belki ilginizi çeker
  1. · ya bi siktir git dedirten çocuk
  2. · magazin forever
  3. · adam olacak çocuk
gündem
  1. · cehennemin girişinde yazan söz
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · ece gürsel
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · hiç görülmeyen birine aşık olmak
  9. · tristram

barış manço nun ruhunu taşıyan çocuk  

1. (bkz: ya bi siktir git dedirten çocuk)

aslında kızılması, dövülmesi gereken kişi çocuk değil, bu çocuğu kullanıp ondan prim yapmaya çalışan aciz insanlardır. yazık gerçektende, yazık...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 11.10.2007 01:34)
  2. barış manço'nun 80'lerde yaşadığı evi, arabasını vs. bir çırpıda gösteren çocuk. kalabalık gündemimizin yeni oyuncağı aynı zamanda. yarın haber bültenlerinin meşgalesi, öbür gün kadın programlarının oyuncağı.. sayesinde yeniden yaşlı gözlerle barış manço' yu anacaklar a'dan z'ye. psikologlar konuşacak, din alimleri söz alacak. herkes sırasını bir kez daha savabilecek anlayacağınız.

merak ettiğim acaba biri çıkıp gülpembeyi söyler misin diyecek mi?
    (12monkeys, 11.10.2007 01:44)
  3. (eolys, 11.10.2007 02:13)
  4. "burda bi arazi aracım vardı. siyahtı ve tekeri patlaktı." korku filmlerindeki bir fonla muhteşemlik kokan bu cümleye ben neden şaşırmadım acaba? şöyleki;

efendim bu sözlerin ardından bir kaç saniye sonra muhabir kameraman ve barış mançonun ruhunu taşıyan çocuk bir arazi aracının yanına yaklaşırlar. çocuk camdan içeriyi gözler geriye doğru çekilir. "bu benim arazi aracım" der muhabir ve kameramanı şoka sokar. sağ arka tekerleğinin zamanında patlak olduğunu söyleyen çocuk iddiasında kararlıdır. ancak çeliştiği bir durum vardır. bir saniye yüzüne haykırmak istiyorum. izninizle;

"hani siyahtı lan bu arazi aracı? bunun rengi lacivert salak çocuk. annene söyleyeceğim seni. git okulunu oku, büyü kendin ol kimseye benzeme. öğretmenini de arayacağım renkleri öğretsin size. yürü bakim evine. altına da işeme. hadi yavrum"*
    (night, 13.10.2007 21:34 ~ 21:40)
  5. bir bayram ziyareti sırasında, artık hernedense bu tür ziyaretler sırasında bile odanın bir köşesinde sohbete eşlik etmesi olağan hale gelen televizyonlardan biri nedeniyle haberdar olduğum bir garip olaydır. konunun saçmalığıyla ilgili olarak gerekenler söylenmiş, zaten olayı reenkarnasyona inanan aklıbaşında birinin bile ciddiye almayacağı da açık.

öte yandan haberle ilgili kendimce önemli olduğunu düşündüğüm iki saptamam var;

bunlardan ilki bayram ziyaretine gittiğimiz evin dindar babaanne rolünü üstlenen hanımefendisinin henüz haber bitmeden olayın gerçekliğini kabul edişi ve bundan ötürü yaşadığı şaşkınlıkla ilgili. kendisinin dindar oluşuna özellikle değindim çünkü bu kadar ucuz bir sunumla bile böyle bir olaya çok kolay ikna olması bir yana, hanımefendinin inandığı ve kimilerinin her fırsatta bu ülkenin yüzde bilmemkaçının mensup oluşuyla övündüğü islam dininde ahiret inancı olmakla birlikte, mahşer gününe dek herhangi bir ölünün diril(e)meyeceği açıkça belirtilmiştir. buna rağmen ikisine birlikte inanabilen kafası karışık dindarları görmek ve sayıca hiç de az olmadıklarını bilmek, hiç sorgulamadan metafizik bir olaya bu kadar kolay inanabilen birilerinin pek çok konuda söz sahibi olmaları kafa kurcalayıcı açıkçası..

konunun bu yönü bir yana diğer bir yönü, bence daha da önemlisi çocuğun durumu hakkında. ortada yanlış hatırlamıyorsam 6 yaşında, barış manço olduğuna inanan bir çocuk var. dahası bu durum anlaşıldığı kadarıyla ailesinden kaynaklanıyor ve barış manço kolajlı fotoğraflar ve benzeri şeylerle de pekiştirilmiş. eğer bu küçük dostumuz gerçekten barış manço ise sorun yok, fakat değilse içinde bulunduğu durumun 6 yaşında bir çocuğun gelişimi için pek de sağlıklı olmadığını söylemek için psikiyatrist olmak gerekmiyor. nasıl 6 yaşında bir erkek çocuğuna etek giydirip süsleyip okula göndermiyorsak onu barış manço olduğuna da inandırmamalıyız. haberden ailesi hakkında pek sağlıklı bilgi edinmek mümkün değil ancak ailesi ya bu durumun farkında olamayacak kadar cahiller ve bu duruma gerçekten inanıyorlar, ya çocuğu umursamayıp bu durumdan herhangi bir kar elde etme amacındalar ya da topyekün kafayı yemiş ağır şizofrenler, fakat görünen o ki şu durumda bir çocuğa ebeveynlik edebilme yeterliliğinden oldukça uzaklar. bana kalsa habercilik durumu magazin programında değerlendirerek rating elde etmekten çok konunun bu yönünün üzerine gitmek şeklinde yapılsa, durumdan haberdar olan ilgililer soruna müdahale etseler, hatta gerekirse velayeti ailesinden alınıp barış manço yerine bir birey olabileceği şekilde yetişmesi sağlansa derdim. ama gerçekçi olmak gerekirse bizde olacaklar programın alacağı rating sonuçlarına göre birkaç haber bülteninin olaya el atıp çocuğun durumunu iyice zihnine kazımaları ya da ilgilenmeyip çocuğu kaderine terk etmelerinden öteye gitmeyebilir. her şekilde bir bayram sabahı kendini barış manço sanan bir çocuk görmek üzücü.
    (sakallı bebek, 13.10.2007 23:04 ~ 23:07)
  6. (bkz: fake)
    (temproral flux, 13.10.2007 23:23)
  7. adam olmaz o çocuktan.
    (ördeklerindomatestabanfiyatlarınaetkisi, 13.10.2007 23:26)
  8. haftalardır haber ve magazin programlarında gördüğümüz ve barış manço'nun ruhunu taşıdığını iddia eden bir çocuktur. reenkarnasyon' a inanlar için ilginç bi mevzu diğerleri için;

(bkz: magazin forever)

(bkz: http://youtube.com/...)
    (bkz: http://youtube.com/...)
    (beşincicemre, 17.10.2007 23:25 ~ 23:25)
  9. eğer biz de barış manço'nun ruhunu taşıdığımızı söyleyip duran bi baba tarafından yetiştirilseydik, aynen onun gibi davranırdık... fısır fısır fısıldıyodu zaten babası çocuğuna, arada bi sesi geliyodu. ama kamera arkasında durduğu için çok dikakt etmeniz gerekiyor.
    zaten adam söylüyor, barış manço'yu rüyasında gördüğünü. etkisinde kaldığı çok açık!
    (steinmetz, 17.10.2007 23:44)
  10. (bkz: ybsg)
    (merdaneli çamaşır makinesi, 17.10.2007 23:49)
  11. an itibari ile star tv de +13 logosu altında canlı yayında olan çocuk. bir yerde çelişki var ama nerde?
    (megae, 17.10.2007 23:59)
  12. çocuk, istanbul'a gitmek istediğini söylemiş, muhabir soruyor çocuğa:
    - istanbul'a mı gitmek istiyorsun ?
    - eveet.
    - niye ?
    - işte.
    - hah hah. vay haylaz.. öhm. barış abi.

son cümleyi uydurdum fakat çocuk çam devirmesin diye nasıl tembihledilerse, muhabir "niye" diye sorunca beti benzi attı çocuğun. ben de değiştirdim kanalı. kanallar da kendilerini değiştirse biraz ? çok az.. ?
    (alik, 18.10.2007 00:12 ~ 00:13)
  13. sırf reyting uğruna piyasaya atılmış çocuk. para nelere kadir allah'ım..
    (837848467264, 18.10.2007 00:24)
  14. (xix, 18.10.2007 02:53)
  15. on puan! on puan! on puan! on puan! kırk puanla şampiyon! alkışlarla yerine alıyoruz kendisini...
    (emigrant, 18.10.2007 07:17)
  16. referandum,tezkere, şehitler gibi daha önemli konular varken ne yapmaya çalıştıklarını anlayamadığım baştan yalan haber.zira reenkarnasyon olayı gerçek olsa, magazin olaylarının verildiği bir programda mı sunulur bu haber?ana haber bülteninde açılış haberi olurdu heralde.genelde kimselerin magazin haberlerini bile ciddiye almadığı,haberlerinin yarısını banu alkanla doldurmuş bir programda verilir mi be kardeşim haber gerçek olsa?

kimseleri inandıramamış olsalarki tezlerini destekleyecek başka bir çocuk(mağdur) bulmuşlar.güya bilmem kaç yıl önce ölen ve bu çocukla yeniden dünyaya gelen adamla ilgili.aynen küçük barış manço'da olduğu gibi bu küçük adamımızda habercileri eski evine götürüyor, herkesi tanıyor anlatıyor.yok şurda yeşil koltuğum vardı,iki çocuğum vardı, karımın adı şuydu gibisinden açıklama yapı(tırılı)yor.
    yapmayın be kardeşim, reyting uğruna çocukları heba etmeyin bari.yeterince kendini magazin oyuncağı yapmak isteyen gönüllü medya maymunları var zaten.

birde barış manço gerçeği var ki hepten sinir bozuyor.adamı bırakında rahat uyusun.barış manço ya da bir başkası türkiye'nin bu halini gördükten sonra tekrar dünyaya felan gelmez zaten merak etmeyin siz..
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 18.10.2007 10:29 ~ 10:30)
  17. en aptalca yapılmış haberler kategrisine gönderiyoruz kendilerini, star tvde izledim bu garip haberi, starın yine magazin devreleri yanmış dedim kendi kendime lakin allahım sende çarpcaksan şimdi çarp beni eğer gerçekse.. ama her nedense komik geldi bana.. izlemek istemiyorum diyorum ama her akşam da eeyani.
    (brit pop, 18.10.2007 12:56)
  18. bir de her tımarhanenin olmazsa olmaz bir elemanı vardır. bir eli koynunda gezer; kendisini napolyon sanır. bu çocuk da o yolda gibi görünüyor. ama elbette çocuğun anne babasının aptal habercilerden röportaj için kaç para aldığı da fikirlerin seyrini yönlendirebilecek önemli bir husus.
    (azwepsa, 18.10.2007 13:11)
  19. aslında star tv nin işini çok iyi bildiğini göstermektedir. bir zamanlar sadettin teksoyun pasifikte bir adada yamyamlarla konuşuyorum diye bir çiçek serasında iki üç zenciyle ingilizce "will you eat me? - no we won't" şeklinde abuk subuk konuşması, mısırda bir piramidin içinde turistler için özel yapılmış ışıklandırmalı korkuluklu merdivenden çıkarken sanki oradan geçen ilk insanmış gibi "hava giderek azalıyor, beni bi sıkıntı bastı" demesi, türk halkına kağıt üzerinde olmayan cinleri göstermesi vs. izlenme rekorları kırmamış mıydı? kimileri gerçekten kanarak, kimileri de kafa bulmak için izledi o programları zamanında, neden şimdi izlenmesin.
    (mr x, 18.10.2007 15:11 ~ 15:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil