyi niyetlerle yapılsa da ulaşımı sakat olduğu için birçok kişinin otobüs yokluğundan sahile kadar yürümesini şart kılan festival.tabi bu sırada yanınızdan geçen varlığın küçük kardeşine dediği laf da süperdir: "seni barışarock'a götüremmi?seni satanistlerin arasına götüremmi?"
    (madeleine, 17.04.2007 18:52)
  24. o unutulmaz uzun eşeğin oynandığı sene.

http://www.youtube.com/...
    (faaip de oiad, 20.09.2008 00:46)